Trakonya haberleri sayfasında Trakonya hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 36 Trakonya haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tevfik Tansel Tanrıkul, zehirli bir balık türü olan trakonyaya dikkat çekip, denize girenleri uyardı. Prof. Dr. Tanrıkul, "Trakonyanın sırt yüzgeci ve solungaç kapaklarının üzerindeki dikenler, plajdaki kişilerin ayaklarına batabiliyor. Özellikle yoğun olan plajlarda üzerlerine basanlar olması nedeniyle de zehirlenme vakaları yaşanıyor" dedi.
#Trakonyaİzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tevfik Tansel Tanrıkul, zehirli bir balık türü olan trakonyaya dikkat çekip, denize girenleri uyardı. Prof. Dr. Tanrıkul, "Trakonyanın sırt yüzgeci ve solungaç kapaklarının üzerindeki dikenler, plajdaki kişilerin ayaklarına batabiliyor. Özellikle yoğun olan plajlarda üzerlerine basanlar olması nedeniyle de zehirlenme vakaları yaşanıyor" dedi.
#TrakonyaAkdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, trakonya balığının sırt dikenlerindeki zehrin çok tehlikeli olduğunu belirterek, “Trakonyalar kendisini kuma gömerek, gözleri ve sırt dikenleri dışarıda avını bekler. Denize girenler, görmeden üzerine basabiliyor. Buralarda denize girerken, mutlaka ayakkabı giyilmeli" dedi.
#TrakonyaUzun süredir beni takip edenlerin aklına gelmiştir ‘Neden bu adam hep İspanya veya Japonya gibi ülkelerin deniz ürünleri lokantalarını ve oralarda yediklerini ballandıra ballandıra anlatıyor’ diye. ‘Bizi beğenmiyor mu’ sorusunu soranlar da vardır. Cevabı belli aslında; biz denizleri tükettik gibi. İstisnalar hariç bu işi onlar kadar da iyi bilmiyoruz. Şimdi o istisnaların birinden bahsedeceğim...
#Deniz ÜrünleriMarmara Denizi Adalar açıklarında balıkçılar tarafından uçak balık yakalandı. Uzun süredir Marmara Denizi’nde uçan balıkların bulunmadığını belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, havaların ısınması ile birlikte farklı tür balıkların gelmeye başladığını söyledi. Balcı, "3 binin üzerinde deniz canlısının bulunduğu müzeye uçan balık da eklendi. Özellikle çocuklar uçan balığı televizyonlarda gördükleri için çok merak ediyorlardı. Şimdi müzemize gelip inceleme fırsatları da olacak. Uçan balıkta müzeye eklenecek" diye konuştu.
#Marmara DeniziMarmara Denizi Adalar açıklarında balıkçılar tarafından uçak balık yakalandı. Uzun süredir Marmara Denizi’nde uçan balıkların bulunmadığını belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, havaların ısınması ile birlikte farklı tür balıkların gelmeye başladığını söyledi. Balcı, "3 binin üzerinde deniz canlısının bulunduğu müzeye uçan balık da eklendi. Özellikle çocuklar uçan balığı televizyonlarda gördükleri için çok merak ediyorlardı. Şimdi müzemize gelip inceleme fırsatları da olacak. Uçan balıkta müzeye eklenecek" diye konuştu.
#Marmara Deniziİzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tevfik Tansel Tanrıkul, zehirli bir balık türü olan trakonyaya dikkat çekip, denize girenleri uyardı. Prof. Dr. Tanrıkul, "Trakonyanın sırt yüzgeci ve solungaç kapaklarının üzerindeki dikenler, plajdaki kişilerin ayaklarına batabiliyor. Özellikle yoğun olan plajlarda üzerlerine basanlar olması nedeniyle de zehirlenme vakaları yaşanıyor" dedi.
#Trakonyaİzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tevfik Tansel Tanrıkul, zehirli bir balık türü olan trakonyaya dikkat çekip, denize girenleri uyardı. Prof. Dr. Tanrıkul, "Trakonyanın sırt yüzgeci ve solungaç kapaklarının üzerindeki dikenler, plajdaki kişilerin ayaklarına batabiliyor. Özellikle yoğun olan plajlarda üzerlerine basanlar olması nedeniyle de zehirlenme vakaları yaşanıyor" dedi.
#TrakonyaDeniz altında yaşayan hem insanlar için hem de aynı ortamda yer alan canlılar için tehlikeli olan bazı canlı türleri bulunmaktadır. Bu canlıların etrafa saçtığı tehlike bazen ciddi sonuçlara neden olabilecek kadar büyük olabilmektedir. Trakonya balığı da zararlı olan deniz altı canlılarından biri olarak ele alınmaktadır. Peki, Trakonya balığı nedir, özellikleri nelerdir ve yenir mi? Trakonya balığı türleri ve nerede yaşar detayları ile derledik.
Halk arasında çarpan balığı olarak bilinen 'trakonya' sokması tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor. Trakonya balığının soktuğu kişide şiddetli bir ağrı başlıyor. Özellikle zehire karşı alerjisi olanlarda anında solunumu durdurabiliyor. Peki, trakonya nerelerde yetişir?
