Ekranların sevilen yarışma programı MasterChef topik tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Bir Ermeni mezesi olan topik yapımı, malzemeleri ve lezzetiyle sofralara renk katıyor. Peki, orjinal topik nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, topik meze tarifi detayları...
#Topik MezeOnu sevmeme ihtimaliniz neredeyse yok. Her daim sempatik ve pozitif. Boşuna “Sevimlilikte pandayla yarışır” demiyorlar. Yeni yıla doğru geri sayarken gözde şef Danilo Zanna’yla buluştuk. Zor geçen 2020’nin ardından bizi mutlu edecek yemekleri, yılbaşı sofrasını daha da lezzetli hale getirecek detayları, sofrada olması ve olmaması gerekenleri konuştuk: “Ekmek az yiyin...Çorba yok. Afrodizyak içinse deniz mahsulleri...”
#GazetehaberleriKendimizi kandırmayalım; belki bir ‘etnik’ çeşit olarak yerimiz var ama uluslararası gastronomi âlemlerinde Türk mutfağının esamisi okunmuyor. Meseleyi geçen hafta yazarımız Vedat Milor dört temel nedeni sıralayarak bir kez daha gündeme getirdi.Hastalığı bilince tedavi daha kolay diye düşünüp harekete geçtik. Milor’un çözüm önerilerinin yanı sıra alanında uzman isimleri konuşturduk; sorunları da atılacak adımları da açık açık anlattılar. Hazırsanız pirincin taşını ayıklamaya başlıyoruz!
#İpek İzciYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 Yemeğiİstanbul’un en yeni oteli Ramada Plaza’nın yerinde eskiden ne olduğunu hatırlıyor musunuz? Bazıları hamam diyecek, kimisi Tan Sineması’nı, kimisi Tunç Kafeterya’yı hatırlayacak, daha eskiler İstanbul’un ilk kafelerinden High Life’ı anacak. Peki Pancaldi kır bahçesini hatırlayan var mı? 1930’larda Giovanni Batista Pancaldi tarafından açılan ve semte adını veren Pancaldi kır bahçesi, bugün hálá yaşıyor.