Troya Hazineleri haberleri sayfasında Troya Hazineleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 53 Troya Hazineleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
2018 ‘Troya Yılı’ ilan edildi. Sebebi ise Troya Antik Kenti’nin UNESCO’ya katılışının 20. yıldönümü olması. Hâlâ Çanakkale’ye gitmediyseniz, 10 yıl boyunca devam eden ve ‘İlyada Destanı’na konu olan Troya Savaşı’nın izini sürmediyseniz, Su Perisi’nin oğlu Aşil’in Kuzey Ege’deki mezarına çıkmadıysanız şimdi tam zamanı. Hakkında 34 bin kitap yazılan ve 9 film çekilen ‘Troya’da bu yıl yapılacak bir sürü özel organizasyonu izleme imkânı da bulabilirsiniz…
#Troya HazineleriKültür Bakanlığı Arkeolog Schliemann tarafından 1870’li yıllarda ülkemizden kaçırılan Troya Hazineleri’ni bulunduğu ülkelerden istiyor. Verilmez ise eserler, yeni müzede çalındıklarını gösteren panolarla ziyaretçilere ifşa edilecek. Haberin detayları şöyle:
#Tarihi EserlerBu hafta takvim yapraklarını normalden biraz daha gerilere saracağız; milattan önce üç binli yıllara, insanlık tarihinin en meşhur yazarlarından, yüzyılların ‘bestseller’ı (çok satan yazarı) Homeros’un, İlyada Destanı’nda anlattığı Troya’ya gideceğiz. Güzel Helen’le Paris’in aşkı uğruna çıkan kanlı savaşın, tahta atın içinde dönen entrikaların izini süreceğiz. Rehberimiz ise kendi hikâyesi de burayla özdeşleşmiş Troya Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Rüstem Aslan…
#TroyaTroya Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan, British Museum’da açılan ‘Troya: Mit ve Gerçeklik’ sergisi kapsamında düzenlenen ‘Mitolojinin ve Arkeolojinin Kenti: Troya’ isimli konferansta konuştu. Aslan, “Troya’dan kaçırılan, 19’uncu yüzyıldan itibaren dünyanın 44 farklı müze ve koleksiyonuna dağılan eserlerin sergilenmesi gereken yer Troya Müzesi’dir” dedi.
#GazetehaberleriÇanakkale'nin merkez ilçesine bağlı olan Çıplak köyünde Troya antik kentini yağmalayan Schliemann’ın 10 sene boyunca kaldığı ev müze yapılmak isteniyor. Temmuz ayında başlayan restorasyon çalışmaları önümüzdeki nisan ayında tamamlanması bekleniyor. Troya Müzesi yolu üzerinde bulunan Çıplak köyünün muhtarı Ufuk Göçoğlu, Alman arkeoloğun kaldığı tarihi evin müzeye dönüştürülmesinin ardından çok sayıda yerli ve yabancı tarih meraklısının köyü ziyaret edeceğine inandıklarını ileri sürdü.
#ÇanakkaleTroya antik kentinden Alman Heinrich Schliemann’ın 1870-73 yılları arasında kaçırdığı eserlerin sayısının 8 bin 833’ün çok üzerinde olduğu ortaya çıktı. Osmanlı arşivlerinde bulunan İzzeddin Efendi’nin raporuna göre, Schliemann 73 bin 139 parça eseri kaçırdı.
#GazetehaberleriKuzeyinde Kuzey Kutup Denizi, doğusunda Pasifik Okyanus’u bulunan Rusya Estonya, Litvanya, Beyaz Rusya, Letonya, Ukrayna, Moldova, Kazakistan, Moğolistan, Çin, Gürcistan, Azerbaycan, Kuzey Kore olmak üzere toplam 14 ülkeyle sınır komşusu. 150'den fazla etnik kökenin birlikte yaşadığı, Bizans ve Slav kültürünün sentezi mimarisi, sanatı ve kültürüyle en çok ziyaret edilen ülkeler arasında yer alan Rusya'nın gezilecek yerlerinden bazıları haberimizde...
