Avrupalı havayolu şirketleri 2022 yılı yaz aylarından önemli kârlar bekliyorlardı. Pandemi dönemindeki zararların eriyeceği tahmin ediliyordu. Ama öyle olmadı. Ufukta mali yapıda hızlı bir düzelme de görülmüyor. Türkiye’de ise beklenenden fazla doluluk var. İptal edilen uçuş nokta sayısı da yok denecek kadar az.
#AvrupaFortinet, bugün en son altı aylık FortiGuard Labs Küresel Tehdit Raporu'nu açıkladı. 2021'in ikinci yarısına ait tehdit istihbaratı, daha yıkıcı ve öngörülemeyen, gelişmiş kalıcı siber suç stratejileri kullanan saldırıların otomasyonu ve hızında bir artış olduğunu ortaya koyuyor. Buna ek olarak, hibrit çalışanların ve hibrit BT'nin genişleyen saldırı yüzeyi, siber rakiplerin yararlanmaya çalıştığı bir odak noktası. 2021 yılının 2. yarısına ait raporun öne çıkan özellikleri aşağıda yer alıyor:
#GüvenlikOran, matematik konuları arasında kendisine yer bulmaktadır. Bu bakımdan önemli bir konu başlığı oluşturmaktadır. Özellikle öğrenciler için önem arz eden matematik konularından biri olma özelliği barındırmak. Sizin için oran orantı nedir ve nasıl hesaplanır? Oran orantı hesaplama örnekleri ile konu anlatımını detayları ile derledik.
#Oran Orantı Nedir Ve Nasıl Hesaplanır?Marmara Denizi'nin Tekirdağ açıklarında yoğun olarak görülen denizanaları, rüzgarın da etkisiyle kıyıya vurdu. Denizanalarına kesinlikle dokunulmaması gerektiğini belirten Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Bölümü Zooloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Şirin "Bu genel bir iklim değişikliğinin getirdiği durum. Uç noktalar halinde görüyoruz. Görülme süreleri uzayabiliyor. Popülasyonları çok yüksek seviyelere çıkabiliyor" dedi.
#Marmara DeniziFidye yazılımları geçen yıla göre 10 kat daha fazla kullanılıyor ve sadece kurumları değil, herkesi hedef alıyor. Siber Güvenlik Farkındalık Ayı'nda siber güvenlik uzmanları da bireylerin kendilerini koruyabilmesi için önemli bilgiler paylaşıyor.
#FortinetFortiGuard Labs Küresel Tehdit Zemini Raporu'nun yeni bulguları paylaşıldı. 2021'in ilk yarısında elde edilen tehdit istihbaratı, bireyleri, kuruluşları ve giderek daha kritik hale gelen altyapıyı hedef alan saldırıların hacminde ve gelişiminde önemli bir artış olduğunu gösteriyor.
#FortinetCisco'nun bulut temelli ağ güvenliği platformu olan Cisco Umbrella'dan alınan verilerin analizinden derlenen raporda 2020 yılında Üretim, Sağlık, Teknoloji, Finans, Yüksek Öğrenim ve Yönetim gibi çeşitli sektörlerin karşılaştığı en büyük tehditlerin kimlik avı, truva atı saldırıları, kripto para madenciliği ve fidye yazılımlar olduğu tespit edildi.
#CiscoSon zamanlarda pek çok kişi tarafında dünyanın enlerinin neler olduğu ve kimler tarafında yapıldığı merak konusu olmuştur. Bu sorulardan birisi ise dünyanınım en yüksek binası hakkında olmaktadır. Özellikle bireylerin aklına Dünyanın e Dünyanın en yüksek binası hangisi ve nerede? Dünyanın en yüksek binaları ve isimleri nedir? Gibi sorular gelmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Kaosun ve siber saldırıların hakim olduğu bir yıl geride kalıyor. 2021’de dünyayı, insanları ve şirketleri siber güvenlik alanında nelerin beklediği ise merak ediliyor. Hackerlerin 2021 ve sonrasında yenilikçi siber saldırılarla hareket edeceğini belirten uzmanlar, 2021 yılı siber güvenlik tahminlerini sıralıyor.
#HackerSAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, salgın döneminde toplumda 'Masayı sildim mi', 'Kapı kolunu sildim mi' diye obsesif kompulsif bozukluk (OKB) göstermeye başlayan ve önlemlerden yorulduğu için umursamaz davranan 2 uç noktanın oluştuğunu belirtti. Özkan, 'Bu 2 uç nokta çok tehlikeli. Bundan sonra yeni normale geçtiğimizde bu 2 uç noktada kalırsak tekrar 2'nci bir dalga yaşayabiliriz' dedi.
#Seçil ÖzkanDünyanın en derin denizi olarak bilinen Challenger (Mariana) Çukuru’nun, 10 bin 911 metre ile 11 bin 30 metre arasında ölçüldüğü kayıtlara geçmiş. Haziran 2020’de Challenger (Mariana) Çukuru’na gerçekleştirilmesi planlanan keşif gezisine katılma şansına sahip üç gezgin bulunuyor. İşte detaylar…
#Challenger ÇukuruKüresel ekonomideki daralma eğilimi uygulamaya alınan birçok önleme rağmen engellenemezken, analistler, kamu politikalarının da yetersiz kalması halinde merkez bankalarının piyasalara "helikopter para" ile müdahale edebileceğini belirtiyor.
#Küresel PiyasalarGizli kripto para madenciliği anlamına gelen cryptojacking, bireysel kullanıcılar ve şirketler için yeni bir siber tehdit olarak karşımıza çıkıyor. Daha fazla kripto paraya sahip olmak isteyen kötü niyetli madenciler, hedefledikleri bilgisayarlara bir kripto para yazılımı yerleştirerek hem işlemci güçlerini hem elektrik enerjilerini gizlice kullanıyorlar. Bitdefender Antivirüs, cryptojacking ile ilgili son vakaların altını çizerken alınabilecek önlemler konusunda da uyarılarda bulunuyor.
#CryptojackingCisco’nun yaptığı araştırmalar siber saldırganların normalde güvenliği artırması amaçlanan kriptolama konusunda, komuta kontrol aktivitelerini saklamak amacıyla giderek daha fazla uzmanlaştıklarını ortaya koydu. Ekim 2017 itibariyle yüzde 50’si şifreli hale gelen global web trafiğinde, kötü amaçlı yazılım örneklerinin kullandığı şifreli ağ iletişiminde 3 kat artış meydana geldi. Cisco Güvenlik Satış Yöneticisi Hakan Tağmaç, saldırganların her zaman olduğu gibi yeni teknolojilerdeki güvenlik açıklarından faydalandıklarını ifade ediyor.
#CiscoPonemon Institute tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, 2017 itibariyle tek bir siber saldırı bile küçük bir şirketin faaliyetlerini sonlandırmasına neden olabilir. Araştırmanın bulguları, global güvenlik yazılımları şirketi Bitdefender Antivirüs’ün 2017 yılında kurumsal ağların zayıf güvenliğinden dolayı saldırıların artacağını öngörülerini doğruluyor. Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan Bitdefender Antivirüs hızla yayılan fidye yazılımlara karşı küçük ve orta ölçekli şirketleri uyarıyor.
#Güvenlik