İstiklal Marşı milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış ve Osman Zeki Üngör tarafından günüzdeki okunuşu bestelenmiştir. İstiklal Marşı Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletlerinin resmi marşıdır. İstiklal Marşı'nın anlamı ve önemi oldukça büyüktür. İstiklal Marşı'nın ilk 2 kıtası törenlerde milli marş olarak okunmaktadır. Toplamda 10 kıta olan İstiklal marşı'nın tüm 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ve 10. kıta sözleri ile detayları..
#İstiklal Marşıİstiklal Marşı'nın 100. yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy'un yanı sıra bestecisi Osman Zeki Üngör de anılıyor. İstiklal Marşı'nın bestecisi, Türkiye'deki ilk konser keman sanatçısı, ilk senfonik orkestranın kurucularından ve ilk orkestra şeflerinden olan Osman Zeki Üngör'ün vefatının üzerinden 63 yıl geçti
#İstiklal Marşı'nın Bestecisi Osman Zeki Üngör KimdirMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Şayet Cumhurbaşkanımızın müsaadeleri olursa, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev de uygun bulursa, bizatihi talimatımla Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Şuşa’da dokuz derslik bir ilkokulun yapılması hedefimizdir” dedi.
#GazetehaberleriMüzik araştırmacısı ve yazarı DJ Murat Meriç, çarşamba günü internet üzerinden altı hafta sürecek atölye programına başladı. Zoom uygulamasıyla gerçekleştirdiği ‘Şarkılarla Cumhuriyet Tarihi’ adlı programda, Türkiye tarihini şarkılar üzerinden anlatırken o döneme ait şarkıları da dinletiyor. Program öncesinde, Meriç’ten, ‘tadımlık’ bilgiler aldık.
#Gazetehaberleriİlk Türk bandosu olan Mûsikâ-i Hümâyûn'un gelişmesinde en büyük katkı sağlayan İtalyan asıllı Giuseppe Donizetti, Osmanlı Padişahı II. Mahmut için de bir marş bestelemişti. Söz konusu bu marşın adının ne olduğunu merak eden çok sayıda vatandaş, bilgi almak adına internette sorgulamalarına hız verdi. Peki, Donizetti Paşa'nın II. Mahmut için bestelediği marşın adı ne?
#Donizetti PaşaAnkara Arena Spor Salonu’nda Olağanüstü Kurultay yapan İşçi Partisi adını Vatan Partisi, amblemini de yıldız etrafında buğday başağı olarak değiştirdi. Kurultay’da konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Parolamız vatan, işaretimiz emek ve namus. Söz veriyoruz. Türkiyemiz şeyhler, dervişler, müritler, çelebiler, cemaatler ve tecavüzcüler ülkesi olamaz” dedi.
Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın bir şehit cenazesinde, Chopin’in cenaze marşını çalan askeri bandoyu susturarak, “Gelenek ve inançlarımızla ciddi bir kopukluk yaşanıyor. Ben cenazemde Itri’nin Segah ilahisinin çalınmasını isterim” sözleri iki eseri karşı karşıya getirdi.
Uyanık Rumlar Türk yemeklerini tescil ettirdi. Onlara “Yahu binlerce yıllık baklava, baklavakis olur mu?” diyerek itiraz ettik ama havagazı. Baklavayı Yunanlılara kaptırdık. Şimdi de Akif Beki’nin Radikal’deki köşe yazısını okuyunca anladık ki İstiklal Marşımızı da Almanlara kaptırmışız meğer.
Avrupa’nın en büyük 2’nci camisi olan Duisburg’daki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Merkez Camii’nin açılışında Bach’tan eserler çalınırken, Dede Efendi’den de parçalar sunuldu. 7 milyon 500 bin Euro’ya mal olan caminin açılışına Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu ve Kuzey Ren Vestfalya Başbakanı Rüttgers katıldı.