İskenderun Körfezi açıklarında, 2004 yılında taşıdığı yükle batan M/V Ulla Gemisi, su altı belgesel yapımcısı ve görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma (DEGAK) timleri dalış eğitmeni Mahmut İğde tarafından görüntülendi.
#İskenderun Körfezi AçıklarıHatay’ın İskenderun Körfezi’nde 6 Eylül 2004’de zehirli atık içeren 2 bin 200 ton yüküyle birlikte suya gömülen ‘M/V Ulla’ adlı geminin zehirli yükünden sonra, denizin dibine çöken batığının çıkartılması için de çalışma başlatıldı. Armada Denizcilik ve Titan Salvage ortaklığı tarafından başlatılan çalışma kapsamında, suya gönderilen mini robotla geminin görüntüsü çekiliyor.
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Harp Akademileri'ndeki konferansında(12.4.2006), "İrtica çalışmaların siyasete, eğitime, devlete sızmaya çalıştığını', laikliğin ve ülkenin bölünmez bütünlüğünün her ne pahasına olursa olsun korunacağını' belirtmesi beklendiği gibi AKP'lileri rahatsız etti.
Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO), Tuzla’da ortaya çıkarılan kanserojen madde içeren variller üzerine "Türkiye, Sinop sahillerine vuran kimyasal atık içeren variller, İskenderun’da batan tehlikeli atık yüklü ULLA gemisi, radyoaktif kirlenmeye maruz kalan hurda ticareti ile de gelişmiş ülkelerin bir çöp alanı haline getirilmiştir" dedi. ÇMO olayı araştıracaklarını bildirdi.
İskenderunlu genç bir avukat "düveli muazzama"ya karşı tazminat savaşı başlattı. Başvuruları da ardı ardına kabul ediliyor. İskenderun’da 125 YTL’ye kiraladığı bürosundan bir yıl içinde 6 milyar dolarlık tazminat davası açan Maruf Kaymaz’ın hedefinde ABD, İngiltere, Fransa, İspanya, Avustralya gibi önemli ülkeler var.
İspanya hükümeti, 6 Eylül’de İskenderun’da batan MV Ulla gemisindeki zehirli atığı geri almayı kabul etti. Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Ulla gemisi ile ilgili İsviçre’nin Cenevre kentinde Bassel Sekreteryası koordinasyonunda yapılan toplantıda anlaşmaya varıldı.