Güncelleme Tarihi:
Büyükşehir Belediyesi önderliğinde ilçenin altyapı sorununu kökten çözdüklerini söyleyen Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, içme suyu altyapısına, tüm ilçeyi kapsayan kanalizasyon ve yağmur suyu altyapısının da eklendiğini kaydetti. Kanar, 2021 yılı itibariyle de kanalizasyon ve yağmur suyu altyapı ihalesini bitirip, sahaya ineceklerini dile getirdi.
HEDEF SAĞLIKLI, İÇME SUYU
MİLLET BAHÇESİ BAŞLAYACAK
300 DÖNÜME ENDEMİK BİTKİ EKİLECEK
Mustafakemalpaşalılar’ın meyve bahçeleri ve daha çok yeşille buluşacaklarını söyleyen Kanar, huzur içinde vakit geçirebileceklerini kaydetti. Projenin yeşili, yürüyüş ve bisiklet yolu, dinlenme alanları ile doğa ile iç içe, yepyeni bir sosyal yaşam alanı olacağını belirten Kanar, “Projede havuzlar, çim alanları, dinlenme alanları, cami ve meydan, biyolojik gölet ve platformu, millet kıraathanesi ve meydan, çocuk oyun alanları, çok amaçlı spor alanları yer alacak. 300 dönümlük alanın kalan bölümü ise belediye tarafından değerlendirilecek. Arıtma tesisi ile millet bahçesi arasında bir tampon bölge oluşturacağız. Burada endemik bitkiler üreteceğiz ve aynı zamanda açacağımız bir alanda bunları satacağız. Merinos Atatürk Kültür Kongre Merkezi için zamanında çok fazla eleştiri yapılmıştı. Ancak gelinen noktada görüldü ki yerinde bir yatırımmış. Yapılan etkinliklerin, toplantıların merkezi Merinos Kongre ve Kültür Merkezi oldu. Yeni proje ilçemizin vizyon rekreasyon alanlarından birisi olacak. Aynı zamanda şehir merkezinde oluşan yığılmayı da engelleyerek, şehrin dış alanlara açılmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
TARIM ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULACAK
ÖNDER ÇİFTÇİ DERNEĞİ BİLGİ VERECEK
İstihdam, yeşil sanayileşme, turizm ve özellikle tarımsal kalkınma hedefleri dahilinde birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Kanar, “Akabinde sivil toplum kuruluşlarımızı, üreticilerimizi ve kırsal mahallelerimizi de çalışmalarımıza dahil ederek, Önder Çiftçi Derneğimizi kurduk. 22 22 numaralı dahili hattı kurup, çiftçilerimizin desteklerden haberdar olmasını sağladık. 200’e yakın çiftçiye ulaşarak, bilgi akışı sağladık. Kırsal mahallelerde düzenlenen talep ve değerlendirme toplantılarında 500’den fazla üreticinin öneri ve istekleri değerlendirildi. Bamya üretiminin arttırılması hedefiyle Killik Mahallesi’nde 2 dekarla başlayan teşvik projesini 100 dekar alana taşıdık. Güllüce Mahallemizde belediyemize ait 3,5 dekar alanda 150 adet kara mürver ekimi gerçekleştirdik. 50 üreticiye zeytin budama eğitimi verdik. 100’ün üzerinde üreticinin katılımıyla arıcılık paneli düzenlendik” dedi.
ÜNİVERSİTE DESTEK OLACAK
Uludağ Üniversitesi MYO ile yapılan protokol kapsamında çiftçilere ve öğrencilere tıbbi aromatik bitkiler hakkında sahada eğitim ve seminerler düzenlediklerini anlatan Kanar, Kozabirlik ve belediye arasında yapılan protokol ile ipek böcekçiliğinin arttırılması ve üretici potansiyeli tespit çalışmalarına başladıklarını aktardı.
Yaptıkları çalışmalar kapsamında hedeflerinden de bahseden Kanar, “5 yıllık tarımsal kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda; teknolojik, yeşil, çevreci, tarımsal sanayi ile ilçemizin tarım potansiyelini en iyi şekilde değerlendirecek bir Tarım Organize Sanayi Bölgesi kurmak planlarımızın başında geliyor. Akçapınar’a da defne kurutma tesisi kuracağız. Seracılığın ve ekolojik tarımın geliştirilmesi konusunda uzman desteği alarak vatandaşlarımızı bilinçlendirmeyi ve teşvik etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
KİRMASTİ’YE ESKİŞEHİR MODELİ
Uzun yıllar sadece söz verilen ve kağıt üzerinde kalan tarihi bir projeyi daha Mustafakemalpaşa’nın kalbinde yükseltmeyi başardıklarını aktaran Kanar, Kirmasti Deresi Rekreasyon Projesi ile ilçeyi Bursa’nın Eskişehir’i yapacaklarını söyledi. Gelecekte köprü ile regülatör arasındaki sahil bandının ilçeye yakışır bir yaşam merkezi haline geleceğini ifade eden Kanar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İnşaat alanının genişlemesi ve projenin ilerlemesiyle Mustafakemalpaşa’daki vahşi dere görüntüsü sona ermeye başladı bile. Aynı Eskişehir gibi şehrin ortasından ışıklandırılmış yürüyüş yollarıyla estetik kent kimliğine değer katacağız. Etrafı peyzaj ve yürüyüş alanlarıyla donatacağız. Hamidiye Mahallesi’nden 3’üncü köprüye kadar alternatif yürüyüş alanlarımız olacak. Kentsel kimliğe ve modern yaşama katkıda bulunacak sağlıklı bir çevre oluşturulması temel alınarak hazırlanan Kirmasti Deresi ve Çevresi Rekreasyon Düzenleme Projesi, bin 620 metre uzunluğunda olacak. 520 metre dere yatağı düzenlemesi, 20 bin metrekare taban kaplaması, 3 metre yüksekliğinde 40 metre dere yatağı iç açıklığına sahip olan mimari projemizi, 2021 yılı ortalarına doğru tamamlamayı planlıyoruz.”
GENÇLİK MERKEZİ SOSYAL YAŞAM VE SPOR MERKEZİ
GENÇLER KENDİNİ YETİŞTİREBİLECEK
Bursa Büyükşehir Belediyesi eliyle tamamlanacak projenin 550 kişilik amfi etkinlik alanı, tiyatro ve sinema salonlarının da bulunacağını ifade eden Kanar, “Nikah salonları, meslek edinme atölyeleri, kafeterya, yüzlerce araç kapasiteli açık ve kapalı otopark ve daha pek çok alternatif yaşam alanını kapsayan 50 milyon TL’lik proje inşaatı kaldığı yerden devam ediyor. Gençlerin kendilerini yetiştirebileceği, ailelerin çocukları ile birlikte güzel zamanlar geçireceği vizyon bir projeye kavuşacağız” diye konuştu.