Tutmaç çorbası tarifi, geleneksel lezzetlerden vazgeçmeyenlerin favorilerinden. Erişte, maydanoz, ıspanak, dereotu gibi malzemelerle hazırlanan tutmaç çorbası Anadolu mutfağının en eski ve en lezzetli yemekleri arasında. Kökeni Selçuklulara kadar dayanan tutmaç çorbası içindeki eriştesi ve yeşil mercimeği ile besin değeri yüksek yemeklerden. Peki, Tutmaç çorbası nasıl yapılır? İşte, kolay ve pratik tutmaç çorbası tarifi ve malzeme listesi.
#Tutmaç Çorbası Nasıl YapılırYöresel lezzetlerimizden tutmaç çorbası, besleyici ve bol vitamini ile özellikle kış ayları ve salgınlardan korunmak için şifa olacak. Et suyu ile pişirmeye özen gösterirseniz vitamini katlanarak artacaktır. İşte Rüzgar Şef'ten tutmaç çorbası tarifi ve yapım aşamaları...
#Tutmaç ÇorbasıEkmek israfını önlemeye yönelik olarak, bayat ekmekleri birbirinden lezzetli tatlı ve yemeklere dönüştürmek için çok sayıda tarif bulunuyor. Zengin fakir tüm sofraların vazgeçilmezi ve genellikle ne olur olmaz endişesiyle fazladan satın alınan, sonra tüketilemediğinden bir kısmı çöpe atılan ekmeğin israfını önlemek için başlatılan kampanya, yoğun ilgiyle ülke genelinde devam ediyor.
Hepsi kadın, hepsi yaşadıkları kentin, yetiştikleri kültürün yemeklerini hevesle araştırdı, pişirmekle kalmadı, kitaplaştırdı. Türk mutfak kültüründe yaşanan yayın patlamasına yörelerinin yemek kitaplarıyla katkıda bulundular. Kimi ödüllü yazar, gurme, kimi hayatında ilk kez kitap yazıyor. Çabaları, Türk mutfak kültürünü kalıcı hale getirmek.