Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol, ülke ekonomisine katkı sağlama hedefi doğrultusunda yürüttüğü e-ihracat hareketiyle yerli üreticilerin ürünlerini dünyanın dört bir yanındaki müşterilerle buluşturmaya devam ediyor.
#Sponsorlu İçerikTürkiye’de son 10 yılda nükleer mühendislik bölümlerinden mezun olan 300 gencin tamamının Akkuyu NGS’de işe başladığını belirten santral direktörü Denis Sezemin, “Akkuyu NGS için hedeflenen eğitim programı kapsamında 2027 yılının sonuna kadar 300’ü aşkın Türk gencinin daha Rusya’da eğitim alarak santralda görev almasını hedefliyoruz” diye konuştu. Santralin açılış tarihi için ise 2023 yılı planları geçerliliğini koruyor.
#AkkuyuTrendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, şirket hedeflerine dair açıklamalarda bulundu. Çetin "Önümüzdeki 5 sene 5 milyar dolarlık hem yurt içinde hem yurt dışında yatırım düşünüyoruz." derken "Türk şirketi olarak İstanbul ve başka bir pazarla beraber ikili halka arz olabileceğini düşünebiliriz. İkinci yer Londra mı olur, New York mu olur, o günkü duruma bakarız." ifadelerini kullandı.
#TrendyolGümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ticaretin kolaylaşması için şirketlere tanıdıkları yetkilendirilmiş yükümlü statüsü ile Türk mallarının gümrüklerden en az kontrole tabi olarak, hatta kontrole tabi tutulmadığı yeşil hat üzerinden ihraç edildiğini vurguladı. 136 firmanın sahip olduğu statü için 140 firma da beklemede.
#Bülent TüfenkciKatarlı onlarca firma, Türk üreticilerle buluşmak için 3-4 Ağustos’ta İzmir’e geliyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Katarlıların firma ve tesis ziyaretleri gerçekleştirileceklerini, üretim, depolama, pazarlama ve dağıtım gibi süreçlerin yerinde incelenmesini de yapacaklarını belirterek “Katar sermayesi Türklerle üretmek için buluşuyor” diye konuştu.
#Katarlı Şirketlerİzvestiya gazetesi, Rusya, Belarus, Kazakistan, Ermenistan ve Kırgızistan'dan oluşan Avrasya Ekonomik Birliği'nin (AEB) portakal, üzüm ve brüksel lahanası gibi ürünler için ithalat vergisi getirmeyi planladığını yazdı. Gazeteye göre planın gerçekleştirilmesi hâlinde bundan en çok etkilenecek ülkelerin başında Türkiye geliyor.
#RusyaRusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor) Başkan Yardımcısı Aleksey Alekseyenko, Türk temsilcileri, yaş sebze ve meyve ihracatındaki teknik konuların görüşülmesi amacıyla bir toplantı yapmak üzere davet ettiklerini ve bu davetin kabul edildiğini açıkladı.
#TarımDüne kadar Türk üreticileri mallarını daha cazip hale getirmek için Avrupa etiketleri kullanırken, şimdi trend tersine döndü. Rusya’nın uyguladığı ambargo yüzünden tarım ve gıda ürünlerini bu ülkeye satamayan Avrupalı üretici “Made in Turkey” damgası vurmaya başladı.
#“Made İn Turkey”Halihazırda finansal ve ekonomik krizle boğuşan İspanya, İtalya ve Yunanistan şimdi de zeytinyağı kriziyle karşı karşıya kalacak gibi görünüyor. İspanya’daki üretim bolluğu fiyatları aşağı çekerken, Türkiye’de fiyat düşüşü raflardan ziyade üretici kanadında hissediliyor.