Sen sen ol #hayatinasahipcik

Eğlence dünyasının patronları ile moda markası sahibi işadamları “Hayatına Sahip Çık” adlı bir kampanya başlattı. Ünlü isimler de “Sen Sen Ol” başlıklı bir video hazırlayarak kampanyaya destek verdi.

Haberin Devamı

2016’ya veda edip barış ve huzur dilekleriyle 2017’ye girdiğimiz ilk saatlerde İstanbul’un en popüler yeme, içme ve eğlence adreslerinden Ortaköy’deki gece kulübü Reina terör saldırısına uğramıştı. O olayın hemen ardından İzmir Adliyesi’nde gerçekleşen terör saldırısında polis Fethi Sekin kurşunu bitinceye kadar çatışıp şehit oldu.

Sen sen ol #hayatinasahipcik

YARINLARIMIZ İÇİN
YILMAYACAĞIZ
İstanbul yeme, içme ve eğlence dünyasının patronları ve çalışanları, bu olayların ardından Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer’in gönderdiği mektupla bir araya geldi, “Yarınlarımız için yılmayacağız” yazılı bir pankart açıp “Zaman birlik zamanı” mesajı verdi.
Toplumsal refah ve güven duygusunu pekiştirmeyi, insanlık dışı saldırıları gerçekleştirenlerin oyunlarına gelinmeyeceğini göstermeyi hedefleyen dernekler de “Hayatına Sahip Çık” adı altında bir sivil toplum hareketi başlattı.
Yine Kaya Demirer’in öncülük ettiği, Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) ile Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği’nin (TÜRES) de destek verdiği kampanya, önceki gün Ortaköy’deki Feriye Palace’ta tanıtıldı.

Haberin Devamı

Sen sen ol #hayatinasahipcik

ÜNLÜLERDEN DESTEK
Türk halkının yaşam standartlarını, değerlerini, kültürünü ve alışkanlıklarını hedef alan terör olaylarına karşı başlatılan sivil toplum hareketine iş, sanat, spor ve medya dünyasının ünlü isimleri de destek verdi.
Mehmet Yaşin, Mehmet Akbay, Burcu Esmersoy, Demet Akbağ, Tümer Metin, Fatih Terim, Hülya Koçyiğit, Osman Müftüoğlu, Kenan İmirzalıoğlu, Ayhan Sicimoğlu, Ata Demirer, Saba Tümer, Ege ve Dilara Koçak, kampanya kapsamında hazırlanan “Sen Sen Ol” başlıklı video için kamera karşısına geçti. Ünlüler yemek yerken, balık tutarken, sinemaya giderken ve parkta dolaşırken görüldükleri videoda “Terörün hayatımızı durdurmasına izin vermeyeceğiz” vurgusu yaptı.
Kaya Demirer, kampanya için şunları söyledi: “Tehlike çanları asıl sokağa çıkmaya korktuğumuzda çalmaya başlayacak. Kendi ülkemizde sokağımıza sahip çıkacağız ki, ülkemizi her yıl ziyaret eden 30 milyon turiste ‘Gelin Türkiye’nin bu ulusal seferberliğine destek verin. Terörle savaşmak istiyorsanız, Türkiye’yi ziyaret edin ve bizi yalnız bırakmayın’ diyebilelim.”

Haberin Devamı

Sen sen ol #hayatinasahipcik

Gönüllü destek

Aralarında Sitare Akdilek,  Cansen Yeni Kut ve Işıl Reçber’in de olduğu isimler kampanyaya sosyal medya hesaplarından destek verdi.

Yazarın Tüm Yazıları