Türk Doktor haberleri sayfasında Türk Doktor hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 10478 Türk Doktor haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
ABD’deki Northwestern Üniversitesi ALS Araştırma Merkezi’nin yöneticisi Doç. Dr. Hande Özdinler, hayvanlar üzerinde yaptığı çalışmada beyindeki ölü sinir hücrelerini 60 günlük tedaviyle canlandırdı. Özdinler, “İnsanlar üzerinde de olumlu sonuç alıp bu maddeyi ilaca dönüştürürsek, ALS hastaları sağlıklarına kavuşabilecek” dedi.
#Doç. Dr. Hande ÖzdinlerMarmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Alerji İmmunoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen, çocukluk çağının ölümcül sonuçlar doğurabilen hastalığı CHAPLE Sendromunun kesin tedavisini buldu. Özen ve ekibinin tedaviyi anlattığı makalesi tıp dünyasında yoğun ilgi gördü.
#Türk DoktorTürk doktor Doç. Dr. Ercan Baştu'nun tüp bebek ile ilgili araştırması Amerikan Üreme ve Araştırma Derneği resmi dergisinde yayınlandı. Tüp bebek tedavisinde tekrarlayan başarısızlıkları inceleyen Doç. Dr. Ercan Baştu, nedensiz şekilde embriyonun tutunamamasında rahmin iç dokusunu inceledi.
#Türk DoktorHorlama çok yaygın bir sorun. Hele yatak odalarında dinmeyen horlama sesleri kimi zaman boşanmalara bile neden olabiliyor. Köln’de yaşayan Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Dr. Fahri Yıldız, 32 yıldır, horlayanları tedavi ediyor. Bu yüzden çevresinde ‘Evlilikleri kurtaran doktor’ olarak da tanınıyor. Yıldız, cerrahi yöntemlerle sayısız hastayı tedavi etmiş. 2008 yılından beri de horlama protezleri üzerine çalışıyor. Dr. Fahri Yıldız, 1.5 yıl önce, kızları Aylin ve Suzan ile birlikte, horlama protezleri alanında uluslararası faaliyet gösteren TOMED GmbH adlı firmayı devraldı. Şimdi, geliştirdiği horlama protezlerini dünyanın dört bir yanına göndererek horlayanların sorunlarını çözüyor. Dr.Fahri Yıldız ile bu sorun üzerine söyleşi yaptık.
#Fahri YıldızGenç Türk doktorunun bir hastalığın tanısını kolaylaştıran buluşu ve yeni bir sendromun keşfine ilişkin buluşu, dünyada akademik çevrelerinde ses getirdi. Buluşlar, Tıp literatürüne girerken Türk doktor bazı hastalıklara çare olan yeni buluşlarını tıp kongrelerinde dünya ile paylaştı. Doktorun yeni buluşları, tıp literatürüne girdi ve büyük etki yarattı.
#Türk DoktorALS hastalarındaki ölü beyin hücrelerinin ‘floresan’ yöntemiyle kolayca görülebilmesini sağlayan Dr. Hande Özdinler’in çalışmalarına, geçen yıl ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü’nün verdiği 2.5 milyon dolar’dan sonra, The Les Turner ALS Foundation’dan da 10 milyon dolar daha rekor destek geldi.
#Beren SaatAfyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde bir ilke imza atılarak Türk doktorları tarafından tasarlanan, Türk mühendislerinin yaptığı 'manyetik boy uzatma çivisi' sol bacağı 5 santimetre kısa olan Iraklı 28 yaşındaki Nafise Adel İbrahim'e başarılı bir operasyonla takıldı.Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde, Türk doktorları ve mühendisleri ortak bir başarıya imza attı. İstanbul'daki bir firmanın ürettiği 'manyetik boy uzatma çivisi' Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde Iraklı Nafise Adel İbrahim'e takıldı. 6 ay sürecek egzersiz programının ardından Nafise Adel İbrahim'in 5 santimetre kısa olan sol bacağı çivi sayesinde uzamaya başlayacak. Egzersizlerine devam edecek olan hastanın ayağındaki kısalık geçtiğinde, manyetik çivinin uzaması da bitecek. Uyruk kemiğine monte edilen çivinin, vücuda uyum sürecinde ve sonrasında ağrı ya da sızı yaşanmayacak.Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR/DHA
#Türk DoktorKaraciğer nakli yapan ilk Türk doktor Prof. Dr. Münci Kalayoğlu' biyografisi ve hayatı, ölümünün ardından gündeme geldi. Son dakika haberine göre Münci Kalayoğlu 84 yaşında hayatını kaybetti. Dünya'nın önde gelen karaciğer nakli otoritelerinden biri olarak kabul edilen ve 50 yılı aşkın mesleki kariyerinde binlerce nakil gerçekleştiren Hacettepe Üniversitesi mezunu Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, tıp dünyasında ‘Altın neşter’ olarak anılıyordu. 1977'de profesör unvanını alan Kalayoğlu, ABD'de organ transplantasyonu konusunda uzmanlık eğitimi aldıktan sonra oradaki nakillerle de karaciğer naklini yapan ilk Türk hekim unvanına sahip oldu. Peki, Prof. Dr. Münci Kalayoğlu kimdir, kaç yaşında, neden öldü? İşte, Prof. Dr. Münci Kalayoğlu'nun hayatı hakkında bilgiler.
