İstanbul Rahmi M. Koç Müzesi, ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine adanmış bir müze. Gezerken herkesin kendi geçmişinden bir dönem bulabileceği, gençlik veya çocukluk yıllarına yolculuk yapabileceği bir yer. Müzede denizaltı, feribot, gemi, uçak, lokomotif ve tramvay modelleri gibi gerçek boyutlarda binlerce obje sergileniyor. 2009 yılında Rahmi M. Koç Müzesi’ne gelişinden itibaren müze vapur olarak ziyarete açılan Fenerbahçe Vapuru da geçici sergilere ve müze eğitim çalışmalarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.
#BursaCumhuriyet Dönemi öncesi önemli bir yere sahip olan sarnıçlar, farklı dönemlerde yaygın şekilde kullanılmış yapılardır. Bu yapıların ne olduğu ve nasıl kullanıldıkları ise pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, sarnıç nedir ve eskiden hangi amaçla kullanılırdı? Sarnıç mimarisi ve örnekleri üzerine merak edilenler.
#Sarnıç Nedir?Hendek'te 7 işçinin hayatını kaybettiği havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin soruşturmada, savcılık bilirkişi heyeti görevlendirerek 38 soruya yanıt aramaya başladı. Dosyada yer alan ifadelerde çalışanlardan Ayfer C.’nin kolilerde ısınma olduğu ve patlayabileceği uyarısı yaptığı anlaşıldı.
#SakaryaKıymeti fark edilmeyen, ürkülen, hatta neredeyse unutulan Belfast yarım yüzyıldır kötü şöhretini silmeye çalışıyor. Oysa artık şaşırtıcı, ufuk açıcı bir başkent. Son birkaç yılda toparlandı, MAC binası gibi ödüllü mimari eserlerle güzelleşti, iddialı restoranlar açıldı. Yürüyerek keşfedilebilecek kadar küçük olmasının yanı sıra en önemli özelliklerinden biri misafirperver halkı, güler yüzlü garsonları, konuşkan barmenleri. Belfast’a gidin, ruhunuzu bu güzel enerjiyle doldurun; leziz yemekleri, kaliteli içkileri tadın…
#Seyahatİstanbul'un susuzluk sorununa çare olacak Melen Çayı Projesi'nde ilk su Ömerli Barajı'na 20 Ekim'de geliyor. Çayın etrafındaki 400'e yakın fabrikayı uyaran DSİ, arıtma tesisi için 4 ay süre verdi. Melen'e atık veren fabrikaların tahmini sayısının ise 200 olduğu belirtiliyor.
Hattuşa, M.Ö. 1650 ile 1200 yılları arasında Anadolu’nun büyük bir bölümüne hakim olan Hititlilerin başkenti. Bugün ise Çorum’un Boğazkale ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor. Bir asırı aşkın süredir kazı çalışmalarının yapıldığı şehirde, geçtiğimiz hafta dünya tarihine geçecek bir proje gerçekleşti.
Hattuşa, M.Ö. 1650 ile 1200 yılları arasında Anadolu’nun büyük bir bölümüne hakim olan Hititler’in başkenti. Bugün Çorum’un Boğazkale ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor. Bir asırı aşkın süredir kazı çalışmalarının yapıldığı şehirde, geçtiğimiz hafta dünya tarihine geçecek bir proje gerçekleşti. Şehrin surlarının yüzde biri, orijinaline yakın olarak JTI sponsorluğunda tekrar inşa edildi. Yapımı yaklaşık üç yıl süren suru ve Anadolu tarihinin en eski uygarlığının kültürel dokusunu görmek isteyenler için Hattuşa’yı kazı başkanı Andreas Schachner ile birlikte dolaştık.
Olası bir depremin en çok çekinilen yanı, oturduğumuz, çalıştığımız binaların depreme karşı güvenli olmaması. 17 Ağustos depreminin üzerinden 2.5 yıl geçmesine rağmen, birçok bina kontrol bile edilmedi. İnternette yayın yapan ‘Yapırehberi.net’ adlı sitede yer alan test ile binanızın deprem riskini belirlemeniz mümkün.