testosteron eksikliği haberleri sayfasında testosteron eksikliği hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 211 testosteron eksikliği haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Testosteron her ne kadar erkek bireylerde cinsel gelişimin anahtarı rolünü üstlense de kadınlarda da salgılanan bir hormondur. Anne karnındaki bir bebek, ‘fetüs’ haliyle gelişiminin ilk 6 haftasında hem dişi hem erkek bireylerde aynı üreme dokularını sergiler.
#TestosteronTestosteron insan ve hayvanlarda bulunan bir hormondur. Erkeklerde testisler tarafından üretilir. Kadın yumurtalıkları az miktarda testosteron üretebilir. Testosteron üretimi ergenlik çağında artmaya başlar ve otuzlu yaşlardan itibaren yavaşlar. Yaşlı erkeklerde testosteron üretimi yaşla birlikte belirgin azalmıştır.
#TestosteronUniversity of California San Francisco Parnassus Campus (UCSF - Kaliforniya Üniversitesi San Francisco Parnassus Kampüsü) ve University of California, Davis’teki (UC Davis - Kaliforniya Üniversitesi) araştırmacılar, emziren kadınların süt üretimi nedeniyle kalsiyum kaybına uğramalarına rağmen güçlü kemiklerini nasıl koruduklarına dair uzun zamandır devam eden bir gizemi çözdüler.
#Kemik ErimesiYepyeni bir araştırmada, emziren kadınlarda kemikleri güçlendiren, osteoporozu tedavi edebilen ve kırık iyileşmesini hızlandırabilen CCN3 adlı yeni bir hormon tespit edildi. Uzmanlara göre bu keşif, osteoporoz başta olmak üzere çok sayıda farklı kırıkların tedavisinde kullanılabilecek. İşte tıp dünyasında çığır açacak nitelikteki keşfin detayları…
#Kemik ErimesiErkeklerde menopoz 'andropoz' olarak adlandırılır. Erkeklik hormonu seviyelerindeki yaşa bağlı değişiklikleri tanımlar. Aynı semptom grubu, testosteron eksikliği, androjen eksikliği ve geç başlangıçlı hipogonadizm olarak da bilinir. Peki, andropoz belirtileri nelerdir, kaç yaşında başlar? İşte, andropoz hakkında merak edilenler...
#AndropozTestosteron her ne kadar erkek bireylerde cinsel gelişimin anahtarı rolünü üstlense de kadınlarda da salgılanan bir hormondur. Anne karnındaki bir bebek, ‘fetüs’ haliyle gelişiminin ilk 6 haftasında hem dişi hem erkek bireylerde aynı üreme dokularını sergiler.
#TestosteronVarikosel, erkek kaynaklı infertilitenin hem teşhis edilebilen hem tedavisi yapılabilen hem de geriye döndürülebilen nedenleri arasında yer alır. Görülme sıklığı oldukça fazladır; öyle ki infertilite tanısı konulan erkeklerin %40’ında varikoselin teşhis edildiği bilinmektedir.
#VarikoselErektil disfonksiyon, diğer adıyla sertleşme problemi veya iktidarsızlık, son derece yaygın bir cinsel fonksiyon bozukluğudur. Geçtiğimiz yıl yapılan uluslararası bir araştırmaya göre 2025 yılına kadar, yani 4 yıl içinde dünya genelinde erektil disfonksiyon vakalarının 322 milyona ulaşması öngörülüyor.
