Ünlü bir restoran zincirinde, şube müdürünün çalışanlarına verdiği 'akılalmaz ceza' ABD gündemine oturdu. Konuyla ilgili soruşturma başlatılırken, sosyal medyadan tepki yağdı.
#AbdHürriyet muhabirleri, depremin 5’inci gününde Kahramanmaraş, Elbistan, Nurdağı, İslahiye, Adıyaman, Hatay ve Malatya’yı gezdi. Arama kurtarma çalışmalarını, yardımların dağıtılmasını yerinde gördü. Deprem bölgelerindeki son durumun fotoğrafını çekti.
#KahramanmaraşSirke Mısırlılar ve Yunanlılar başta olmak üzere pek çok medeniyette kullanılmış özel bir maddedir. Günümüzde beyaz sirke temizlik malzemesi olarak kullanılmakta ve hala popülerliğini korumaktadır. Beyaz sirke insan sağlığına zararlı madde içermeyen yapısından dolayı temizlik işlemlerinde güvenli kullanılabilir. Peki, beyaz sirke nerelerde ve neden kullanılır? Beyaz sirke içilir mi, ne işe yarar ve kullanım alanları nelerdir ayrıntıları ile derledik.
Pilot kalem eski yıllarda kullanılan dolma kalemin geliştirilmiş tükenmez kalem sınıfında tanımlanmaktadır. Pilot kalem ucu bilye sistemi ile tasarlanmıştır. Bilye ucu kayganlığı artırması sebebiyle güzel yazı yazmak için konfor oluşturmaktadır. Pilot kalemler genellikle doldurulabilir özellikte üretilmektedir. Dolma kalemden farkı mürekkep lekesi oluşturmaması ve elin daha rahat kavrayan formda olması özelliklerini içerir. İşte, tüm detaylar.
#Pilot KalemMarmara’da bu yıl müsilaj olacak mı olmayacak mı diye tedirgin bir bekleyişteyiz. Çünkü her an olabilir... Müsilajı yaratan bütün koşullar olduğu gibi duruyor. Ancak gelin bu defa konuya tersten bakalım ve şu soruyu soralım: Marmara bugün tertemiz ve sorunsuz bir deniz olsaydı hayatımız nasıl olurdu?
#MüsilajProf. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi’nde son yaptığı dalışlarda dipteki hayatın canlanmaya başladığını gördüğünü ve denizin direndiğini söyledi. Prof. Dr. Sarı, “Hem kayaların üzerindeki hem müsilaj çamurunun azaldığı kumlu zeminler üzerindeki sünger topluluklarının canlanmaya başladığını gördüm. Süngerlerin yaktığı umut ışığının peşine takılıp denize yardım etmemiz lazım“ dedi.
#Mustafa SarıYemek yapımında kullanılan ve mutfak setleri içerisinde yer alan ankastre setlerinin temizliği nasıl olmalıdır? Bu konuda ev hanımlarının ve aşçıların merak ettiği püf noktalar vardır. Yazımızda bu püf notları ve ankastre temizliğinde bilinmesi gereken yöntemleri bir araya getirdik. Ankastre temizliğinde kullanılan kimyasal maddeler hakkında tüm detayları derledik.
#Nasıl YapılırYarın 1 Ekim Dünya Ürtiker Günü... Halk arasında ‘kurdeşen’ olarak bilinen ürtiker, kişinin sosyal yaşamını da doğrudan etkileyen bir cilt hastalığı. Uzmanlar insanların beşte birinin, hayatının bir döneminde akut ürtiker atağı geçirdiğini söylüyor. Bu hastalık, yüz bölgesi de dahil olmak üzere vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabiliyor. En çok sorulan soru ise bulaşıcı olup olmadığı. Uzmanlar, “Korkmayın, ürtiker bulaşı değil” diyor. İşte ürtikerin belirtileri ve tedavisi...
#1 Ekim Dünya Ürtiker GünüÜrtiker, halk arasında kurdeşen olarak bilinen bir cilt hastalığıdır. Bu hastalık, yüz bölgesi de dahil olmak üzere vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabilmektedir. Vücuttaki bu döküntüler ağrıya yol açmanın yanı sıra kişiyi görüntü olarak da rahatsız etmektedir. Bu döküntüler genellikle 24 saatten daha kısa sürer. Kaybolur ve tekrar vücudun başka yerinde ortaya çıkar. Peki, kurdeşen neden olur, nasıl geçer? Kurdeşen bulaşıcı mıdır? Kurdeşene iyi gelen kesin çözüm bitkisel tedavi yöntemlerini sizin için derledik.
