Ülkemizdeki önemli tarihi eserlerin bulunduğu müzelerden birisi de Troya Müzesidir. Açıldığı günden beri pek çok ziyaretçi ağırlayan Troya Müzesi pek çok kişi tarafından da merak edilmektedir. Peki Troya Müzesi nerede? Troya Müzesi tarihçesi, eserleri, giriş ücreti ve ziyaret saatlerini sizlere detaylıca açıkladık.
#Troya Müzesi‘3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü’ 1992 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 47/3 sayılı kararı ile ilan edildi. Toplumun her alanında engelli bireylerin haklarını ve refahını teşvik etmeyi ve engelli bireylerin durumuna dair politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalık arttırmayı amaçlamakta… Ben de bu özel gün için ‘engelli dostu’ Troya Müzesi’ni kaleme aldım. İşte size Troya Müzesi gezi rehberi…
#Troya MüzesiSavaşları, efsaneleri, aşklarıyla dillere destan olan Troya kentinin izlerini bir müzede görmek mümkün artık. Kısa süreli Çanakkale gezimde uğradığım bu muazzam yapı gerçekten büyüleyici... UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde de yer alan Troya’nın gün yüzüne çıkarılan kalıntıları ve kültürel parçaları dört katlı muazzam bir binada sizleri bekliyor. İşte detaylar…
#ÇanakkaleMilattan önce 3000 yıllarına dayanan kalıntıları ile arkeoloji tarihi için son derece önemli bir yere sahip olan Troya Antik Kenti, son günlerde gündemdeki merkezler arasında yer almaya devam ediyor. Truva olarak da bilinen bölge, çağlar öncesi insanlarının tercih ettiği bölgeler arasında yer almıştır. Peki, 2014 yılında yapımına başlanan ve 2019 yılında 75 milyon lira maliyetle yenilenen Troya müzesi nerede yer alıyor? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#TroyaÇanakkale son 10 yılda yakaladığı popülariteyi keşfedilecek yepyeni köyleriyle zirvede tutmayı sürdürüyor. 671 kilometre kıyısının 70 kilometreden fazlası plaj olan kentin sahilleri ormanlarla da adeta dantel gibi işlenmış. Eksilmeyen rüzgârıyla sıcak yaz günlerinin en güzel duraklarından biri olan Çanakkale’yi bu kez az bilinenleriyle anlatalım.
#ÇanakkaleDünya'da pek çok antik kent bulunmaktadır. Antik çağlardan gelme olan bu tarihi antik kentler her geçen gün binlerce turisti ağırlayan kentler olmuştur. Truva antik kenti de tarihi antik çağa kadar uzanan bir kenttir. Oldukça eski bir tarihi geçmişi olan Truva antik kenti Türkiye'nin en önemli antik kentleri arasında yer almaktadır. Ülkeye gelen yabancı ve tarih meraklısı turistlerin de ilk uğradığı yerlerin başında Truva antik kenti yer almaktadır. Truva antik kenti bu özelliğinden ötürü oldukça fazla tercih edilmektedir. Truva antik kentinin tarihi geçmişi de internet üzerinden araştırılmaktadır. Peki, Truva antik kenti nerede? Truva antik kenti hakkında bilgiler nelerdir? Truva antik kentinin bir efsanesi var mı? Varsa bu efsanesi nedir? İşte Truva antik kentine dair tüm detaylar.
#ANTİK KENTAlman amatör arkeolog Heinrich Schliemann tarafından 1870’li yıllarda Çanakkale Troya antik kentinden kaçırılan ve daha sonra Almanya’ya bağışlanan eserler, anavatanından koparıldıktan yaklaşık 150 yıl sonra ilk defa İngiltere’nin başkenti Londra’da yer alan British Museum’da sergilenmeye başladı.