#Sertleşme ProblemiÇocuk sahibi olmak için erkeklerde yeterli sperm sayısının olması önemlidir. Dünya sağlık örgütünün sınıflamasına göre menide milimetrede 15 milyondan fazla spermin olması normal olarak kabul edilmektedir. Bu miktarın altındaki değerler oligospermi yani sperm azlığı olarak değerlendirilir. Erkeklerdeki tüm yaşam boyunca menideki sperm sayısı değişken olabilmektedir. Çeşitli faktörler nedeniyle sperm miktarında dönemsel farklılıklar gözlenebilir. Sperm azlığının ne kadar erkekte görüldüğü kesin olarak bilinmemektedir. Çünkü sadece çocuk sahibi olamayan çiftlerin araştırılması sırasında yapılan sperm testiyle sperm azlığı konusunda fikir sahibi olunabilir. Oligospermisi olan erkekler de çocuk sahibi olabildiği bilinmektedir yani kesin olarak sperm azlığı olan erkek çocuk sahibi olamaz denemez. Ancak çocuk sahibi olma şansının artırılması için yeterli ve sağlıklı sperm varlığı istenen bir durumdur.
#SpermVücudumuzda önemli olan bir takım hormonlar bulunuyor Bu hormonların başında da testosteron yer almaktadır. Testosteron hormonu vücutta birçok görevi olan hormonlardan bir tanesidir. Bu hormonun ne işe yaradığı ve testosteron hormonunu arttıran besinlerin neler olduğu merak konusudur. Peki testosteron nedir? Testosteron hormonu ne işe yaramaktadır? Testosteron hormonunun arttırıcı besinler nelerdir? İşte testosteron hormonu ile ilgili bilinmesi gerekenler.
#Testosteron Nedir?Yunanca'da "uyarmak, canlandırmak" anlamındaki 'ormóni' kelimesinden gelen 'Hormon', iç salgı bezlerimiz vasıtasıyla kana geçerek organlarımızın düzgün işlemesini sağlayan maddelerin genel adıdır. Bu maddelerin ne denli önemli olduğunu ise ancak hormonlarımızda dengesizlikler meydana geldiğinde anlarız.
#CinsellikTestosteron insan ve hayvanlarda bulunan bir hormondur. Erkeklerde testisler tarafından üretilir. Kadın yumurtalıkları az miktarda testosteron üretebilir. Testosteron üretimi ergenlik çağında artmaya başlar ve otuzlu yaşlardan itibaren yavaşlar. Yaşlı erkeklerde testosteron üretimi yaşla birlikte belirgin azalmıştır.
#TestosteronCOVID-19 hastalığına ilk olarak Aralık 2019’da Çin’de keşfedilen SARS-CoV-2 virüsü neden olmaktadır. Dünya çapında bir salgın haline gelen COVID-19'a yakalanan bazı kişilerde herhangi bir semptom görünmezken, bazılarında hafif ya da şiddetli üst solunum yolu enfeksiyonları ve hatta çoklu organ yetmezliği görülebiliyor.
#TestesteronBazen göbek çevresindeki aşırı yağlanma ve bölgesel kilo fazlası hormonlardan kaynaklanır. Hormonlar, metabolizma, stres, açlık, cinsel dürtü dahil olmak üzere pek çok bedensel işlevi düzenlemeye yardımcı olurlar. “Hormonal göbek” olarak bilinen karın çevresinde kilo alımı, bazı durumlarda hormonal dengesizliklerden kaynaklanabilir. Şimdi bunları irdeleyelim.
#Hormonal GöbekÜro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, sertleşme sorunu yaşama korkusuyla kullanılan 'hafta sonu hapları' olarak adlandırılan cinsel gücü artırıcı hapların işe yaramama ihtimali olduğunu hatırlatarak, “Uzmana başvurmadan hapları arkadaşların birbirine önermesi yanlış. Kendi kendinize kullandığınızda bu haplar kurtarıcı olmayabilir” dedi.
#Cinsel Gücü Artırıcı HaplarBirçok erkeğin psikolojisini çok kötü etkileyen ve konuşmaktan çekindiği iktidarsızlık, hemen her erkeğin hayatı boyunca en az 1 kez karşılaştığı bir gerçek. İktidarsızlık tedavisinde hastanın durumuna göre hareket etmesi gerektiğini söyleyen Psikiyatrist Prof. Dr. Kerem Doksat, iktidarsızlık tedavisinde uygulanan yöntemleri açıkladı.
#İktidarsızlık