Denizler de bulunmakta olan birçok çeşitli balık olduğu bilinmektedir. Denizde bulunan balıklardan birisi de tombik balığı olarak ifade edilebilir. Tombik balığını duyan kişiler bu balık türü ile ilgili olarak detaylı bir şekilde bilgi edinmek istemektedir. Tombik balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Tombik balığı faydaları ve özellikleri nelerdir? Tombik balığı ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
HAVA sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle palamut, balıkçıların ağlarına takılmadı. Bunu fırsat bilen bazı balıkçılar, tombik balığını palamut etiketiyle satmaya başladı. İki balık arasındaki farkın, renginden anlaşılabileceğini belirten balıkçılar, tüketicileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.
#Palamut FiyatlarıHer yıl dünyanın en iyi mutfakları ve yemekleri listesiyle adından söz ettiren ve büyük tartışmalara neden olan internet platformu Taste Atlas, kullanıcılarının online oyları ile belirlediği “2023’ün en iyi ve en kötü yemekleri” listesini yayınladı.
#LahanaKılıç balığı; balık restoranlarının vazgeçilmez deniz ürünleri arasında yer almaktadır. Kılıç balığı; severek tüketilen balıkların içerisinde bulunmaktadır. Kılçıksız olan bu balık, çocuklar açısından da rahat rahat tüketilmekte olup, oldukça yararlı bir balık türüdür. Üst çene bölümünün kılıca benzemesinden ötürü bu adı alan kılıç balığı, denizdeki canlılar arasında en hızlı balıklardan birisi olarak nitelendirilmektedir. Peki kılıç balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Kılıç balığı faydaları ve özellikleri nedir detayları ile derledik.
Bugün sizi çok ilginç bir konu ile tanıştıracağız; balıkta sahtecilik! Dünya genelinde yapılan araştırmalar, restoran, market ve balıkçılardan alınan bazı balıkların sahte etiketlendiğini söylüyor. Peki Türkiye? Gelin bu konuya daha yakından bakalım...
#Sahte BalıkBALIKÇILAR bu yıl ağlarında palamutu çok görebilirken, bazı esnaf, torik ve tombik balıklarını ’Palamut’ etiketiyle satmaya başladı. Palamudun, kolaylıkla torik ve tombikten ayırt edilebildiğini belirten balıkçılar da tüketicileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.
#PalamutHazer Amani son olarak Master Chef’te buluştuğu geniş kitlelerce ülkemizdeki popüler şefler arasına hızla girdi, yükseldi, dikkatleri üzerine çekti. Kendi restoranında uyguladığı hızlı ama özenli ve lezzetli yemek felsefesiyle tam da üniversitelilerin telinden çalıyor. 114. sayımızın kapağında Hazer Amani’nin mutfağından sesleniyoruz: Dikkat aşırı lezzet içerir!
#ÜniversiteBalık mevsimi başladı, palamut kapıyı çaldı, gözünüz aydın! Katliamcıların elinden kaçabilen mevsimin ilk palamutlarını yemek için acele etmeyin, bu balık bir hafta sonra daha da lezzetlenecek. O zamana kadar palamut hakkındaki lüzumlu-lüzumsuz bilgilerle idare edelim...
#Mehmet YaşinCHP toplumu kucaklamaktan bahsediyor, Kılıçdaroğlu “Gelin CHP’de birleşelim” diyor, ideolojik olarak yan yana gelemeyecekleri Saadet ve Has partililer bile kurultay delegesi atlatılarak antidemokratik biçimde ‘kadın’ kotasından ‘erkek CHP yöneticisi’ yapılıyor ama CHP içindeki farklılıklara saygı duymuyor.
Marmaris’i bu kez hem koy koy, hem de köy köy dolaştım. Gördüm ki ilçenin köyleri de koyları kadar güzel. Aslında temmuz ve ağustosta güneye inmemeye çalışırım. Buğulu sıcağı insanı canından bezdirir. Hep gölgelere, klimalı odalara sığınmak zorunda kalırsınız. Güneş battıktan sonra bile sıcak çekip gitmez. Sahildeki bir şezlonga uzanıp, gökyüzündeki yıldızlara bakarak hayal kurmanıza izin vermez. Yani, bu iki ayın sıcağı, Marmaris’te oldukça insafsızdır. Ama yine de gittim...