Türkiye deprem bölgesindeki her cana ulaşmak için ayakta. En büyük ihtiyaç koordinasyon. İş insanları “Her sektör kendi sınavını veriyor” diyerek kamudan gelen talepler doğrultusunda hazırlıklarını yaptı. Bir grup ihtiyaç malzemesi yola çıktı, bir grup da planlı bir şekilde hazır tutuluyor. İlaç ve tıbbi cihaz firmalarına Sağlık Bakanlığı’ndan liste gönderildi. Serum, antibiyotik, soğuk algınlığı ilaçları başta olmak üzere uzun bir ihtiyaç var; tıbbi cihazda da kan ısıtma ve oksijen cihazları, ventilatör isteniliyor. Türkiye genelindeki özel hastaneler ise devletten gelen talep üzerine yoğun bakım yataklarının yüzde 20’sini bölgeye göndermek üzere hazır tutuyor. Çadırda stoklar tükendi, fabrikalar uyumadan üretim yapıyor.
#KahramanmaraşTİSK ya da bilinen adıyla Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu, asgari ücret tespit komisyonunun göreve başladığı dönemde araştırılan konu oluyor. Bu sendikalar arasında TÜRK-İŞ de merak edilenler arasında yer buluyor. Peki, TİSK ve TÜRK-İŞ nedir ve görev alanları nelerdir? İşte, o detaylar
#TiskTürkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası, Tıbbi Cihaz Üreticileri ve Tedarikçileri Federasyonu ile Sağlık Gereçleri Üreticileri Derneği ortak bir yazılı açıklama yaparak sektörde koronavirüs nedeniyle yaşanan olumsuzluklara dikkat çekti. Medikal cihaz ve malzeme üreten, ithal eden kurumlar adına yapılan ‘sektör nefes alamaz durumdadır” ifadesini kullanılarak aç özetle şu ifadelere yer verildi:
#ANKARAİstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB)’in 17’inci dönem başkanlığını yürüttüğü Kimya Sektör Platformu (KSP) bünyesinde gerçekleştirilen “2021 Türkiye Kimya Sektör Şurası”, Kimya Sektör Platformu (KSP) Başkanı ve İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister’in ev sahipliğinde dijital platformda yapılan açılış konuşmalarıyla başladı. Şura’da konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Kimya sektörü ekonomimizin harcı” dedi.
#İKMİBTürkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS) Başkanı Metin Demir, organize sanayi bölgelerinde (OSB) atıl durumda bulunan arsalara fabrika yapılıp uygun koşullarda KOBİ'lere satılması önerisinde bulunarak, "Düşük faiz ve 20 yıl vadeyle KOBİ'lerin bu yöndeki ihtiyacı karşılanabilir" dedi.
#Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS) Başkanı Metin DemirTürkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS) Başkanı Metin Demir Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) fiyatları için yaptığı ‘belli bir katsayıya bağlanarak güncel tutulması gerekiyor’ açıklamasını desteklediklerini belirtti. Hepimizin önceliği kaliteli sağlık hizmetinin sürdürülebilir olması diyen Demir özetle şunları kaydetti:
#ANKARAKamu hastanelerinin tıbbi malzeme alımında fiyat stratejisini belirleyen Sağlık Uygulama Tebliği (SUT), 10 yıldır güncel döviz kurunun altında kalınca, son kur atakları sonrası üretici ve ithalatçılar zora girdi. Sektör temsilcileri, sargı bezinden enjektöre kadar birçok ürünün temin edilmesinde ve üretiminde sıkıntılar başladığını söyledi.
#GazetehaberleriYaklaşık 3 yıldır tedarikçilerine ödeme yapamayan üniversite hastanelerinin toplam borcu 5.5 milyar TL’yi aştı. Hastanelere tıbbi ve medikal ürün satan firmalar, alacaklarını tahsil edemedikleri için tedariki kesti. Malzeme bulamayan hastanelerin ameliyat ve tedavileri ertelemeye başladığını belirten sektör temsilcileri, sağlık sistemini kilitleyen soruna çözüm getirilmesini talep etti.
#Sağlık SektörüANKARA SANAYİ ODASI ÜYESİ LÜNET OPTİK, 63. YAŞINI TUNALI HİLMİ ŞUBESİNDE KUTLADI. KUTLAMA PROGRAMINA ANKARA SANAYİ ODASI BAŞKANI NURETTİN ÖZDEBİR, TÜSİAV BAŞKANI VELİ SARITOPRAK, TÜRKİYE SAĞLIK ENDÜSTRİSİ İŞVERENLERİ SENDİKASI BAŞKANI METİN DEMİR VE LÜNET OPTİK GENEL MÜDÜRÜ SADIK ARIKAN KATILDI.
Tıbbi cihaz sektörünün Türkiye’de devlete vergi ve SGK pirim borcu bulunmayan tek sektör olduğunu belirten Demir, rekabetin fazlalığı ve ihale usulüyle satışın yaygın olması nedeniyle firmaların ihale alabilmek için kar marjlarını çok düşük tuttuğuna dikkat çekerek, birçok ürünün fiyatının da, Sağlık Uygulama Tebliği ile belirlenerek sürekli düşürüldüğünden yakındı.
Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası Başkanı Metin Demir, üniversite ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerin ödemelerinin çok uzaması nedeniyle Türkiye’de faaliyet gösteren küçük, orta ve büyük ölçekteki tüm tıbbi cihaz firmalarının büyük sıkıntı içinde olduğunu söyledi. Demir, üniversite ve kamu hastanelerinden toplam alacaklarının 300 milyon TL’ye yakın olduğunu açıkladı.
Geçen bir yılda bozulan iş-yaşam dengesi, belirsizlik hali ve hastalık endişesi çalışanların önemli bir kısmının ‘tükenmişlik sendromu’ yaşamasına sebep oldu. Psikolojik sağlığın ne kadar önemli olduğunu anlayan şirketlerse masaj hizmetinden ‘iyi hissetmiyorum’ iznine pek çok uygulamayla çalışanlarının tükenmelerini engellemeyi amaçlıyor.
#Gazetehaberleri