Erkeklerin oturarak mı yoksa ayakta mı idrar yapması gerektiği uzun yıllardır cevabı aranan sorulardan. Dünyanın her yerinde farklılık gösteren bu alışkanlık, çoğunlukla sosyokültürel kalıplarla şekillense de uzmanlar sağlık açısından birinin daha doğru olduğunu düşünüyor. Konuyu Üroloji Uzmanı Op. Dr. Miraç Turan ile konuştuk...
#ÜrolojiBazı vitamin ve gıda takviyeleri özellikle yaz aylarında bizi birçok sorundan koruyabilir. ‘Akılcı ve Bilimsel Takviye Rehberi Kitabı’ yazarı Dr. Mustafa Kalkan tatil öncesi ve tatil esnasında kullanabileceğimiz vitamin takviyelerini anlattı.
#Dr. Ecz. Metin UyarKüresel hijyen araştırması insanların tuvalet kullanımı, genel el hijyeni alışkanlıkları ve ortak kullanım alanlarıyla ilgili tutumlarına dair etkileyici sonuçlar ortaya koydu. Global çapta ikincisi gerçekleşen araştırmaya bu sene Türkiye de dahil oldu ve Türkiye’de yaşayanların hijyen alışkanlıkları tespit edildi.
#DysonKütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Çelik, yaşam alanlarında suyun ısınması için beklenen sürede boşa akan suyun geri dönüşümünü sağlayan sistemin prototipini geliştirdi.
#TeknolojiCOVID-19 salgınının devam ettiği bu günlerde hem anne babalar hem de çocukları için hayat oldukça zor geçiyor. Hepimiz belirsiz ve zor bir süreçten geçiyoruz. Bu virüsle yaşamaya alışırken stresle baş etme stratejileri geliştirmemiz gerekiyor. Dünya genelinde ülkeler bu krizle farklı şekillerde mücadele ediyor.
#KoronavirüsKoronavirüs salgını nedeniyle pek çok kişi evlerine kapandı; alışverişler de internete taşındı. Peki Amazon, Türkiye'de neler yapıyor? Salgın sürecinde şirket Türkiye'de tüketicilere nasıl destek oluyor? Müşterilerin alışveriş tutumlarında ciddi değişimler yaşanıyor mu? Bu kapsamda Amazon.com.tr Ülke Müdürü Richard Marriott, Hürriyet'e önemli açıklamalarda bulundu.
#AmazonSAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Ateş Kara, koronavirüsten korunmak için her saat başı en az 20 saniye ellerin ovularak yıkanması gerektiğini söyledi.
#GazetehaberleriÇocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Cem Koray Fırat, “El ayak ağız hastalığı, genellikle 10 yaş altındaki çocukları etkileyen ancak bazen yetişkinlerde de görülebilen bulaşıcı viral bir hastalıktır” dedi. Fırat; el ayak ağız hastalığın belirtileri, tedavisi ve korunma yollarıyla ilgili çok önemli bilgiler verdi.
#TedaviGelişim sürecindeki çocuklar, merak duygusu ve öğrenme isteği nedeniyle pek çok yere dokunma ihtiyacı duyuyor. Annelerin özellikle hijyen açısından dikkat ettiği bu alanlar ise pek çok mikrop barındırıyor. Anneler ve çocukları için özel ürünler sunan MYCey, “Beslenme” ve “Banyo Bakım ve Sağlık” kategorisindeki ürünleriyle onların en büyük yardımcısı oluyor. MYCey kullan – at klozet örtüsü ve kullan- at mama önlüğü ile çocuklara her zaman her yerde özgürlük tanıyor.
#Bebek Bezi SeçimiDünyada her yıl milyonlarca insan AIDS sebebiyle hayatını kaybediyor. AIDS konusunda bilinçli olmak hastalığın bulaşmasını engellediği gibi yayılımını da azaltıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Fatma Gençtürk Özer, “AIDS nedir”, “Nasıl bulaşır” ve “Korunma yöntemleri nelerdir” gibi soruları cevaplıyor…
#AidsSon aylarda sık karşılaşılan ve ebeveynlerin mutlaka hakkında bilgi sahibi olması gereken el-ayak ve ağız hastalığı hakkında konuştuğumuz İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Çocuk Doktoru Fatma Pehlivan, bu hastalığın genellikle 2-10 yaş arası çocukları etkileyen ancak bazen yetişkinlerde de görülebilen yaygın bir virüs olduğuna dikkat çekti.
#Bülent KatarcıTÜRKİYE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI (TEGV), TÜRKİYE'NİN ÜNLÜ BİR TEMİZLİK MARKASI İŞBİRLİĞİ İLE “EĞLEN, ÖĞREN, HİJYEN” ETKİNLİĞİ KAPSAMINDA, SELMAN KÖYÜ İLK VE ORTAOKULUNDA 3 GÜN BOYUNCA 8 GÖNÜLLÜ İLE BİRLİKTE YAKLAŞIK 600 ÖĞRENCİYE HİJYEN, KİŞİSEL BAKIM VE TUVALET KULLANIMI KONULARINDA EĞİTİM VERDİ.
Her gün defalarca dokunduğumuz klavye, mouse, masa, aslında birer mikrop yuvası. Bazı araştırmalar çalışma masalarının 10 milyon mikroorganizma barındırabildiğini gösteriyor. Ortak kullanılan telefonların yüzde 65’i hastalık oluşturma potansiyeli olan mikrop taşıyor. Eğer klavyenizi, birden çok kişi kullanıyorsa üzerlerindeki mikrop sayısı da artıyor. Bu virüsler düzenli temizlenmezse mide-bağırsak sistemi enfeksiyonlarına, solunum yoluyla geçebilen döküntülü enfeksiyonlara, cilt hastalıklarına kadar birçok hastalığa neden olabiliyor.
ORDU Valisi Ali Kaban’ın isteği üzerine, müftülük emriyle camilerin tuvaletlerindeki pisuvarlar, ‘hijyen ve dinen’ uygun olmadığı gerekçesiyle kaldırıldı. Ordu İl Müftü Vekili Veysel Çakı "Ayakta bevletmek prostat kanseri gibi hastalıklara yol açıyor" derken, Ordu Valisi Kaban da "Bu bizim itikadımıza ters" dedi.