Yemek kartlarına ‘yüksek komisyon’ boykotu

Güncelleme Tarihi:

Yemek kartlarına ‘yüksek komisyon’ boykotu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 14:47

Ankara Ticaret Odası(ATO), yemek kartlarına uygulanan yüksek komisyonlar nedeniyle 27 Aralık Çarşamba günü boykot yapmaya hazırlanan üyelerine destek verdi.

Haberin Devamı

ATO Başkanı Gürsel Baran, komisyon oranlarının aşağı çekilmesi gerektiğini belirterek, “Üyelerimiz, yemek kartlarına uygulanan yüksek komisyon oranlarından mağdurlar. Yemek şirketlerinin kendilerine çeki düzen vermesi gerek. Komisyon oranlarının makul düzeye çekilmesini talep ediyoruz” dedi.
Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği’nin(TÜRES), 27 Aralık Çarşamba günü ülke genelinde yapacağı bir günlük boykota katılma kararı alan ATO’nun Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi’ni desteklediklerini kaydeden Baran, yaptığı yazılı açıklamada özetle şu ifadeleri kullandı:

YÜZDE 9-10’LUK KOMİSYON ÇOK YÜKSEK

“Zaten düşük kârlılık oranlarıyla çalışan yiyecek ve içecek sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz, yemek kartlarına yüzde 9-10 civarında komisyon uygulandığını, tahsilatı da ancak 45 gün sonra yapabildiklerini söylüyorlar. Bugün halen kredi kartlarında bile komisyon oranı yüzde 1-1.20 seviyelerindeyken yüzde 9-10’luk komisyon oranları gerçekten çok yüksek.”

Haberin Devamı

DİSİPLİN ALTINA ALINMASI GEREKİR

ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara’da yemek kartı kabul eden 10 binin üzerinde işletme ve 800 binin üzerinde kullanıcı bulunduğu bilgisini verdi. Baran, bu kartların marketlerde amacı dışında alışveriş için de kullanıldığına dikkat çekerek, Vergi Usul Kanunu çerçevesinde çıkartılan bu kartlar için, “Düzenlenmesi ve disiplin altına alınması gerekir” dedi.

ATO Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi’nin aldığı boykot kararı nedeniyle, yemek kartı POS cihazları, bir günlüğüne kullanılmayacak.

BAKMADAN GEÇME!