İyotun vücudumuzdaki öncelikli görevi, tiroid hormonları yapımında görev almasıdır. Hamilelikte troid hormonu yapımı artar ve buna paralel olarak vücuttaki iyot ihtiyacı da artar. Kadın Doğum ve Perinatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Ekiz; "Dünya genelinde engellenebilir zeka geriliği probleminin en yaygın nedeni iyot eksikliğidir" açıklamasını yaparak, konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.
#HamileKalp sağlığından, ruh haline kadar vücut için en özel elementlerden biri olan iyot, eksikliğini fazlasıyla hissettiriyor. Yokluğuyla birçok hastalığa zemin hazırlayan iyot, özellikle de uzun süre diyet yapan ve vegan beslenen kişilerde görülüyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Çelik, iyot eksikliğinin zararlarına dikkat çekerken, konuyla ilgili önemli bilgiler veriyor.
#HamileYaygın olarak kadınlarda görülen Haşimoto hastalığının sinsice ilerleyebildiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Selim Kum, “Belirtiler tiroid hormonlarının seviyesine göre değişebiliyor. Kilo alma, sürekli yorgun hissetme, cilt kuruluğu, kavgacı ruh hali, vücut ağrıları ve unutkanlık gibi şikâyetler olabilir” dedi.
#Haşimato HastalığıKadınlar da erkekler de saç dökülmesinden hoşlanmaz. Yaşı, cinsi, işi gücü, ekonomik durumu ne olursa olsun hiç kimse saç kaybını boş vermez! Ne var ki biz önemsedikçe “saç kaybı” problemi büyüyor. Büyüyor çünkü, stres, alerji, kirli çevre, yanlış ürünler ve kimyasal kirlenme arttıkça saç kaybı hızlanıyor. Neticede, saç dökülmesi konusu, sağlık ve güzellik gündemimizin ilk maddesi olmaya devam ediyor.
Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi ve uyku laboratuvarı sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Meral Uyar, üst solunum yolunda tıkanmalarla seyreden obstrüktif uyku apne sendromunun, şeker hastalığı kadar sık görülmesine rağmen yeterince bilinmediğini söyledi.
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Ukşal, saçlardaki matlaşma ve uçlarındaki çatallaşmanın demir ve çinko eksikliği ile kansızlığın belirtisi olduğunu, bu durumda mutlaka doktora başvurulması gerektiğini bildirdi.
Anti Tiroglobulin ve Anti TPO bağışıklık sistemini önemli derecede etkileyen antikorlardır. Kanda veya idrarda çıkan Anti TPO, Tiroid bezi hastalıklarının tespit edilmesinde önemli rol oynarlar. Peki, Anti TPO nedir? Normal değeri kaç olmalıdır? İşte Anti TPO yüksekliği ve düşüklüğü belirtileri
#SağlıkHipotiroidi, tiroid bezinin vücut için gerekli miktarda tiroid hormonu üretemediği zamanlarda ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Troid bezi tarafından salgılanan bu hormon metabolizmanın çalışma hızını doğrudan etkiler. Hipotiroidi nedir, belirtileri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#Hipotiroidi Nedir Belirtileri Nelerdir?