Son dönemde oldukça popüler olan bir kızartma tekniği var: Tempura. Özellikle sebzelerin ve deniz ürünlerinin kızartılmasında kullanılan tempura aslında bir sos. Ürünlerin dışını kaplamak için kullanılan ve çıtır çıtır sonuçlar veren tempura’nın nasıl yapılacağını ve püf noktalarını sizin için araştırdık. İşte her zaman mükemmel sonuçlar veren tempura yapımının sırları…
#Tempura Hamuru Nasıl YapılırDerin yağda çıtır çıtır kızarmış sebzelerin pek sağlıklı olmadığını biliyoruz. Ancak domatesli biber ve patlıcan kızartması ya da bir patlıcan yoğurtlaması olmadan yaz da geçmiyor hani… Sık sık olmasa da hakkını vererek yapmak için birkaç önerim ve popüler olan özel bir patlıcan tarifim var.
#Gülay Barbaros AltanJapon mutfağı Türkiye’de de yükselişte. Peki 85 milyon içinde yanlış kesilmiş bir saşimiyi sorgulayabilecek, pirinci kötü olan bir suşiyi geri gönderebilecek, çubukların birbirinden masanın altında ayrılacağını, suşiye soya sos içinde banyo yaptırılmayacağını bilen kaç kişi var?
#Sinan DamgacıoğluYarın 18 Haziran, Dünya Suşi Günü... Asya ülkelerinin mutfaklarına ve özellikle de suşiye gösterilen ilgi ülkemizde her gün katlanarak artıyor. İşin inceliklerini ve evde suşi yapmak isteyenlerin kullanabileceği yöntemleri İnari’nin koordinatör şefi Korhan Gülsoy’dan dinledik...
#Dünya Suşi GünüSurf and turf, et ve deniz ürünlerinin aynı tabakta buluştuğu bir lezzet. Tercihe göre kalamar, deniz tarağı, karides veya ıstakoz kullanılabilir. Et olarak ise dana genellikle dana bifteği kullanılır ancak diğer et çeşitleri de eklenebilir. Sofranızda farklı bir lezzet sunmak isterseniz, surf and turf'e bir şans verebilirsiniz. Peki surf and turf nasıl yapılır? İşte surf anda turf tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
#Surf And Turf Nasıl YapılırYaz sofralarına yakışacak en çıtır, en körpe kabaklar tezgâhları süslerken basit ama restoranda yediklerimizi aratmayacak tarifler denemenin de tam zamanı. Çiğden yapılan salatası, Yunan usulü kızartması ve ‘çıplak’ böreğiyle bol kabaklı sofralar kurmak için nedenimiz öyle çok ki...
#KabakSurf and turf, et ile deniz ürünlerini aynı tabakta buluşturan bir yemektir. Farklı lezzetlerle sunum hazırlamak için ideal olan surf and turf, yemek severler tarafından merak ediliyor. Peki surf and turf nedir, nasıl yapılır. İşte surf and turf tekniği ile ilgili merak edilenler…
#Surf And TurfSurf and turf, deniz ürünleri ve kırmızı eti birleştiren ana yemektir . Tipik bir deniz ürünü olan ıstakoz (ıstakoz kuyruğu veya bütün ıstakoz), karides, kalamardan herhangi birinin buharda pişirilmiş halidir. Eti ise tipik olarak dana bifteğidir, ancak diğerleri kullanılabilir. Standart bir kombinasyon ıstakoz kuyruğu ile yapılan bu farklı lezzeti misafirlerinize sunmak istiyorsanız, işte surf and turf tarifi, yapımı ve püf noktaları…
#Surf And TurfSusam yağı, vücuda sağladığı pek çok faydasıyla bilinen bir yağ türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sebeple pek çok insanın hakkında en fazla araştırma yaptığı ve sorular sorduğu sağlıklı yağ türleri arasında bulunmaktadır. Sizin için Susam yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Susam yağı faydaları ve kullanımı konularını derledik.
#Susam Yağı Nedirİstanbul’da yaşayan Avukat Serhat Sarısözen (33), tiyatro, edebiyat ve sporun yanı sıra seyahatle ilgileniyor. Türkiye ve dünyada çok sayıda yer gezdi. Hakkında birçok kitap okuduğu Japon kültürü hep merak ettiği bir konuydu. Sonunda bu merakının peşinden ülkenin en büyük ikinci şehri Osaka’ya gitti. Yüksek binaların altındaki yeraltı yaşamına, yemeklerine, mütevazı halkına hayran kaldı.