#RUSYA‘’Troya 2018 Yılı’’ mimarlarından Ak Parti Grup Başkan vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile sürecin yurtiçi ve yurtdışındaki etkilerini konuştuk. Çanakkale’ye çok ciddi bir katma değer kazandırdığının altını çizen Turan, 100 uluslararası fuarda Troya tanıtımı yapıldığına dikkat çekti. Troya müzesinin tamamlanmasını çok önemsediklerini belirten Turan , ‘‘Heinrich Schliemann döneminde de Osmanlı’nın verdiği kazı izni ihlal edilmiş ve Priamos Hazinesi olarak adlandırılan Troya hazineleri ana vatandan koparılarak götürülmüştür. Şu an eserlerin bir kısmı Almanya Berlin Neues Müzesi’nde , büyük çoğunluğu ise Rusya Pushkin Müzesi’nde sergileniyor. Troya Müzesi’nin yapılması ile beraber eserlerin yerinde sergilenmesi, hukuk gereği bölgeye kazandırılmasının önü açılacak. Her eser yerinde sergilenmeli ‘‘ dedi.
#Gazetehaberleri2018 ‘Troya Yılı’ ilan edildi. Sebebi ise Troya Antik Kenti’nin UNESCO’ya katılışının 20. yıldönümü olması. Hâlâ Çanakkale’ye gitmediyseniz, 10 yıl boyunca devam eden ve ‘İlyada Destanı’na konu olan Troya Savaşı’nın izini sürmediyseniz, Su Perisi’nin oğlu Aşil’in Kuzey Ege’deki mezarına çıkmadıysanız şimdi tam zamanı. Hakkında 34 bin kitap yazılan ve 9 film çekilen ‘Troya’da bu yıl yapılacak bir sürü özel organizasyonu izleme imkânı da bulabilirsiniz…
#Troya HazineleriTroya arkeolojisinin dünyadaki en yetkin isimlerinden, bölgedeki kazılara başkanlık yapan Prof. Rüstem Aslan, dünyanın en önemli antik kentlerinden Troya’yı, kaleme aldığı kitapla anlatıyor. ‘Troya/Yeni Başlayanlar İçin’ vesilesiyle bir araya geldiğimiz Aslan, “Anadolu’da tarihöncesi döneme ait ilk tabaka kazısı olması nedeniyle burası arkeoloji biliminin de doğuş yeri olma özelliğini taşıyor” diyor ve ekliyor: “Troya hazineleri geri getirilmeli!”
#TroyaKültür Bakanlığı Arkeolog Schliemann tarafından 1870’li yıllarda ülkemizden kaçırılan Troya Hazineleri’ni bulunduğu ülkelerden istiyor. Verilmez ise eserler, yeni müzede çalındıklarını gösteren panolarla ziyaretçilere ifşa edilecek. Haberin detayları şöyle:
#Tarihi EserlerÇANAKKALE'nin Tevfikiye Köyü sınırları içindeki, UNESCO'nun 1998 yılında Dünya Kültür Mirası Listesi'ne aldığı 5 bin yıllık Truva Antik Kenti'nde yükselen Troya Müzesi inşaatında incelemelerde bulunan AK Parti Milletvekili Mehmet Daniş, burasının tamamlanmasıyla, dünyanın 20'den fazla ülkesine dağılan Troya hazinelerine eve dönüş yolunun açılacağını söyledi.
New York Metropolitan Müzesi, İtalya'dan yağmalanan tarihi eserleri iade kararı aldı. Bu karar Türkiye'yi de yakından ilgilendiriyor. Çünkü Anadolu'dan kaçırılan bir çok tarihi eser, aralarında Metropolitan Müzesi'nin de bulunduğu, yurtdışındaki bir çok müzede sergileniyor.