Turk Mutfagi haberleri sayfasında Turk Mutfagi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 5061 Turk Mutfagi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Türk mutfağını tanıtmak amacıyla düzenlenen ‘Tatlı Yiyelim, Tatlı Konuşalım’ etkinliği, Münih Başkonsolosluğu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Etkinliğin onur konukları arasında, Bavyera Dükü Veliaht Prensi Ekselansları Ludwig von Bayern ve Bavyera Eyaleti Başbakanlık Müsteşarı Stephanie Jacobs da yer aldı.
#ALMANYATürk mutfağının vazgeçilmez geleneklerinden biri ocakbaşı. Öyle bir gelenek ki sadece benzersiz lezzetleriyle damakları şenlendirmekle kalmaz; aynı zamanda atmosferi ve insanları bir araya getiren sıcaklığıyla da kalplere dokunur. En iyi ocakbaşı mekânlarını uzman jürimiz oyladı; İstanbul, Adana’nın tahtını yıktı ve ilk sıraya yerleşti.
#Pınar TahirlerToplumları var eden ve birbirlerinden ayıran özellikleri kültürleridir. Kültürün en önemli unsurlarından biri de mutfaktır. Türkler; sağlığa ve beslenmeye önem vermişler, sahip oldukları damak zevkini de sanatla birleştirmişlerdir. Ayrıca çok geniş coğrafyalara yayılmış olduklarından çeşitli kültürlerle etkileşim içine girmişler, büyük medeniyetler kurmuşlardır. Yayıldıkları geniş topraklarda, farklı iklimlerin ve kültürlerin de etkisiyle zengin bir mutfağın eşsiz ürünlerini büyük bir ustalıkla sergilemişler, Orta Asya’dan getirdikleri mutfak kültürünü zirveye çıkarmışlardır. Yemek, sadece karın doyurmak anlamına gelmez. Savaşta ve barışta, varlıkta ve yoklukta, düğünde ve toyda, her zaman en büyük ihtiyaçtır ve bir emeğin eseridir.
#Türk MutfağıTürk mutfağının olmazsa olmazı tencereler trendler değişse de tahtını kolay kolay bırakacak gibi görünmüyor. Pazara bakıldığında artık daha küçük tencerelerin tezgâhlarda sıralandığını görüyoruz. Ailelerin nüfusu azaldıkça mutfaklarda pişen yemeğin miktarı da azaldı ama tencereler kaynamaya devam ediyor.
#Türk MutfağıT.C. Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle, ülkemizde ve yurt dışı temsilciliklerimizde 21-27 Mayıs 2024 tarihlerinde kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Londra Büyükelçiliği konutunda ‘Türk-Ege lezzetleri’ tanıtıldı.
#ALMANYAEyüpsultan’da açılan Arça Restaurant&Grill, Türk mutfağının başarılı örneklerini tadabileceğiniz bir lokanta. Mövenpick Hotel’in teras katındaki mekânın menüsünde lahmacun ve pide de var, usta ellerden çıkan kebaplar ve çok çeşitli yöresel mezeler de...
#Arça Restaurant&GrillJapon mutfağı Türkiye’de de yükselişte. Peki 85 milyon içinde yanlış kesilmiş bir saşimiyi sorgulayabilecek, pirinci kötü olan bir suşiyi geri gönderebilecek, çubukların birbirinden masanın altında ayrılacağını, suşiye soya sos içinde banyo yaptırılmayacağını bilen kaç kişi var?
#Sinan DamgacıoğluDünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan TasteAtlas sitesinin 2020 yılı ödülleri belli oldu. Toplam 63 bin 402 oy sonucunda dünyanın en iyi 100 geleneksel lezzeti seçildi. Listede Türk lezzetleri önemli yer tutarken ikinciliği Adana kebabı aldı.
#TasteatlasSadece bizim değil, herhangi bir ülke mutfağının gerçek değerinin elit lokantalarla ölçülemeyeceğini düşünüyorum. “Bir ülke ya da bölgede yemek kültürünün varlığını ve zenginliğini anlamak için üst değil, alt düzeye bakmak gerekir” diyen Prof. Nguyen’in tespitinden yola çıkıp bakalım, haklı mı?
