Dünyanın en iyi üniversitelerinde gerçekleştirdikleri çalışmalarla çok sayıda ödüle layık görülen Türk bilim insanları tecrübelerini, öğrencilerin kurduğu TAF Network tarafından organize edilen 5’inci Yurt Dışı Farkındalık Zirvesi’nde paylaştı. TAF Network’un bu yıl ikincisini verdiği ‘Sınır Tanımayan Başarı Ödülü’ne ise Drexel Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği ve Sağlık Sistemleri Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Banu Onaral layık görüldü.
#Bilim İnsanıDünyanın önde gelen üniversitelerinde yaptıkları çalışmalarla çok sayıda ödüle layık görülen Türk bilim insanları, tecrübelerini paylaşmak üzere İstanbul’a geliyor. Kanseri erken teşhis eden cihaz, erkek kısırlığına mikroçipli çözüm, kanserin teşhisinde cep telefonu ile uyumlu test gibi dünyanın dikkatini çeken pek çok önemli çalışmaya imza atan Türk bilim insanları 6-7 Mayıs’ta Yurt Dışı Farkındalık Zirvesi’nde öğrencilerle buluşuyor.
#ÖĞRENCİAcıbadem Üniversitesi Öğretim Üyesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tıraş, sperm seçimi için mikro akışkan çip teknolojisini dünyada ilk kez Türkiye'de kendilerinin kullandığını ve yüzde 69,4 gibi ciddi bir başarı elde ettiklerini söyledi.
#İnternetCumhuriyet’in kuruluşundan beri yüksek lisans/doktora eğitimi için değişik kanun ve yönetmeliklerle Türkiye’nin ihtiyaçları doğrultusunda yurtdışına farklı sayıda öğrenci gönderildi. Ancak gidenlerin birçoğu geri dönmedi. Birinci soru: Ülke olarak acaba nerede yanlış yapıyoruz da gidenler geri dönmüyor? İkinci soru: Gidenlerin hepsi geri dönmeli mi?
#Beyin GöçüYurtdışındaki Türk bilim insanları ile öğrenciler İstanbul’da bir araya geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde TAF Network tarafından gerçekleştirilen 4’üncü ‘Yurt Dışı Farkındalık Zirvesi’ne ABD’den Japonya’ya kadar dünyanın birçok farklı ülkesinde çalışan onlarca Türk bilim insanı katıldı. Akademisyenler öğrencilerin yurtdışında eğitimle ilgili sorularını yanıtladı, önerilerde bulundu.
#TAF NetworkDünyanın en iyi üniversitelerinde gerçekleştirdikleri çalışmalarla çok sayıda ödüle layık görülen Türk bilim insanları, 21 ve 22 Mayıs'ta İstanbul'da düzenlenecek "Yurt dışı farkındalık zirvesi"ne katılarak öğrencilerle tecrübelerini paylaşacak.
Kanseri erken teşhis eden cihaz, erkek kısırlığına mikroçipli çözüm, kanserin teşhisinde cep telefonu ile uyumlu test gibi dikkati çeken pek çok önemli çalışmaya imza atan Türk bilim insanları, tecrübelerini paylaşmak üzere İstanbul'a geliyor.
#Bilim İnsanlarıABD bilim çevrelerince ’Dünyayı değiştirecek 35 bilim insanı’ arasında gösterilen Türk biyomühendis Prof. Dr. Utkan Demirci’nin Harvard Üniversitesi’nde geliştirdiği mikroçipler, tüp bebek tedavisinde devrim yaratırken, dünyanın farklı ülkelerinden hekimler İzmir’de çiplerin üretildiği laboratuvarları incelemeye geliyor.
#Türk BiyomühendisHarvard Tıp Fakültesi bünyesindeki Brigham and Women's Hastanesi (BWH) tarafından düzenlenen Bright Futures yarışmasının bu yılki kazananı Türk Doktor Utkan Demirci oldu. Demirci, epilepsi hastaları için geliştirdiği proje sayesinde 100 bin dolarlık birincilik ödülüne layık görüldü.
#Harvard Tıp FakültesiBiyoteknoloji alanında dünyayı değiştirecek ilk 35 biliminsanı arasında gösterilen Prof. Dr. Uktan Demirci, Harvard Tıp Fakültesi bünyesindeki Brigham and Women’s Hastanesi (BWH) tarafından düzenlenen yarışmada “Taking Control of Epilepsy/Epilepsiyi kontrol altına almak” projesiyle finale kaldı.