2024 sonuna dek ülkemize 55 milyon turistin gelmesini öngördüklerini söyleyen Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Genel Kurul Üyesi Ali Ulvi Erim, “Pandemi sonrası dönemde sektörün pek çok dinamiğinin değişti. Artık sürdürülebilirlik, yeni tatil temaları, kent turizmi, gastronomi gibi konularda yeni anlayışlar gelişiyor. Aynı zamanda yapay zekâ uygulamaları da tercihleri etkiliyor. Turizmde dijitale yatırım yapan kazanacak. Bu nedenle günümüzün yeni trendlerine hâkim şirketler için başarı kaçınılmaz olacak” dedi.
#TurizmNorveç aile birleşimi vizesi, Norveç vatandaşı olan birisi ile evlenildiği zaman alınır. Norveç'te yaşamak isteyen kişiler de evlenerek aile birleşimi vizesi alabilirler. Norveç aile birleşimi vizesi uzun süreli bir oturma izni imkanı tanır. Norveç aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir? Tüm ayrıntıları ile derledik.
Çekya öğrenci vizesinin vize başvuru merkezlerinden kişilerin kendileri tarafından gerçekleştirilmesi gerekir. Çekya öğrenci vizesi uzun süreli Schengen öğrenci vizesi olarak geçer. Çekya öğrenci vizesinin başvuru tarihi sonrası 15 iş günü içinde çıktığı bilinmektedir. Fakat daha erken tarihte başvuru yapmakta fayda vardır. Çekya öğrenci vizesi almak için ne yapmak gerekir, kaç günde çıkar ve nereye başvuru yapılır sizler için derledik.
Akıllı telefonlarımıza indirebileceğimiz uygulamalar yurtiçi veya yurtdışı seyahatlerde hayatımızı kolaylaştırıyor! Bu mobil uygulamalar sayesinde otel-uçak rezervasyonu yapıp restoran tavsiyelerine ulaşabiliyoruz. Jürimize en iyi seyahat uygulamalarını sorduk, 10 tanesini sıraladık.
#GazetehaberleriTam beş yıl önce ailemizin hayatı bir anda değişti. Tanımlanamayan, ne olduğu anlaşılmayan bir hastalıkla oldu her şey. Uzun testler, heyetlerin toplanması, yurt içinde ve yurt dışında birçok doktor görüşmelerinden sonra ALS´nin bir çeşidi olan ama çok daha farklı ilerleyen bir hastalık olduğunu öğrendik. Yani tam açıklaması, kas ve sinir erimesi… Bu hastalığın maalesef bir geri dönüşü yok. İnsan bir gün yürüyemeyeceğini, göremeyeceğini, duyamayacağını kısaca engelli olabileceğini aklına hiç getirmek istemiyor. Ama aslında hepimiz potansiyel engelli adaylarıyız. Hayatın bize neler getirebileceğini bilemiyoruz. Ben ani bir hastalıkla sonradan engelli olan bir bireyin yakını olarak burada tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.
#SeyahatTam beş yıl önce ailemizin hayatı bir anda değişti. Tanımlanamayan, ne olduğu anlaşılmayan bir hastalıkla oldu her şey. Uzun testler, heyetlerin toplanması, yurt içinde ve yurt dışında birçok doktor görüşmelerinden sonra ALS´nin bir çeşidi olan ama çok daha farklı ilerleyen bir hastalık olduğunu öğrendik. Yani tam açıklaması, kas ve sinir erimesi… Bu hastalığın maalesef bir geri dönüşü yok. İnsan bir gün yürüyemeyeceğini, göremeyeceğini, duyamayacağını kısaca engelli olabileceğini aklına hiç getirmek istemiyor. Ama aslında hepimiz potansiyel engelli adaylarıyız. Hayatın bize neler getirebileceğini bilemiyoruz. Ben ani bir hastalıkla sonradan engelli olan bir bireyin yakını olarak burada tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.
#SeyahatTeknoloji hızla gelişiyor ve farklı teknolojiler hayatımıza girmeyi sürdürüyor. Son zamanlarda en dikkat çeken gündem maddelerinden biri haline gelen Blockchain halen tam olarak anlaşılabilmiş değil… Dağıtık kayıt tutma teknolojisi (distributed ledger technology) olan Blockchain kayıt tutmada devrim niteliğinde bir yenilik olup, kriptografik araçları kullanarak dağınık noktalarca mutabakat sağlama şeklinde gerçekleşiyor.
#BlockchainACNielsen, bugüne kadar internetten alışveriş yapanların sayısının 627 milyon kişi olduğunu açıkladı. Buna göre dünya nüfusunun yüzde 10’u internetten en az bir kez alışveriş yapmış. Dünya nüfusunun onda biri, internet üzerinden alışveriş yaptı. ACNielsen’ın son tüketici araştırmasına göre, dünya genelinde 627 milyondan fazla kişi bugüne kadar internet üzerinden alışveriş yaptı.
Düşük maliyetli havayolu şirketleri daha ucuza bilet satabilmek için giderleri ucu ucuna ayarlıyor. Örneğin birçok havalimanında köprüye yanaşmıyor, bunun için ekstra ödeme yapmıyorlar. Uçak içinde ‘ikramı’ satıyorlar. Koltuk seçimi, fazla bagaj gibi birçok şeyden ek gelir elde ediyorlar. Bu durum bilet fiyatlarının daha düşük olmasını sağlıyor. Düşük maliyetli (low cost) havayolu demek kalitenin düşük olduğu anlamına gelmiyor.
#PegasusHavayolu yolculuğunda pasaport, vize, yurtdışına çıkış harç pulu gibi birçok şeyi göstermek gerçek bir yük haline geldi. Kolay doğrulanamayan belgeler, kontrol yapanların yolculara kuşkulu bakışları ve uzayıp giden kuyruklar havayolu yolculuğunu zaman zaman işkenceye çeviriyor. Yakın gelecekte uygulanması beklenen dijital seyahat sayesinde ise akıllı telefona yüklenecek bir dijital kimlikle tüm işlemlerden geçilebilecek.
#PasaportTürkiye’ye yılda 1 milyon turist getiren Münih merkezli dev tur operatörü FTI finansal krizden çıkamayarak iflas etti. Karar özellikle Antalya’daki turizmcilerde şok etkisi yarattı. Kriz masası kuran turizmciler, şirket üzerinden bu yıl 400 bin rezervasyon yapıldığını ancak ödemelerin gönderilmediğini söyledi. Turistlerin mağduriyet yaşamaması için özel bir operasyon yürütülüyor.
#Alman Tur OperatörüAlmanya’da içinde bulunduğumuz mayıs ayında yine birçok yeni uygulama hayatımıza girdi girecek. Bakım alanında çalışanlara uygulanan asgari ücretin artırılmasından ay sonundan itibaren, kalorifer sistemini yenilemek isteyen konut sahipleri için teşvik başvurularının başlamasına, saf organik mazotun piyasaya sürülmesinden İsviçre’deki trafik cezalarının artık Almanya’da tahsil edilmesine kadar bir dizi yeniliklerle bu ay tanışacağız. Siz değerli okurlarımız için en önemli yenilikleri şu şekilde derledik:
#AVRUPADAN HABER