Dünyanın önde gelen sigorta şirketlerinden Allianz’ın ‘Global Wealth Report’ adlı raporu, Almanların paralarını düşük faizli tasarruf hesaplarında ve geleneksel yatırım araçlarında tutarak servetlerini artırmada geride kaldıklarını ortaya koydu. Buna göre, birçok kişi yanlış tasarruf ve yatırım stratejileri nedeniyle servetlerini büyütme fırsatını kaçırıyor.
#TasarrufYılın ilk üç ayında getiride Bitcoin ve hisse senedi fonları öne çıktı. Hisse senedi fonundaki son üç yıllık getiri dün itibarıyla yüzde 600’ü aştı. Bu yıl dövizde enflasyonun altında getiri bekleyen uzmanlara göre, uzun vadede hisse senetleri öne çıkabilir. Ancak tekrar yüzde 600’lük getirinin olamayacağı; sektörel bazda ayrışmaların yaşanacağı konusunda uyarılar yapılıyor.
#BitcoinDünya tarihinin bilinen en kötü nükleer felaketi Çernobil'in üzerinden neredeyse 38 yıl geçti. Santralin çevresindeki bölgede insandan arındırılan bölge, vahşi hayvanların yaşam alanına döndü. Bu hayvanların bazılarının radyasyon etkisiyle geçirdiği değişimleri bilim insanları "süper güç" olarak nitelendiriliyor. Hatta bu değişimlerden birinin kanserle savaşta çığır açabileceğine inanılıyor.
#ÇernobilSatın aldığımız paketli gıdaların üzerinde 'tüketici sembolleri' olarak bilinen birtakım işaretler vardır. Bunlar tüketicinin bilinçlendirilmesi amacıyla hazırlanır ve o ürün hakkında bilgi verir. Bu işaretlerden biri de son günlerde sosyal medyada karşımıza sıklıkla çıkan 'Radura’ işareti. 'Bu işareti gördüğünüzde o üründen uzaklaşın' paylaşımlarını görenler işin aslını merak ediyor. Işınlama işlemini temsil eden bu işaretin olduğu gıdaların tüketimi sağlığımız için zararlı mı? Bu ürünler radyasyon mu içeriyor? Işınlama besin değerlerini düşürür mü? Aklımıza takılan tüm bu soruların yanıtlarını konunun uzmanlarından dinledik.
#SağlıkUlusal güvenlik sorununu en üst düzeyde ciddiye alan Pekin yönetimi, bu alanda son derece sıkı bir program izliyor. Halk kitlelerini casuslukla mücadeleye dahil etmeye çalışan Çin, anaokulu personellerine dahi eğitim veriyor.
#ÇinKokulu silgiler, rengârenk kalemler ve birbirinden ilginç kırtasiye ürünleri… Okul stresini eğlenceye dönüştüren kırtasiye ürünlerinin sahteleri, çocukların sağlığını bozabilecek tehlikeler içeriyor. Peki kırtasiye ürünü alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Veliler satın aldıkları ürünün güvenli olup olmadığını hangi yollarla tespit edebiliyor? Sahte ürünler çocuklarda hangi sağlık sorunlarına neden oluyor? Uzmanlarla mercek altına aldık...
#EğitimSon günlerde sıcakların artacağına yönelik Meteoroloji'den ve uzmanlardan peş peşe uyarılar yapılıyor. Yüksek sıcaklıklara bağlı olarak oluşabilecek sıcak çarpması durumuna karşı bir uyarı da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. ,Koca, kronik rahatsızlıkları olanların risk grubunda olduğunu ifade etti. Güneş çarpması güneş altında uzun süre vakit geçirerek, vücut ısısını ayarlayan mekanizmaların bozulmasına sebep olan klinik bir sonuçtur. Hava sıcaklarının birden bire yükselmesi ile beraber güneş çarpması şikayetlerinin de yoğunlaştığı görülür. Meteoroloji Genel Müdürlüğü sıcaklıkların 44 dereceye kadar yükselebileceği uyarısında bulundu ve güneş çapmasından korunmanın yöntemleri hakkında bilgiler verdi. Peki, sıcak çarpması nedir, belirtileri nelerdir? Güneş çarpmasına ne iyi gelir? İşte güneş çarpmasından korunmanın yolları...
