Limak, Yapı Merkezi ile Güney Koreli DL E&C ve SK Ecoplant konsorsiyumunun yaptığı 1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatı bitmek üzere. Köprünün şubat ayında trafiğe açılması planlanıyor. Projedeki son çalışmaları gidip gördük, kulenin en tepesine, 318 metreye çıktık.
#1915 Çanakkale KöprüsüBernoulli ilkesi çok fazla bilinen bir ilke değildir. Fizik derslerinde sıklıkla karşılaşılabilen Bernoulli ilkesini duyduğunuz zaman siz de bu ilke ile ilgili olarak bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Bernoulli ilkesi nedir? Bernouilli ilkesi özellikleri ve örnekleri nelerdir? Bernoulli ilkesi ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik.
'Denizlerin çöpçüsü' martılar dünyanın her yerinde benzer bir tehlikeyle karşı karşıya: İnsan yiyecekleriyle beslenmeye alışıyor, avlanmayı bırakıp kilo alıyorlar. Bunun hem martılara hem de ekosistemin geneline etkilerini uzmanlara sorduk.
#MartıORTADOĞU Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Yaman ve ekibi, Türkiye’de ilk defa şekil değiştirebilen göreve uyumlu uçak kanatları yapmayı başardı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAİ) ortaklığıyla hayata geçirilen TÜBİTAK projesi kapsamında şekil değiştirebilen kanat sistemi kullanılan uçak başarıyla uçuruldu. Yaman, şekil değiştirebilen kanatlar sayesinde uçakların aynı görev için daha az yakıt kullanacağını, böylece hem doğayı daha az kirleteceğini hem de daha ekonomik bir uçuşun sağlanacağını belirtti.
#HtvhaberAntalya'da 5 yıl önce havalimanına inişi sırasında arıza nedeniyle hasar gören ve şirketin borcundan dolayı satışa çıkartılan yolcu uçağı, hayırsever bir iş adamı tarafından satın alınarak Uçak Lisesi’ne bağışlandı. Havalimanında yaklaşık 3 aydır atıl vaziyette bulunan Boeing 737-400 tipi yolcu uçağı, TIR vasıtasıyla şehirlerarası yolda götürülerek okula teslim edildi.
#AntalyaABD'li bir havacılık yetkilisi, yaklaşık iki yıl önce içindeki 239 kişiyle kaybolan Malezya uçağına ait olduğu tahmin edilen bir enkaz parçasının, Güney Afrika ülkesi Mozambik'te kıyıya vurduğunu açıkladı.
#Kayıp Malezya UçağıAKKÖK Grubu’nun ABD’li Dow’la ortak olduğu ve Yalova’da Türkiye’nin ilk karbon elyaf üretimini gerçekleştiren DowAksa yönetimi, 250 milyon dolarlık yatırıma ek adımlar atmak üzere Zafer Çağlayan döneminde Ekonomi Bakanlığı’na başvuruda bulundu:
Boeing yapımı A-160 "Sinek Kuşu" bir helikoptere benziyor ancak bilinen helikopterlere hiç alakası yok. Uzaktan kumandalı, çok yükseğe çıkıyor çok uzağa gidiyor ve çok sessiz. Rotor teknolojisi de çok özel, sürate ve yüksekliğe göre pervane kanatçıkları ayarlanabiliyor. Hummingbird 9 bin metreye çıkıyor, 24 saat havada kalabiliyor. 4000 km uzağa gidebiliyor.Hız saatte 250 km. İlk uçuşunu 2002 yılında 4 silindirli Subaru motoruyla yapmış . Bu helikopter özel yükler taşıyabildiği gibi çeşitli füzelerle de donatılabiliyor.Üzerindeki gelişmiş radar, kamera ve sensörlerle keşif gözetleme ve hedef tespiti amaçlı kullanılabiliyor. Üzerindeki radar podu, çok özel, gövdenin altında farklı yönlere dönebilen bir ekstra uçak kanadı gibi. Kendinden büyük radar anteni taşıyor desek abartı olmaz. Aracın inanılmaz manevra yeteneğiyle en iyi pozisyonu seçip merkeze görüntü ve bilgi geçebiliyor. www.gazeteci.tv
#Htvhaber