Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu ve Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (Ur-Ge) projesi kapsamında İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği bünyesindeki şekerli mamuller ihracatçıları, Meksika ve Latin Amerika başta olmak üzere tüm Amerika kıtasının artan şeker talebinden aldığı payı arttırabilmek için Expo Antad Fuarı’na katıldı.
#Türk Şekeri1940 yılından bu yana Türkiye ihracatını artırmak için çalışmalarına devam eden ‘İhracatın Öncü Birliği’, İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Türk ürünlerinin Amerika kıtasında yer alması için çalışmalarına hızla devam ediyor. Meksika’da gerçekleştirilen ‘Expo Antad&Alimenteria 2016 Uluslararası Genel Ticaret Fuarı’na katılan birlik, fuarda kurduğu bağlantılarla Meksika’nın en büyük 3 market zincirinin satın alımcılarını Türkiye’ye getirecek.
#MeksikaDahilde İşleme Rejimi (DİR) kapsamında getirilen denetimler şekerli mamuller sektörünü zor durumda bıraktı. Yanlış uygulamalar nedeniyle ihracat yapan birçok firmanın TIR’ı gümrüklerde uzun süre bekletilirken birçok ürün ise bozulma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete, bu uygulama devam ederse sektörün dış pazarda faaliyet gösteremeyeceğini belirtti.
Yıllarca sote ederek ya da salata yaparak yediğim sultani bezelyeleri peynirle doldurup kızarttım bu hafta. Japonların sade olarak tempura ettiği bu tatlımtrak bezelyeleri siz de beyaz peynir ve labne gibi hafif tuzlu bir karışımla doldurup kızartabilir, çerez gibi yiyebilirsiniz. Lezzete ekşi bir boyut eklemek içinse şalgamlı mayhoş bir mayonez hazırlayabilirsiniz
Veganlık dünya genelinde giderek daha fazla insanın dikkatini çeken bir yaşam biçimi. Et, tavuk, balık gibi her türlü hayvan etinin, bu hayvanların doğal hayatta yavruları için yaptığı süt, yumurta, bal gibi hayvansal ürünlerin ve bu ürünlerden elde edilen peynir, yoğurt, kefir gibi yiyeceklerin hiçbirinin tüketilmediği beslenme şekline vegan beslenme deniyor. Ama veganlık sadece bir beslenme biçimi değil. Etik, sağlık ve çevre olmak üzere farklı boyutları olan bir yaşam felsefesi…
#Metro MarketEge’nin bereketli topraklarından çıkan zeytinden zeytinyağına, peynirden bala, el halısından gulete, pideden köfteye, domatesten kestaneye onlarca ürün değerini coğrafi işaretle de tescilliyor. Ege’nin 8 kentinin 215 ürünü coğrafi işaretli. 10’u ise Avrupa Birliği’nden de tescilli.
#1MasterChef kruvasan tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Evde kruvasan yapımı zahmetli gibi görünse de çikolatalı kruvasan, pastacı kremalı ve meyveli kruvasan gibi çeşitlendirilebilir. Peki, kruvasan İtalyan mı Fransız mı? Orijinal Fransız kruvasan tarifi ve malzemeleri...
#Masterchef KruvasanTrendyol Süper Lig'in 7. haftası geride kalırken Hürriyet yazarları Güntekin Onay, Mehmet Arslan, Fırat Aydınus ve Uğur Meleke, Futbol Konseyi'nde haftanın karşılaşmalarını ve olaylarını masaya yatırdı.
#Süper LigSonbahar bereketi dört bir yanımızı sardı bile. Yaz güneşinin tatlandırdığı sebze ve meyveleri soğuk günlerde de kullanabilmek için en klasik yöntem konserve yapmak. Domates sosunu halen denemeyen kaldıysa onlar için küçük bir hatırlatmam var. Kendini aşanlaraysa acı biber hatta şeftali kavanozlamak için tarifler hazırladım.
#SebzeYunan adalarında ve Yunan kıyılarında yapılan tatiller, sürekli yeme-içme kıyaslamalarıyla gündeme geliyor. Yüzlerce yıl bir arada yaşayan komşuların mutfağı da birbirine benzer elbette. Çok bilinen Yunan yemeklerinin nüanslarıyla tariflerini yazdım. Siz gitmeseniz bile adaların mutfağı size gelsin!
#YunanistanAnlatan ünlü bir oyuncu, anlatılanlar da iddialı olunca elbette dikkat çekti. Zaten bir reklam başka neyi hedefler ki... Ancak haftalardır tartışılan Züber markasının ünlü oyuncu Kerem Bürsin’le çektiği ‘gerçek atıştırmalık’ söylemiyle öne çıkan reklam filmi, daha çok yayından kaldırılmasıyla kendinden söz ettirdi.
#AtıştırmalıkÇok uzun yıllardır insanlar pekmezleri uzun uzun kaynatarak hazırlıyor. Son dönemlerde soğuk sıkım alternatifler çoğalsa da geleneksel yöntemlerde hazırlanan pekmezler hala devam ediyor. Peki saatlerce yüksek ısıda kaynatılan pekmezler başta olmak üzere konserve ürünler sağlıklı mı? Yeni araştırmalar özellikle uzun saatler kaynatılarak hazırlanan pekmezlerin kansere davetiye çıkardığını ortaya koyuyor.
#Pekmez