#Güneş ÇarpmasıAK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Erzurum'da Ekrem İmamoğlu'nun mitinginde yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, "Prensip olarak biz her türlü şiddete karşıyız. Hiçbir şekilde onaylamayız. Mazur görmeyiz. Tümüyle reddettiğimiz bir olaydır" dedi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise olay sonrası gözaltına alınanlar olduğunu açıkladı.
#Ekrem İmamoğluİçişleri ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlıklarının, deprem bölgelerinde 'yıkık', 'acil yıktırılacak' ve 'ağır hasarlı' yapılara, afetzedelerin eşyalarını tahliye etmek maksadıyla girilmesi veya girilmemesi kurallarını içeren genelge, AFAD Başkanlığı'nca yayımlandı. Öte yandan depremzedeye eşya yardımı da olacak. Detayları CNN TÜRK Editörü GülşenCoşkun anlattı...
#Depremİçişleri ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlıklarının, deprem bölgelerinde 'yıkık', 'acil yıktırılacak' ve 'ağır hasarlı' yapılara, afetzedelerin eşyalarını tahliye etmek maksadıyla girilmesi veya girilmemesi kurallarını içeren genelge, AFAD Başkanlığı'nca yayımlandı. Öte yandan depremzedeye eşya yardımı da olacak. Detayları CNN TÜRK Editörü Gülşen Coşkun anlattı...
#DepremCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyareti dönüşünde gazetecilerle söyleşi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zaporijya konusu gerçekten rastgele bir konu değil. Ama birinci derecede Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun bu işin yakın takibinde olması ve neler yapılması gerektiği hususunda belli bir yükü üstlenmesi lazım. Zelenski bizden şunu özellikle istedi; Rusya’nın buradaki bütün mayın ve benzeri döşemeleri söküp alması ve bu hususun süratle ürkütücü olmaktan çıkması. Çünkü bir tehdit unsuru. ‘Çernobil’i yaşamak istemiyoruz’ derken biraz da onu kastettim" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanBu yıl tatil sezonu sektör temsilcilerinin yüzünü güldürdü. Ancak bir yandan Covid vakaları yeniden yükselişe geçti. Peki virüs bulaşıcı gücünü bu denli artırmışken, tatile birkaç gün kala koronavirüse yakalanıldığında ücreti ödenen uçak ve otobüs biletleri ile tur paketlerine ne oluyor? Uzmanlar hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#KoronavirüsÇatışmaların uzun süreli yıpratma savaşına döndüğü Ukrayna'nın başkenti Kiev'de hayat hızla normalleşiyor. Savaşın yarattığı yıkımı bir an için geride bırakmaya çalışan Kiev halkı, restoranları, kafe ve barları dolduruyor. İşte keder, yas, özlem, gülme, ağlama ve kucaklaşma gibi hayata dair birçok duyguyu an an yaşayan Kiev'lilerin hikâyesi...
#Rusya-Ukrayna SavaşıMart ayı boyunca etkili olan soğuk ve yağışlı havanın Nisan’da yurdu terk edeceği yorumları yapılıyordu ama tahminler pek tutmadı. Hem Nisan yağışlı ve soğuk geçti hem de Mayıs pek sıcak başlamadı. Bu yıl adeta ilkbaharı yaşamadan direkt yaza geçiş yapıyoruz. Peki bu yaşananları nasıl açıklamak gerekiyor? Mayıs sonuna kadar ve yaz aylarında bizi nasıl bir hava bekliyor? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#MeteorolojiSon günlerde Mersin’in 321 kilometrelik kıyı şeridinin neredeyse her noktasında görülmeye başlanan denizanaları, ölü olarak da kıyılara vurmaya başladı. Mersin kıyılarına vuran denizanalarının zehirli bir tür olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Deniz Ayas, bu denizanaları ölse bile zehirli iğnelerinin yakıcı özelliğinin bir süre daha devam ettiğini belirterek, kesinlikle dokunulmaması ve o bölgelerde denize girilmemesi uyarısı yaptı. Sahilde yürüyüşe çıkan ve denizanalarını görünce şaşkınlık yaşayan Gökçe Kar, “İki tane denizanası var, bir tanesi çok büyük. Bayağı korkunç gözüküyorlar. Bunlar çok tehlikeli, eli, bacağı yakıyorlar” dedi.
