Saffat suresi, En‘âm sûresinden sonra, Lokman sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Saffat suresini okumak isteyen Müslümanlar, Türkçe ve Arapça anlamını da öğrenmek istiyorlar. Sure tüm kaynaklarda aynı isimle anılmaktadır. 1. âyette geçen ve “sıra sıra dizilenler, saf tutanlar” anlamına gelen bu kelime, ağırlıklı yoruma göre melekleri ifade etmektedir. İşte Saffat suresinin tefsiri, meali ve okunuşu…
#SaffatAile üyeleri için kullanılan birçok sözcük Farsça kökenlidir. Bu kelimelerin birçoğu hem Türkçeye hem de İngilizce ve Almanca gibi Avrupa dillerine geçmiştir. Örneğin anne anlamına gelen mader, İngilizcede "mother" şeklinde yazılır. İngilizcede "brother" şeklinde yazılan kelimenin özgün hali ise biraderdir ve erkek kardeş anlamına gelir. Bu sözcüklerden biri olan peder kelimesinin anlamı nedir? Hristiyanlıkta kime peder denir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Teslis inancının özellikle Hristiyanlar tarafından benimsenmekte olan bir inanç türü olduğu bilinmektedir. Teslis inancının aynı zamanda üçleme olarak da bilindiğini söylemek mümkün olmaktadır. Teslis inancının ve bu inanca sahip olan kişilerin belirli ortak özellikleri hakkında merak edilen tüm detayları ayrıntıları ile derledik.
#Teslis İnancı NedirYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) de sona erdi. Alan yerleştirme puanının yüzde 60’ını oluşturan AYT ‘de adaylara Türk Dili ve Edebiyatı - Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri Testlerinden toplam 160 soru soruldu. Saat 10.15 itibariyle başlayan sınav 180 dakika sürdü. Türkiye genelinde 2 milyon 56 bin 512 adayın başvurduğu AYT sorularını uzmanlar değerlendirdi.
#Yükseköğretim Kurumları SınavıOrtodoks bir dini mezhep olup, Hristiyanlık dinin 3 mezhebinden biri olarak öne çıkmaktadır. Mezhepler arasında bazı ufak farklılıkların varlığı söz konusudur. Sizin için Ortodoks nedir ve neye inanır? Ortodoks Hristiyanlık mezhebi hakkında bilgi konularını merak edilen detaylarıyla birlikte derledik.
#Ortodoks Nedir Ve Neye İnanır?Maide suresinin anlamı ve okunuşu araştırılıyor. Medine döneminde inen Maide suresi 12. ayetten oluşuyor. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, Müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. İşte Maide suresinin Türkçe ve Arapça okunuşu...
#MaideVendôme adına Paris günlerimden bu yana, hatta çok daha önceleri, Fransa’ya gelmeden de aşinaydım. Bu ad Paris’in en güzel alanlarından birine verilmişti çünkü. Orta Fransa’da küçük bir kent olduğunu da biliyordum, yolum oraya hiç düşmemiş olsa da. Ama Vendôme’un yalnızca bu bölgenin değil Fransa’nın en güzel, en çarpıcı kentlerinden biri olduğunun farkına varmam için güneşli bir eylül ikindisinde buraya dek gelip postu Saint-Martin Meydanı’ndaki bir kahve terasına sermem gerekti.
Selin Tokay, Suna Pekuysal lezzetini yakalamış – Kelebek kondu diye başlık atanlar, ne yazdığınızın farkında mısınız - Kayhan Yıldızoğlu, Suna'yı da Zeynep gibi sokakta bulmuştu – Servet’le Seren acaba aralarında neler konuşuyordur – Demet Akbağ hakkında bir alıntı – Ayçekirdeği, Tarkan ve sivilce paniği basmak – Filmatik Banu Alkan – İbo ve hayvanlar âlemine intikal – Sünnet sırasında Hıncal Uluç’un başına ne geldi acaba – Ebru Şallı fiziği bozulmasın diye 7 aylıkken doğurmamış mıydı, diye soruyor bir okur... ve sair, aslında öğğ getiren ama bir kere size söz verdim diye okuduğum müstekreh haberler!