Bitkilerin uçucu yağını ve içindeki ilaç hammaddesinin çıkarılıp satıldığı zaman normal bitkiye oranla 9 kattan 30 kata kadar artan bir ekonomik değerin oluştuğuna dikkat çeken Enver Olgunsoy, “Bu bitkileri ekonomiye kazandırarak, Kınık’ı ve ülkemizi bu alanda önemli bir konuma getirmek istiyoruz. Kınık’ın başına talih kuşu kondu” dedi.
#1Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ün “ihtisas üniversitesi” olarak belirlediği üniversiteler bölgesel kalkınmaya katkı sunmak amacıyla ortaya koydukları ürünlerde markalaşma yolunda birbiriyle yarışıyor. Belirlenen 25 üniversitede teknolojiden enerjiye, gıdadan turizme kadar farklı alanlarda bulundukları bölgenin öz kaynaklarının değerlendirildiği projeler üretiliyor.
#Yükseköğretim KuruluDünya Bankası’nın en rekabetçi 7 şehirden biri olarak seçtiği ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’nda (UCCN) Türkiye’den listeye dahil ettiği ilk şehir olan Gaziantep, kadim mutfağıyla tekrar dünya sahnesine çıktı.
#Dünya BankasıEzan ve çan seslerinin birbirine karıştığı, farklı inançların ve kültürlerin yüzyıllar boyunca bir arada yaşadığı topraklardayız. Dünyanın en büyük tek parça taban mozaiğini görmek için düştük yollara. Antakya, tarihi açıdan cezbedici, gastronomi açısından doyurucu, kültürel açıdan son derece zengin. Mozaikleriyse dünyanın en güzel hazinelerinden...
#Antakya2021 Mayıs ayı itibarıyla Ünye, Perşembe ve Kabadüz’de vatandaşlara verilen hem de Altınordu ilçesinde Büyükşehir Belediyesinin parselinde bulunan alana dikilen 8 çeşit tıbbi ve aromatik bitki 4 aylık bir süre sonucunda hasadı yapıldı. İlk hasada katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, tıbbi ve aromatik bitkilerin önemli bir gelir kaynağı olduğunu söyledi.
#GazetehaberleriCumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Adnan Saraçoğlu, "Prof Saraçoğlu" markasının Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atandığım 2015 yılından çok önceki bir tarih olan 21 Ağustos 2007'de Türk Marka ve Patent Kurumu tarafından şirket adına tescillendiğini bildirdi.
#İbrahim Adnan SaraçoğluMustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, gerçekleştirecekleri projeleri açıkladı. Altyapı çalışmaları, Millet Bahçesi, tarımsal kalkınma, Kirmasti Deresi Rekreasyon Projesi ile Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Merkezi Projeleri’nin detaylarını anlattı.
#BursaAkademisyen Seda Sakacı Çelik, Düzceli kadın çiftçilerin ürettiği ürünlerden yapay zekâ yardımıyla kişiye özel doğal kozmetik üretiyor. Çelik ürünlerini Katar, Mauritius, ABD’ de birden çok merkeze gönderiyor.
#GazetehaberleriTarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü (TAGEM) Özkan Kayacan, teknolojiye hakim olmanın tarımsal üretim alanında sağlayacağı üstünlüğe işaret ederek, yapay zeka, tarım 4.0, akıllı tarım ve tarımsal robotlarla ilgili birçok çalışma yürüttüklerini, Ar-Ge'ye yıllık 400 milyon lira ayırdıklarını söyledi.
#TarımAydın Büyükşehir Belediyesi tarafından İncirliova’da 25 dönüm arazide ‘Aydın Çiftçi Merkezi’ kurulacak. Tarım ve hayvancılığın gelişimine katkı sağlanacağını belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu “Bu merkez sayesinde Aydınlı çiftçinin yüzü gülecek” dedi.
#GazetehaberleriYÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler Projesi kapsamındaki 10 üniversitemize, aynı kriterlerle değerlendirmeye alınarak seçilen Yozgat Bozok, Kırklareli, Hitit, Bartın, Artvin Çoruh üniversiteleri olmak üzere beş üniversitemiz daha katıldı" dedi.
#Yök