Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
5 yumurta
5 kahve fincanı un
5 kahve fincanı şeker
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
Kreması:
2 yumurta sarısı
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un (tepeleme)
1/2 su bardağı şeker
1 paket labne peyniri (200 gr)
1 su bardağı bol şekerli neskafe (pastayı ıslatmak için)
Kakao (üzerine serpmek için)
Hazırlanışı
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Elenmiş unu, kabartma tozunu ve kakaoyu ekleyip mikserin düşük ayarı ile veya çırpma teliyle karış-üralım. Kalıbı Teremyağınla yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 190° ısılı fırında pişirelim. Pastayı kalıbı içinde soğutup ikiye keselim. Tencereye yumurta sanlarım, unu, şekeri ve sütü alıp ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp soğutalım. İçine labne peynirini ekleyip mikser ile 1 dk. çırpalım. Pastanın alt parçasının kesik yüzeyini neskafe ile fırça yardımıyla ıslatalım. Pastanın üst parçasmı alt parça üzerine oturtalım. Pastanın üzerini kalan neskafeyle fırça yardımıyla ıslatalım. Pastanın üzerini kalan kremayla kapatalım. Üzerine kakao eleyerek buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.