#Trakonya Nedir‘Seaspiracy: Denizlerdeki Komplo’ belgeseli deniz yaşamına dair anlattıklarıyla dikkatleri üzerine çekti. Görüntüler 'Balık yemeyi bırakın' çağrılarının dahi oluşmasına neden oldu. Peki denizler ve okyanuslar çevre kirliliğinden büyük ölçüde nasibini alıyorken Türkiye'de durum nasıl? Uzmanlar hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SeaspiracyAkdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, trakonya balığının sırt dikenlerindeki zehrin çok tehlikeli olduğunu belirterek, “Trakonyalar kendisini kuma gömerek, gözleri ve sırt dikenleri dışarıda avını bekler. Denize girenler, görmeden üzerine basabiliyor. Buralarda denize girerken, mutlaka ayakkabı giyilmeli" dedi.
#Trakonya BalığıAkdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, trakonya balığının sırt dikenlerindeki zehrin çok tehlikeli olduğunu belirterek, “Trakonyalar kendisini kuma gömerek, gözleri ve sırt dikenleri dışarıda avını bekler. Denize girenler, görmeden üzerine basabiliyor. Buralarda denize girerken, mutlaka ayakkabı giyilmeli" dedi.
#TrakonyaAntalya'da Akdeniz'deki en tehlikeli türler arasında yer alan zehirli trakonya balığı amatör balıkçı Ali Bilgiç'in oltasına takıldı. Balıkçı Bilgiç, balığın sırtındaki zehirli iğnenin eline teması sonrası kolunda uyuşma başlayınca arkadaşlarından yandım istedi. Bilgiç, tedavi sonrasında dahi kolundaki his kaybının devam ettiğini söylerken "Yanma hissi koluma, göğsüme, boynuma ve sırtıma yayıldı" dedi.
#AntalyaAntalya'da Akdeniz'deki en tehlikeli türler arasında yer alan zehirli trakonya balığı amatör balıkçı Ali Bilgiç'in oltasına takıldı. Balıkçı Bilgiç, balığın sırtındaki zehirli iğnenin eline teması sonrası kolunda uyuşma başlayınca arkadaşlarından yardım istedi. Bilgiç, tedavi sonrasında dahi kolundaki his kaybının devam ettiğini söylerken "Yanma hissi koluma, göğsüme, boynuma ve sırtıma yayıldı" dedi.
#Trakonya BalığıAntalya'da oltasına zehirli trakonya balığı takılan amatör balıkçı Ali Bilgiç, balığın sırtındaki zehirli iğnenin eline teması sonrası kolunda uyuşma başlayınca sosyal medyadan canlı yayın yaparak, arkadaşlarından yardım istedi. Tedavi sonrasında da kolundaki his kaybının devam ettiğini söyleyen Bilgiç, “30 saniye sonra elimde yanma başladı. Yanma hissi koluma, göğsüme, boynuma ve sırtıma yayıldı" dedi.
#Trakonya BalığıHürriyet 19 Eylül’de ‘Kıyıköy’e Hançer’ haberiyle kefal, palamut, levrek, tekir ve kalkan balıklarıyla denizminareleri başta olmak üzere birçok canlının en önemli üreme alanı olan Kıyıköy’de denizden yılda 300 bin ton kum çekileceğini yazdı. Büyük tepki üzerine başvuru geri çekildi. Detaylar şöyle:
#Kıyıköy’E Hançerİstanbul Kıyıköy’de, Kumport Liman Hizmetleri’nin denizden yıllık 300 bin ton kum projesi için İstanbul Valiliği, ÇED dosyasını kabul etti. Prof. Dr. Aydın Akbulut’un raporunda “Faaliyet sonucunda oluşacak habitat kaybının balık türleri, yumurtlama alanlarına ve balıkçılığa olumsuz bir etkisi olacaktır” denildi.
#Gazetehaberleri- Antalya'da daha çok kumluk alanlarda yaşayan zehirli bir balık türü olan "trakonya"nın soktuğu kadın, 3 gündür hastanede tedavi görüyor- Akdeniz Üniversitesi Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gökoğlu:- "Bu balık soktuğu bölgeyi hareketsiz bırakabiliyor, şişme, morarma meydana geliyor, kalp krizine yol açıp solunumu durdurabiliyor"- Trakonyanın soktuğu hasta: - "Balığın soktuğu bölge balon gibi şişti. Acil hastaneye gittik. Dayanılmaz ağrılarım vardı. Solunum sıkıntısı yaşadım"
Havalar ısındı ve türümüz gibi birçok canlı artık daha aktif. Bu günlerde bastığımız yeri toprak, yüzdüğümüz yeri deniz deyip geçmemekte ve dikkat etmekte fayda var. Her an ölümle burun buruna gelebilirsiniz. İşte Türkiye’nin en tehlikeli 9 hayvanı.
#Tehlikeli Hayvan TürleriBesin zincirinin tepesinde yer alıyor olabiliriz. Ama bu doğada yaşayan her canlıya kafa tutabileceğimiz anlamına gelmez. Olası bir karşılaşma durumunda insana ciddi zararlar verebilecek pek çok tür var. Özellikle de yavrulama döneminde onlarla temasa girmeyi emin olun hiç istemezsiniz. İşte tehdit oluşturmanız halinde canınızı yakacak türler.
#KeneAdını Karadeniz’de çarpan balık olarak bilinen “Trakonya”dan alan cihaz bilgisayar oyunlarına farklı bir yenilik kazandırdı. Cihaz oyun içindeki düşme, vurulma, yaralanma gibi sahnelerde oyuncuya elektrik şoku vererek daha fazla gerçeklik hissi katıyor