#Münci Kalayoğlu KimdirBruce Willis, yıllar önce milyonlarca seyirci rol aldığı Mavi Ay (Moonlighthing) adlı diziyle tanımıştı... Cybill Shepherd ile birlikte kamera karşısına geçtiği bu yapımla kısacık zamanda seyircinin kalbini kolayca fethetti. Ardından aralarında Zor Ölüm, Altıncı His, Ucuz Roman, Armageddon'un da bulunduğu birçok yapımda kamera karşısına geçti.
#Bruce WillisABD'de yaşayan ünlü Türk doktor Mehmet Öz ve karısı Lisa bundan bir sene önce tek erkek evlatları Oliver Mustafa ile bir süredir birlikte olduğu Katie Ballentine Flinn'in mürüvvetini görmüştü. Bu sene de hemen hemen aynı tarihlerde kızları Arabella Sezen'i yuvadan uçurdular.
#Dr. Mehmet ÖzKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, Harvard Tıp Fakültesi'nden 'Tüp bebekte yapay zeka' ve 'İlaç geliştirme' üzerine çift yandal yaparak mezun oldu. Öner, mezuniyet töreninde diplomasını Filistinli çocuklara atfederek, "Hiçbir çocuk ölmesin" dedi.
#KayseriDünyada ilk kez nedeni bilinmeyen ölümcül bir hastalığın tanısını koyup kesin tedavisini geliştirdi, Avrupa İmmünoloji Dernekleri Federasyonu’nun en prestijli ödüllerinden ‘Doğu’nun Yıldızı’ ödülüne layık görüldü. Bu hastalık nedeniyle 7 çocuğunu kaybeden bir anne ve 6,5 yaşındaki kızına, bu keşfi sayesinde can olan Türk doktor Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen, nadir görülen ve bir tür bağışıklık sistemi hastalığı olan 'CHAPLE sendromu'nun teşhis ve tedavisini bulmasıyla tıp literatürüne adını yazdırdı. Bir hastalığın tedavisinde yeni bir ilacın geliştirilmesi on yıllar sürerken, Prof. Dr. Özen ve ekibinin hem hastalığın kendisini keşfedip hem de uluslararası işbirliği ile 6 yılda çalışmalarını tamamladığı ilaç, ABD Gıda ve İlaç Dairesi FDA onayını da alarak hastalarda kullanılmaya başlandı.
#Ahmet Oğuzhan ÖzenDünyada ilk kez nedeni bilinmeyen ölümcül bir hastalığın tanısını koyup kesin tedavisini geliştirdi, Avrupa İmmünoloji Dernekleri Federasyonu’nun en prestijli ödüllerinden ‘Doğu’nun Yıldızı’ ödülüne layık görüldü. Bu hastalık nedeniyle 7 çocuğunu kaybeden bir anne ve 6,5 yaşındaki kızına, bu keşfi sayesinde can olan Türk doktor Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen, nadir görülen ve bir tür bağışıklık sistemi hastalığı olan 'CHAPLE sendromu'nun teşhis ve tedavisini bulmasıyla tıp literatürüne adını yazdırdı. Bir hastalığın tedavisinde yeni bir ilacın geliştirilmesi on yıllar sürerken, Prof. Dr. Özen ve ekibinin hem hastalığın kendisini keşfedip hem de uluslararası işbirliği ile 6 yılda çalışmalarını tamamladığı ilaç, ABD Gıda ve İlaç Dairesi FDA onayını da alarak hastalarda kullanılmaya başlandı.
#Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özenİran’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde zafer Tebrizli Türk Mesud Pezeşkiyan’ın oldu. ‘En muhafazakâr reformcu’ Pezeşkiyan, başörtüsü zorunluluğundan dış politikaya, ekonomiden etnik kimlik haklarına kadar birçok konuda mevcut yönetimi eleştirmişti. Kalp cerrahı Pezeşkiyan değişim isteyenlerin umudu olarak görülüyor.
#İranProf. Dr. Aziz Sancar’ın davetiyle ABD’ye araştırmacı olarak giden ve şu an Harvard Tıp Fakültesi’nde görev yapan 36 yaşındaki Dr. Mehmet Furkan Burak, geçen yılın ardından bu yıl da ABD’de ‘yılın en iyi doktorları’ listesine seçildi. Dr. Burak mesleği seçmesinde, 14 yaşında hayatını kurtaran doktorun önemli rol oynadığını söylüyor.
#Kocaeli ÜniversitesiTakvimler 26 Mayıs 1938’i gösteriyordu. Günlerden perşembeydi. Büyük Önder Atatürk, Ankara’dan son kez ayrılıyordu. Kimse bu ayrılığın Ata’nın Ankara’ya son vedası olduğunu bilmiyordu. Peki Ata’nın başkentteki son gününde neler vardı. İşte Ankaralıların Atatürk’ü son gördükleri o güne dair ayrıntılar...
#10 KasımAlmanya’nın Berlin kentinden 5 yıl önce Kuşadası’na giden Sammy Tosuner’in ‘Alien’ heykelleri yerleştirdiği evi sıra dışı görünümüyle dikkati çekerken, ‘Alien’ filmindeki yaratığın maketlerinin yer aldığı ev, Hollywood stüdyolarındaki film mekanlarını aratmıyor.
#ALMANYATürkiye binlerce kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda yaralının bulunduğu Filistine yardım için devrede. Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve 20 doktorun iki gün önce gittiği Kahire’de çalışmalar son hızla devam ediyor. Ekipteki Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Eray Çınar, bölgedeki son durumu Hürriyet’e anlattı:
#FilistinYaşamını ABD'de sürdürün ünlü Türk doktor, geçen ay hayatının en mutlu günlerinden birini yaşamıştı. Tıp alanında yaptığı çalışmalarla ve hazırladığı TV programlarıyla adını dünya çapında duyuran doktorun tek oğlu, "hayallerimdeki sevgili" dediği nişanlısıyla, aile ve yakınlarının bir araya geldiği bir törenle hayatını resmen birleştirdi.
#Mehmet ÖzAvrupa’da yapay kalp nakli yapan ilk kadın cerrah olan Dilek Gürsoy, BBC’nin ‘2022 dünyanın en ilham veren ve etkili 100 kadını’ listesine de girdi. Gürsoy “Ben çok kişinin yapmadığı işlerle ilgilendim, buna şans da diyebiliriz. Hırslı biri değilim. Çalışınca olur, azimli olursanız başarırsınız” diyor.
#Dilek GürsoyAvrupa’nın tam yapay kalp nakli yapan ilk kadın kalp cerrahı Dr. Dilek Gürsoy, dünyaca ünlü Forbes dergisinin Almanya’da 3 Kasım’da yayımlanacak sayısına kapak oldu. Gürsoy, “12 yıldır tam yapay kalp alanında çalışmalar yürütüyorum. Forbes dergisine kapak olmam beni onurlandırdı” dedi.
#Dilek GürsoyÜnlü oyuncular Julia Roberts ve George Clooney’nin başrollerini paylaştığı “Cennete Bilet” (Ticket to Paradise) filminin global galasına oyuncularla beraber Londra’da katıldım. İşte ikilinin beraber oynadığı ilk romantik komedinin galasından renkli anekdotlar...
#Julia RobertsFigen Dinekli, birçok kişinin gözünü korkutan İstanbul trafiğinde 30 yıldır taksi şoförlüğü yapıyor. Taksicilerin de Figen Abla’sı. Aynı zamanda ambulans şoförü ve direksiyon kursu hocası. “30 yılda bu meslekte neler yaşamadım ki” diyen Dinekli’nin taksicilikte çok mutlu zamanları da olmuş, darp edilip bıçaklandığı da...
#Figen Dinekli