#MersinSon günlerde Mersin’in 321 kilometrelik kıyı şeridinin neredeyse her noktasında görülmeye başlanan denizanaları, ölü olarak da kıyılara vurmaya başladı. Mersin kıyılarına vuran denizanalarının zehirli bir tür olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Deniz Ayas, bu denizanaları ölse bile zehirli iğnelerinin yakıcı özelliğinin bir süre daha devam ettiğini belirterek, kesinlikle dokunulmaması ve o bölgelerde denize girilmemesi uyarısı yaptı. Sahilde yürüyüşe çıkan ve denizanalarını görünce şaşkınlık yaşayan Gökçe Kar, “İki tane denizanası var, bir tanesi çok büyük. Bayağı korkunç gözüküyorlar. Bunlar çok tehlikeli, eli, bacağı yakıyorlar” dedi.
#MersinÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hava kalitesini gösterdiği haritada son günlerde İstanbul'a yönelik uyarılar dikkat çekiyor. Kentte bir çok ilçede hava kirliliği tehlikeli boyutlara ulaştı. Prof. Dr. Bülent Tutluoğlu, 'Hava kirliliğinin yoğun olduğu dönemlerde enfeksiyon hastalıklarının arttığını biliyoruz. Mesela koronavirüs(kovid) enfeksiyon hava kirliliğinin fazla olduğu günlerde kovid enfeksiyonun daha fazla olduğu veya hava kirliliğinin fazla olduğu günlerde kovid enfeksiyonu kapanların daha şiddetli bir seyir gösterdiğini biliyoruz' dedi.
#İstanbulÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hava kalitesini gösterdiği haritada son günlerde İstanbul'a yönelik uyarılar dikkat çekiyor. Kentte bir çok ilçede hava kirliliği tehlikeli boyutlara ulaştı. Prof. Dr. Bülent Tutluoğlu, 'Hava kirliliğinin yoğun olduğu dönemlerde enfeksiyon hastalıklarının arttığını biliyoruz. Mesela koronavirüs(kovid) enfeksiyon hava kirliliğinin fazla olduğu günlerde kovid enfeksiyonun daha fazla olduğu veya hava kirliliğinin fazla olduğu günlerde kovid enfeksiyonu kapanların daha şiddetli bir seyir gösterdiğini biliyoruz' dedi.
#İstanbulMevsimlerin değiştiği artık hepimizin fark ettiği bir gerçek. Dünyanın dört bir yanında yaşanan seller, yangınlar ve diğer afetlere bakılırsa gezegenimiz artık iyiden iyiye alarm veriyor. ABD merkezli bir STK olan Climate Central'ın yayınladığı harita ise krizin boyutlarını gözler önüne seriyor. Buna göre su seviyelerindeki artış Avrupa haritasını değiştirirken risk altındaki kentlerden birisi de İstanbul.
#DünyaYangınları söndürmek için canla başla çalışan helikopterler, ormanlara su taşıyor. Biz de ekiplerden biriyle Kemer dağlarındaki yangın söndürme çalışmalarını izledik. Alevlerin üzerinde 25 tur atıldı, 70 ton su bırakıldı. Yaklaşık 150 metreden atılan sular, hedefi her tutturduğunda büyük bir sevinç yaşadık...
#Yangın