#GazetehaberleriDoğuş Grubu’nun Özelleştirme İdaresi tarafından 16 Mayıs 2013’te gerçekleştirilen Salıpazarı Limanı İhalesi’ni kazanmasının ve 2014 yılında inşaatın başlamasının ardından Galataport İstanbul adıyla hayata geçecek projenin nasıl olacağını 6 yıldır merakla bekliyorduk.
#SumacAlman arkeolog Heinrich Schliemann’ın 1873 yılında Türkiye’den kaçırdığı 8 bin 831 Troya Hazinesi, İkinci Dünya Savaşı sonrası savaş ganimeti olarak Almanya’dan Rusya’ya götürüldü. Puşkin Müzesi’nde sergilenen eserlerin vatanına dönmesi bekleniyor.
#Troya MüzesiAdana artık sadece kebabı, portakal reçeli, şalgam suyu ve bici bicisi ile değil karnavalıyla da biliniyor. Sinemada, beyaz camda, edebiyatta sık sık adı geçen ve Türkiye’ye kazandırdığı birbirinden değerli sayısız isimle bir kültür-sanat fabrikası rolünü üstlenen Çukurova’nın bu güzel şehrini bir de benim gözlemlerimden okuyun istedim.
#ADANATürkiye Cumhuriyeti bugün 91’inci yaşını kutluyor. Bu kutlu günde tarihte iz bırakan ‘Cumhuriyet kadınları’nı hatırlıyoruz. Sanatta, sporda, siyasette hep öncü oldular. Kimi bilimde çığır açtı, kimi söylediği şarkıyla gönlümüzde taht kurdu. Ülkemizi ileriye taşıdılar. İşte Cumhuriyet’in sembolü 91 kadın...
İnsanlığın ortak kültür hazinelerini, yeryüzünün en nadide doğal oluşumlarını belirleyip korunmasını sağlamayı hedefleyen Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) 1972’de, Dünya Kültürel ve Doğal Mirasın Korunması Sözleşmesi’ni kabul etti. Ardından insanlığın ortak mirası listelendi. Dünya Mirası Listesi’ndeki 911 yerden 9’u Türkiye’de. Yaz başında dünya miraslarımızı tanımak için yolculuğa çıkacaklar için bir rehber hazırladık.
Bu hafta sonu sadece gezmek yerine gezerken öğrenmek isteyenlerdenseniz bu haber tam size göre. Nemrut Dağı'na yapılan gezilerde birçok tarihi eseri görebilir ve çağlar öncesi bir yolculuğa çıkabilirsiniz. İşte Nemrut Dağı hakkında bilmeniz gerekenler...
#NemrutBahara girdik, yaz da kapımızda. Artık yavaş yavaş Yunan adalarına doğru seyahati planlamaya başlayabiliriz. Şu sıralar daha sıcak bir yer arıyorsanız Kıbrıs da hemen bir saat uzaklıkta. Bu hafta, Güney ve Kuzey Kıbrıs’a, Mikonos, Rodos ve Delos’a küçük bir tura çıkıyoruz.
Bir yeri görmek için mutlaka herkesin gittiği zamanda gitmenize gerek yok. Özellikle hedefiniz o yerin kültürünü ve ruhunu algılamaksa o zaman bu seyahatinizi en sakin ve az kalabalık dönemlerde yapmanız mantıklıdır. Böylece anlamsızca yükselen fiyatlardan, kalabalıktan ve kirlilikten uzakta, sakin ve kendinize özel bir seyahatin tadına tam varmış olursunuz. Biz, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin doldurup taşırdığı Rüzgárların Adası Bozcaada’ya böyle bir seyahat yaptık.
Ben çocukken, anneannem, "Dört mevsimin yaşandığı bir ülkede yaşamak kadar büyük bir nimet yoktur" derdi. Kışın soğuğundan hazzetmediğim, tek mevsime endeksli ülkelerden habersiz olduğum yıllarda bunu hiç anlamazdım. Yazın veya kışın diktatörlüğünden kurtulamayan coğrafyaları görünce anladım Türkiye’nin kıymetini.