Yaz başında hesap ücretlerine mekandaki müziği de ekleyen Alaçatı ve Bodrum’daki restoranlar, şimdi de hesaba eklenen hem kuver hem de yüzde 10 hizmet bedeli ile gündemde. Sektör temsilcileri de bu konuda görüş ayrılığı yaşarken, bazı vatandaşlar hem kuver hem de hizmet bedeline sosyal medyadan tepki gösterdi.
#Tüm Restoranlar Lokantalar Ve Tedarikçiler DerneğiRamazan ayının başlaması vatandaşı ve gıda sektörünü harekete geçirdi. İşletmeler, birbirinden farklı mönü ve fiyatlarla müşteri çekmeye çalışırken, ramazan kolileri de vatandaşın tercihleri arasında. Otellerin bulunduğu konum ve mönülere göre bir kişinin otelde iftar yapmak için ödemesi gereken ücret 59 TL’den başlıyor, 350 liraya kadar çıkıyor. İşte otellerde fiyatlar:
#RamazanTürkiye genelindeki restoranlar, yemek çeki ve kartı firmaları tarafından komisyon oranlarını makul bir seviyeye çekmediği takdirde 25 Aralık tarihinde bir günlük ‘Boykot’ yapacaklar. O gün milyonlarca insan yemek çeki/kartını kullanamayacak.
#Tüm Restoranlar Lokantalar Ve Tedarikçiler DerneğiKomisyon ücretleri ve uzun ödeme süreleri nedeniyle restoranların ‘boykota’ hazırlandığı yemek kartları için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı da harekete geçti. İşletmeciler ve yemek kartı şirketlerini dinleyen bakanlığın, önümüzdeki dönemde konuyla ilgili çalışma yapması bekleniyor.
#Tüm Restoranlar Lokantalar Ve Tedarikçiler DerneğiCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni koronavirüs tedbirlerini açıkladı. Buna göre, restoran ve kafelerde paket sistemine geçilecek. Sayıları 100 bini bulan kıraathaneler bir süre kapalı kalacak. Alışveriş merkezleri, market ve kuaförlerin çalışma saatleri ise 10.00 ile 20.00 arasında olacak.
#GazetehaberleriYüksek komisyon oranları nedeniyle restoran sahiplerinin isyan ettiği (Ticket olarak bilinen) yemek kartları ile ilgili düzenleme hayata geçti. Buna göre yemek kartı hizmeti veren şirketler artık yüzde 12 değil en fazla yüzde 6 komisyon alabilecek. Restoranlara yapmaları gereken ödeme süresi de 30 günü aşamayacak.
#TicketE-ticaretin toplam perakendedeki payı hızla artıyor. Yakın gelecekte klasik alışverişi sollaması işten bile değil. Ancak bu hızlı yükseliş kargocuları özellikle kampanya dönemlerinde çaresiz bırakıyor. Bazı e-ticaret şirketleri kendi şirketlerini kurup özel çözümler üretse de sektörün genelinde ciddi sorun var.
#Sefer LeventE-ticaretin toplam perakendedeki payı hızla artıyor. Yakın gelecekte klasik alışverişi sollaması işten bile değil. Ancak bu hızlı yükseliş kargocuları özellikle kampanya dönemlerinde çaresiz bırakıyor. Bazı e-ticaret şirketleri kendi şirketlerini kurup özel çözümler üretse de sektörün genelinde ciddi sorun var.
#GazetehaberleriRestoran ve lokanta sahipleri, yemek kartı şirketlerine karşı birleşme kararı aldı. Komisyon oranlarının yüksek olmasından şikayet eden restoran sahipleri 1 günlük uyarı boykotuna hazırlanıyor. Yemek kartlarındaki komisyonların yüksek olmasının zaten restoranları zorladığını belirten TESK Başkanı Palandöken de, "Bir de üzerine vadenin uzaması esnafı zor durumda bırakıyor. Burada hem komisyon hem de vadeyi uzatarak bir koyundan iki post çıkarıyorlar" açıklamasını yapmıştı.
#Yemek ŞirketiRestoran sahipleri, Türkiye’de 3.5 milyona yakın çalışanın kullandığı yemek kartlarını (ticket) boykota hazırlanıyor. Yüksek komisyon ücretlerinden yakınan işletmeciler, “Türkiye bu zor günlerden geçerken yemek kartları bir de 15 günlük ödeme sürelerini 30 bazıları 60 güne çıkardılar” dedi.
#TicketBMD, KMD, TURYİD ve TÜRES'in öncülüğünde toplumsal, refah ve güven duygusunu pekiştirmeyi amaçlayan 'Hayatına Sahip Çık' sivil toplum hareketi toplantına, kampanyayı düzenleyen derneklerin üyelerinin yanı sıra iş, sanat, spor ve magazin dünyasından ünlü isimler katıldı.
#Hayatına Sahip Çık