Gece gökyüzünde görülebilen milyarlarca gök cismi varken, bazıları diğerlerinden daha iyi biliniyor. Bunların çoğu çıplak gözle görülebilen ve diğer yıldız nesnelerine kıyasla çok parlak yıldızlardır. Bu nedenle en çok bilinen yıldızlar da onlardır. İşte, yıldız isimlerine ait detayları derledik.
Plüton, güneş sistemindeki en gizemli ve tartışmalı gök cisimlerinden biridir. Bilim adamlarını ve yıldız gözlemcilerini bu cüce gezegen hakkında daha köklü bir araştırma yapmak için kolları sıvamıştır. Peki, geçmişten günümüze Plüton hakkında neler keşfedildi ve neden gezegen statüsünden çıkarıldı? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#PlütonÖzellikle kadınlar arasında astrolojiye olan ilgi giderek artmıştır. Kadınların yanı sıra günümüzde burç ve burç özelliklerine erkeklerinde ilgisi giderek artmaktadır. 24 Ağustos tarihinde doğan insanlar kendi burçlarını tam olarak bilememekte ve buna göre merak etmektedir. 24 Ağustos hangi burç ve burcu ne? 23 Ağustos burcu yükseleni nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#24 Ağustos Hangi Burç Ve Burcu Ne?Uzay deyince akla birçok soru gelir. Nereden başlayacağımızı bilmiyoruz. "Uzayda yaşam var mı, uzayda hayatta kalabilir miyiz? Uzayın bir başlangıcı veya bir sonu var mı?" Düzinelerce soru ve benzeri. Bilim adamları bile bu büyük siyah gizemli boşluk hakkında çok az şey biliyorlar. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Uzay Nedir?Salgının artması ile birlikte eğitimin uzaktan devam etmesi ile birlikte yaşanan problemler de daha görünür olmaya devam ediyor. Öğrencilerin, bu konudaki seslerini duyurmak adına onların sosyal medya paylaşımlarından bazılarını ortaya koyarak bazı çözüm önerilerini değerlendirmek istedim.
#Serkan Özel2014 Nobel Fizik Ödülü günümüzün aydınlatma uygulamalarını başta aşağı değiştiren ve dönüştüren buluşları nedeniyle üç Japon bilim insanına verildi. Isamu Akasaki, Hiroshi Amano ve Shuji Nakamura bugün LED olarak adlandırdığımız teknolojiyi 1990'lı yıllarda geliştirdiler.
#2014 Nobel Fizik Ödülüİkinci Dünya Savaşı insanlık tarihinin en büyük felaketlerinden biridir ve milyonlarca insanın hayatını etkilemiştir. Bununla birlikte, savaş sırasında geliştirilen teknolojiler uzay araştırmalarının hızlanmasını sağlamıştır. Özellikle Almanya'da 20 bin bilim insanı, Almanya'nın savaşta İngiltere'ye üstün gelebilmesi için çalışmış ve roket teknolojisinde önemli gelişmelerin önünü açmıştır. Bu gelişmelerden en önemlisi V-2 adındaki uzun menzilli roketlerin üretilmesi ve hedeflenmelerinin hassasiyetle kontrol edilebilmesidir. Bu roketler ilerleyen yıllarda uzaya gönderilecek insanlı veya insansız uzay araçlarını taşıyacak roketlerin ilk halleridir.
#HürriyetPlüto gerçekten bir gezegen mi yoksa cüce gezegen mi olduğu tartışmalarına İstanbul Aydın Üniversitesi Gök Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Orhan Gölbaşı’dan da yanıt geldi. Prof. Dr. Orhan Gölbaşı, Eris’in keşfinin Plüton’un gezegenliğine şüphe düşürdüğünü söyledi.
#PlütonTakımyıldız, gökyüzünün bölündüğü 88 alandan her birine verilen isimdir. Antik çağlardan bu yana mitolojik kişiler ve hayvanlarla ilişkilendiren takımyıldızlar, gökyüzünü parçalara böler. Peki, Uluslararası Astronomi Birliği tarafından tanınan kaç takımyıldız vardır?
#Hadi İpucuSinan Krateri ile Rumi Krateri bir bilgi yarışmasıyla yeniden gündeme geldi. Sinan Krateri ismini Osmanlı baş mimarı ve inşaat mühendisi Mimar Sinan'dan, Rumi Krateri ise 13. yüzyılda yaşamış Fars Sünni Müslüman şair, fâkih, âlim, ilahiyatçı ve Sufi mutasavvıf Mevlana'nın soyadından almaktadır. Peki, Sinan Krateri ile Rumi Krateri nerededir?
#HadiGalileo, dünyaya geldiği İtalya'da büyük bir gerçeğin peşine düşmüş ve dünyanın döndüğünü kanıtlamaya çalışmıştır. Çevresinde yaşayan herkes Galileo'nun deli olduğunu düşünse de, kendisini yaptığı bilimsel araştırmalar dolayısıyla bu savının arkasında durmuş ve büyük bir sansürle karşı karşıya kalmıştır. İşte, Galileo'nun hayatı hakkında bazı bilgiler
#Galileo