ABD'nin New Mexico eyaletinde faaliyet gösteren "NuMale" isimli erkek sağlığı kliniğine, yanlış teşhis koyması sebebiyle 412 milyon dolardan fazla ceza kesildi. Tazminatın, ABD'de bir tıbbi uygulama hatası davasında mahkeme tarafından şimdiye kadar belirlenen en yüksek miktar olabileceği bildirildi
#ABDYeni mezun olan doktorlar, ‘riskli’ görülen cerrahi branşlar ve pediatri gibi alanları tercih etmedi. Türk Pediatri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Haluk Çokuğraş, ‘acil çözüm’ çağrısında bulundu. Prof. Dr. Çokuğraş, birçok hastanenin pediatri kontenjanında sıfır çektiğini söyledi.
#PediatriKayseri'de 16 yıl önce tüfekle vurulan Kadir Durdu’nun (41) yaralanan sol bacağında, o dönem yapılan ameliyatta bez parçası unutulduğu ortaya çıktı. Kadir Durdu, "15-16 senedir bir kumaş parçasıyla yaşamışım. Bunu yapanların ceza almasını istiyorum" dedi.
#AntalyaKayseri'de 16 yıl önce tüfekle vurulan Kadir Durdu’nun (41) yaralanan sol bacağında, o dönem yapılan ameliyatta bez parçası unutulduğu ortaya çıktı. Kadir Durdu, "15-16 senedir bir kumaş parçasıyla yaşamışım. Bunu yapanların ceza almasını istiyorum" dedi.
#AmeliyatSon zamanlarda neredeyse tüm tıbbi uygulamalarda “PRP tedavisi” yaşantımıza girmiş durumda. Artık öyle bir hale geldi ki, hastalar direkt PRP işlemini istiyor. Peki bu kadar yaygın olan bu tedavinin ne işe yaradığını ve özellikle ortopedide hangi hastalıklarda kullanıldığını biliyor muyuz?
#PRPSağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz salı günü 58 hekimle yaptığı toplantının detayları belli oldu. Bakanlık binasında gerçekleşen toplantıda alınan kararlar ile Türkiye’de hekimliğin yeni bir döneme geçtiği belirtildi.
#Sağlık BakanıMalpraktis kavramı tıp alanındaki yaygın kullanımı nedeniyle günümüzde tıbbi hata kavramı ile özdeşleşmiş durumdadır. Tıbbi malpraktis nedeni ile eser ya da vekalet sözleşmesine dayanılan durumlarda görevli Mahkeme “tüketici mahkemesi” olarak belirlenmiştir. Peki, Malpraktis tam olarak nedir?
#MalpraktisAnayasa Mahkemesi, gebelik zehirlenmesi nedeniyle gittiği hastanede yanlış tedavi uygulandığı için kronik böbrek hastası olduğunu ve doğum sonrasında bebeğini kaybettiğini iddia eden anne ile babanın açtıkları tazminat davasının 13 yıl sürmesini ihlal saydı. Mahkeme, çifte 50 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti.
#Anayasa MahkemesiKayseri'de sezaryenle dünyaya geldikten 2 gün sonra götürüldüğü özel hastanede kuvözde hayatını kaybeden erkek bebeğin ölümüyle ilgili ihmal suçlaması üzerine hazırlanan iddianamade, adli tıp kurumu raporunda, sarılık tedavisi için getirilip, 5 saat sonra kalbi duran hastanın otopsisinde bronkopnömoni (akciğerlerde iltihaplanma) tespit edildiği burada hekimin uygulama hatası bulunduğu belirtilerek, Dr. F.B. hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
#KayseriSİNOP’ta, safra kesesi ameliyatında aort damarının kesilmesi sonucu hayatını kaybettiği iddia edilen Çiğdem Eriş (29) ile ilgili eşi Gökhan Eriş’in şikayeti üzerine, operasyonu yapan doktor M.E. hakkında, 4 yıl önce açılan davada karar çıktı. Adli Tıp Kurumu'nca kusurlu bulunan M.E.’ye ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan 15 bin 200 lira, doktora hareket ettiği gerekçesiyle davalı eşe ise 20 bin lira ceza verildi.
#SinopGenel olarak tıbbi malpraktis, diğer bir tanımla da doktorun tıbbi uygulama hatası olarak bilinen bu terim, doktorun ya da tıp merkezi, hastane, poliklinik vb. sağlık kuruluşlarının deneyimsizliği, bilgisizliği ya da ilgisizliği nedeni ile hatalı tedavi, yanlış teşhis veya eksik bakım hizmeti sonucunda hastanın zarar görmesi olarak da tanımlanabilir. Malpraktis ne demek ve malpraktis davası nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#MalpraktisKADINLAR hakkında o kadar farklı hikayeler duymuş, röportajlar yapmış olmama rağmen hayat beni şaşırtmaya devam ediyor. Bu kez, İzmir Zeytinalanı’nda doğup büyüyen ve şu anda ABD Kentcky’den senatör adayı olan avukat Gülgün Helen Bükülmez, farklı hayat hikayesi ve müthiş azmiyle ilham veren kadınlar arasında yerini aldı. Kendi deyimiyle, yaşamını tamamen değiştirip, güçlü, haklarının farkında, ama aynı zamanda nazik, mutevazı ve nereden geldiğini unutmayan bir kadın olmayı ideal edinmiş bu özel kadının hikayesi sizlere de iyi gelecek.
#1Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge ile bakanlıkta görüştü. Koca, görüşme ardından ‘Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Sayın Dr. Hans Kluge’nin Bakanlığımızı ziyaretinin ardından ortak basın açıklamamız.’ Başlıklı bir paylaşımda bulundu. Peki, Dr. Hans Kluge kimdir? İşte DSÖ Direktörü Dr. Hans Kluge hakkında bilgiler...
#Dr. Hans Kluge KimdirTıp Hukuku etiğinde temel ilkeler yarar sağlama, zarar vermeme, özerkliğe saygı gösterme, adalet iken; ikincil ilkeler dürüstlük, özel yaşama saygı, güvenilirlik, sadakat olarak sıralanabilir. Bu hususta özerkliğe saygı tartışmasız olup özerkliğe saygınının görünüm şekli ve uygulama alanındaki somut hali ise aydınlatılmış onamdır.
#Aydınlatılmış OnamKübra’yı doğurdu ama kanaması kesilmedi. Anestezi uzmanı komşu ilçede olduğundan gerekli müdahale yapılamadı. 112, bir saat sonra gelebildi. Ancak götürülebildiği Rize’deki ameliyat masasından kalktığında % 98 engelliydi. 4 yıl geçti konuşamıyor, yürüyemiyor. Yargı, devleti 2 milyon 161 bin TL tazminata mahkûm etti.
#Tazminat Davasıİstanbul’da fenalaşan hasta hastaneye kaldırıldı. Solunum ve kalp atışı olmadığını gören doktorlar, 40 dakika “canlandırma” işlemi uyguladı, sonuç alamadı. 11.00’de “öldü” diye kayda geçen hasta, morga kaldırıldı. 14.30’da cenazeyi almaya morga giden yakınları, şahsın nefes aldığını fark etti. Hasta hemen yoğun bakıma kaldırıldı ancak 10 gün daha yaşayıp öldü.
#Lazarus Fenomeni