#Kurdeşen Nasıl GeçerFare zehiri, aseton, amonyak, katran, karbon monoksit (egzoz gazı)… Bu ve benzeri tam 7 bini aşkın kimyasal madde, her bir sigara ile birlikte vücuda giriyor! "Bir sigaradan bir şey olmaz" diyenler dikkat! Sigara dumanında bulunan 7 bini aşkın kimyasal maddenin 250’si zararlı iken, en az 69 tanesi de kansere yol açıyor.
#SağlıkAntiseptik, Eski Yunanca kaynaklı “çürümek” anlamına gelen bir kelimedir. Dilimizde ise tıp terimi olarak kullanılmaktadır. Antiseptik nedir ve ne işe yarar? Antiseptik kullanımı faydaları ve riskleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Antiseptik Nedir?İnsanların başına gelen çok sayıda alerji türü vardır. Bu alerjiler bazı kişilerde yoğun, bazılarında ise seyrek şekilde görülebilir. Merak edenler için Şampuan alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Şampuan alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Şampuan AlerjisiSabun alerjisi cildin kimyasal ürünlere karşı verdiği reaksiyonlar arasında bulunmaktadır. Sabun alerjisi, kişinin sabun kullanımı sonrasında ciltte meydana gelen döküntü, kaşıntı ve kızarıklık gibi hassasiyet durumlarıdır. Sabun alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Sabun alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detayları derledik.
#Sabun AlerjisiGünümüzde birbirinden farklı ağaç türleri bulunmaktadır. Bu türler de hem meyve veren ağaçlar oluyor hem de bazı ağaçlar görüntüsü ile ön plana çıkıyor. Leylak ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Leylak AğacıAdana’da 11 yaşındaki Yiğit Ali Yılmaz’ın yüzü, oyun oynadığı arkadaşının döktüğü temizlik malzemesi ile yandı. Hastanedeki doktorların yüzünde iz kalacağını söylediği Yiğit Ali, arkadaşının cezasını çekmesini istediğini söyledi.
#AdanaDünya üzerinde yer alan ağaçların her birinin farklı bir özelliği bulunmaktadır. Bu ağaçlar meyveleri ve ya bitkileri ile çeşitli yarar sağlarlar. Doğanın sisteminde önemli bir yer edinen ağaçlar oldukça değerlidir. Misvak ağacı da çok merak ediliyor. Misvak ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Bugüne kadar hekimler-uzmanlar-aşı üreticileri “Salgın ne zaman biter?” sorusunun yanıtını hep boş bıraktı. Ta ki düne kadar... Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Müdürü Dr. Hans Kluge, iyimser bir tahminle COVID-19 salgınının 2022 yılının başlarında biteceğini söyledi. Ben de aynı soruyu bu kez pandeminin başından beri canla başla çalışan hekimlerimize sordum. Bakın neler dediler...
#YazarGünlük alanda karşılaştığımız ürünlerin bilimsel karşılıkları tanıdık gelmeyebiliyor. Sürekli kullanılan kabartma tozu da bunlardan biridir. Sodyum tuzlarından biri olan Sodyum Bikarbonat, kimyasal bir bileşiktir. Peki, Sodyum Birkarbonat Nedir? Ne işe yarar? Kullanım alanları nelerdir? Faydaları var mıdır? İşte detaylar.
#Sodyum Bikarbonat Nedir Ve Ne İşe Yarar?Öğrencilerin günün büyük bir kısmını okulda geçirmesiyle okuldaki kaynak kullanımı artmaktadır. Bu kaynakların doğru ve verimli kullanılması için dikkat edilmesi gerekenler vardır. Okul kaynaklarından nasıl tasarruf edileceği ve yapılmaması gerekenler özenle hazırlanmıştır.
#3. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Kaynaklarını Etkili Ve Verimli Kullanalım Konu AnlatımıElimizde ya da okulumuzda birçok farklı araç ve gereç bulunur. Bu araç gereçlerin her biri maddedir. Bu maddelerin bazılarından uzak durmamız güvenliğimiz için çok önemlidir. Aynı zamanda mutlaka gerekli tedbirleri almamız gerekir. Şimdi bu tedbirleri öğreneceğiz ve neler olduğuna bakacağız. İşte 3. sınıf fen bilimleri maddelerle çalışırken güvenlik tedbirleri alma konu anlatımı.
#3. Sınıf Fen Bilimleri Maddelerle Çalışırken Güvenlik Tedbirleri Alma Konu Anlatımı