#Türk MutfağıBir ülke mutfağı üç ayaklı bir sehpa gibidir. Bir ayak elbette ki lokantalar. İkinci ayak, müşteri. Üçüncü ayaksa gastronomik otorite yani eleştirmen. Bu yazıda sosyal çürümenin gastronomimize nasıl yansıdığından bahsetmek istiyorum. Kıyaslamak istediğim, günümüzdeki durumla benim gazetede yazmaya başlamam arasında geçen yıllar…
#Vedat MilorMasterChef All Star adım adım finale doğru ilerliyor. Yarışmanın 158. bölümünde farklı konseptte bir rekabet yaşanacak. Yarışmacılar Türk mutfağından 6 tarifin klasik ve modern versiyonları hazırlanacak. Peki MasterChef All Star'da bu akşam ne yemekler var? İşte 23 Kasım Perşembe tarif listesi...
#Masterchef'Ülkemiz mutfağı şarapla birleştiğinde çıta atlıyor ve evrensel ölçütlere göre gastronomik bir mutfak oluyor. Seraf Vadi bu eksiğimizi gidermiş. Asma yaprağından sarma üst düzey. Yoğurtla birlikte domates sosu yakışmış. Bol yeşillik ve marulla pişen kuzu kapama ağır ateşte yavaş pişmiş, et güzel ve içi sulu. Ama favorim gene kuzu kolla odun fırınında pişen Osmanlı mutfağından zirva. Kompleks ve dengeli…
#Türk MutfağıTürk mutfağı turizme açılıyor. Özellikle ‘her şey dahil’ otellerde yöresel yemeklere ağırlık verilmeye başlandı. Sektör yetkilileri, “Gastronomi turizmi çok önemli. Otellerimizde ‘Yörük’ mutfağına özel tatlar sunduk, çok rağbet aldık. Tüm bölgeleri dahil edeceğiz” diyor. Bu açılıma gastronomi uzmanları da destek veriyor.
#GastronomiGıdanın toplumsal değerlerin yansıması olarak ele alınması gerektiğini vurgulayan ve sürdürülebilir pazarlama stratejilerinin belirlenmesini hedefleyen Türk Mutfağı 2.0, bu yıl 4 Ekim’de Divan Kuruçeşme’de gerçekleşecek. Sektörün önde gelen isimlerini ve uluslararası konukları bir araya getiren etkinlikte gıdanın geleceği konuşulacak...
#GastronomiSelanik göçmeni mübadil bir ailenin torunu olarak Nilüfer ilçesine bağlı Özlüce Köyü’nde dünyaya geliyor. Çocukluğu tarlalarda, bağlarda, bahçelerde geçiyor. Öğrencilik yıllarında kente gelse de gönlü doğadan kopmuyor; çok uzun yıllar çiçekçilerde çalışıyor. 1999 seçimlerinde Nilüfer Belediye Başkanı seçilerek girdiği siyasette 25 yılı geride bırakmış. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile eski albümleri karıştırdık…
#NilüferBir süredir çok merak ediyordum ama bir türlü fırsat bulup gidememiştim. Şef Ömür Akkor’un Ataköy’deki mekânı Havuş’tan bahsediyorum. Nihayet geçen günlerde uğradım, üstelik şanslıydım çünkü Ömür Şef’in ramazan pideli, Kilis turşulu iftar sofrasına oturdum. Havuş gerçekten de anlatıldığı kadar varmış.
#Melis YılmazNeredeyse 20 yıldır motosikletin üzerinde Asil Özbay. Akademisyen ve gezgin; Avrupa ve Asya’nın bütün zorlu rotalarında binlerce kilometre yol kat etmiş. Özbay’dan 34 YOL plakalı motoruyla hayallerinin peşinden gitme macerasını dinledik, motorlu gezginler için deneyim ve tavsiyelerini istedik.
#Asil ÖzbayYemek yazarı ve şef Refika Birgül’ün Burak Arpak’la birlikte hazırladığı ‘Miras: Türk Mutfağı Teknikleri 1’, detaylı maddeleriyle Türk mutfağının zenginliklerini mercek altına alarak yemek kitabı olmanın ötesine geçiyor. Birgül “Ustalık eserim” dediği kitapta Atatürk’ün ‘Geometri’ kitabının mantığını benimsemiş.
#Refika Birgül