ABD ve Avrupa’da yasaklama tartışmalarının odağındaki TikTok’un Türkiye’deki gündemiyse seçimler. Tiktok Türkiye & Levant Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi Emir Gelen “Seçim çalışmalarımızı yaklaşık 8 ay önce başlattık. İstenmeyen ya da ilkeleri ihlal edecek içeriklerin daha çıkmadan otomatik engellenmesi için çalışma yapıyoruz” diyor.
#TiktokDepremin özellikle ilk günlerinde yaşananlar sosyal medyanın doğru kullanıldığında çok faydalı olabildiği gibi yanlış kullanımda ciddi sorunlar doğurabildiğini bize bir kez daha anımsattı. Uzmanlar paylaşım yaparken dikkatli olmamızı zira güvenilir kaynakların bile hata yapabileceğini söylüyor.
#DepremTikTok, platformda yanlış bilgilerin önüne geçmek için ‘Gerçekleri Bil ’ adlı yeni bir doğrulama özelliği sunuyor. TikTok, Türkiye'de platformdaki yanlış bilgileri tespit etmek ve ortadan kaldırmak için içeriğin doğruluğunu değerlendirmeye yardımcı olması amacıyla doğrulama kuruluşu Teyit.org ile ortaklık kurdu.
#TiktokGeçen ay 15 saatlik faaliyet raporu görüşmelerinde yaşanan arbede ve tartışmalar bu ayki ABB Meclisi’nin de gündemiydi. AK Parti, kendilerine saldıran görevlilerin tespit edilip gereğinin yapılmaması nedeniyle ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı eleştirirken, Yavaş ise “Bana şimdiye kadar görüntü veya bir şekilde ‘şu şahıs’ diye bir bilgi gelmedi. Gösterin gereğini yaparız” dedi.
#Murat YILMAZDünyayı etkileyen koronavirüs salgını, sosyal medyada Asyalı vatandaşlara yönelik nefret söylemlerinin oluşmasına sebep oldu. Uzmanlar kasıtlı, yanlış bilgilendirmelerin önyargıları tetiklediğini, bunun da sosyal medyada panik havası yarattığını ve ırkçı söylemleri doğurduğunu söylüyor.
#GazetehaberleriSaadet Partisi (SP) Ordu ikinci sıra milletvekili adayı Muammer Bilgiç'in seçim çalışması kapsamında takım elbiseyle denize girerek vatandaşlardan oy istediği iddia edildi. Saadet Partisi'nin seçim kampanyası kapsamında hazırlanan videodaki kişinin ise Muammer Bilgiç değil Saadet Partili Veysel İlhan olduğu anlaşıldı.
#Takım ElbiseFacebook, asılsız haberlerin platformda yayılmasını önlemeye yardımcı olmayı hedefleyen üçüncü taraf haber doğrulama programını, Türkiye’de teyit.org iş birliğiyle hayata geçiriyor. Tarafsız Uluslararası Doğruluk Kontrolü Ağı tarafından sertifikasyona sahip olan teyit.org, Facebook’ta asılsız olma olasılığı bulunan haberleri inceleyecek, haberlerin bulgularını kontrol edecek ve haberleri, doğruluklarına göre kategorize edecek.
#FacebookYeni yıl demek yeni başlangıçlar, yeni kararlar demek... 2018’e şimdiden hazırlanmak isteyenler için farklı temalarda ajandalar raflara yerleşti. Tarihi bilgiler sunan, edebiyat dünyasından anekdotlar aktaran, motive eden metinler, kısa öyküler ve etkileyici görsellerle desteklenen ajandalardan öne çıkanlar...
#AjandaDün sosyal medyayı karıştıran bir haber ortaya atıldı. Haberde iddia edilen; Aleyna G. isimli genç kız İstanbul'da geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybettiği, genç kızın naaşı taşınırken cenaze aracının şoförü Harun Ç.'nin Aleyna'ya tecavüz ettiği ve tecavüz anını videoya çektiği iddia edildiğiydi. Bu haber defalarca paylaşıldı. Fakat haberin doğru olmadığı ortaya çıktı.
#TecavüzEkranda her gün asılsız bir felaket tablosu, aslı astarı olmayan uyarılar... Tüm bunlar, zaten pamuk ipliğine bağlı moralimizi hepten çökertiyor. Sağlıklı bir ruh ve beden sağlığı için... Kirli haberden korunun, koruyun! Ama nasıl? Uzmanlarına sorduk.
#Patrick ÖzdemiroğluTürk Akreditasyon Kurumunda istihdam edilmek üzere, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin Ek 6 ncı maddesine dayanılarak, 31/12/2008 tarih ve 27097 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik” in 8 inci maddesi uyarınca, sözlü/uygulamalı sınav sonucunda oluşacak başarı sırasına göre 1 (bir) sözleşmeli bilişim personeli alınacaktır.
#Türk Akreditasyon Kurumu