Eataly’nin içinde açılan Terrazza Italia’nın başında tanınmış şef Claudio Chinali var. Malzeme seçimindeki özeni her tabakta hissettiren mekânda, kuzey İtalya klasiği makarnalardan çayla marine edilen kuzu kola özgün lezzetler pişiriliyor.
#İtalyaMascarpone peyniri, kökeni İtalya'ya dayanan bir peynir çeşididir. Özellikle tatlı yapımında kullanılan Mascarpone peyniri, diğer peynirlere göre daha yumuşak olması dolayısıyla tercih edilmektedir. Labne ile sıkça karşılaştırılan Mascarpone peyniri, daha az tuzlu ve daha fazla süt yağından oluşması dolayısıyla farklılık arz eder. Peki, Mascarpone peyniri nedir ve nasıl yapılır? İşte, o detaylar
#MascarponeŞef Şerife Aksoy, Beykoz’daki çiftliğinde sebze-meyvesini kendi yetiştiriyor, ‘sıfır atık’ felsefesinin izinde gübresine varıncaya kadar kendi üretiyor. ‘à la Şerife’ adlı yeni yemek programına başlayan Aksoy’u çiftliğinde ziyaret ettik, sağlıklı bir mutfağın izini sürdük.
#Şef Şerife AksoyEge kıyıları, Türkiye için büyük şans. Huzuru, doğayı, yeşil ve mavinin farklı tonlarını size sunan cennet bir coğrafya… Ailecek Ege’de mavi yolculuğa çıktık. Rotamız Göcek’ten başladı ve Marmaris’e kadar uzadı… Girintili çıkıntılı sahiller, küçük koylar, zeytin ağaçlarıyla dolu yemyeşil tepeler, etkileyici kayalar bana zaman ve mekân kavramını unutturdu. İşte sayısız doğa harikasını koynunda barındıran Ege gezi rehberi…
#Ege'de Denize Girilecek YerlerBu yıl ikincisi verilen Blog Ödülleri’nin yaratıcısı Bloglama adlı internet ajansı. Kurucularından Eray Endeş iş geliştirme müdürü, Burcu Şensoy interaktif bir reklam ajansında yazar ve İlker Utlu fizik mezunu bir sigortacı. Yazılımcıları Onur Yaman, tasarımcıları Emrah Yaman. Hepsinin ortak özelliği blog yazarı olmaları.