Kullanıcının deneyimlerini en iyi hale getirebilmesi için bilgisayarında olması gereken pek çok program vardır. Bu programlar herkesin kullandığı ve tüm işlemleri daha kolay bir şekilde yapabilmeyi sağlar. Programların çoğu ücretsizdir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Bilgisayarda Olması Gereken Programlar Nelerdir?16 yıldır Türkiye’de yaşayan seyahat yazarı Suzanne Swan, yurtdışında pek bilinmeyen kaplıca ve SPA’larımızı tanıtmak amacıyla bir kitap hazırladı. Türkiye’nin SPA’ları ve Termal Kaynakları (SPAs & Hot Springs of Turkey) adıyla İngilizce ve Türkçe yayımlanan kitapta daha önce duyulmamış birçok su kaynağına da yer veriliyor. İşte, Swan’ın Türkiye’nin altı bölgesinden seçtiği en güzel termal merkezler, SPA’lar.
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Kongo Cumhuriyeti Uluslararası İşbirliği ve Kamu Özel Ortaklığını Teşvik Bakanı Denis-Christel Sassou Nguesso, “Türkiye-Kongo Cumhuriyeti Arasında Eğitim İş Birliği Anlaşması”nı imzaladı. Bakan Tekin, iki ülke arasındaki iş birliklerinin kalıcı ve devamlı olması için en kritik sektörlerden birinin eğitim sektörü olduğunu söyledi.
#Kongo CumhuriyetiCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bugün geldiğimiz noktada brüt rezervlerimiz 160 milyar dolara yaklaşmış durumda, swap hariç net rezervlerimiz 45 milyar civarlarına gelmiş durumda. Muazzam hızlı bir rezerv birikimi sağladığımızı söyleyebilirim" dedi.
#Cevdet YılmazYurt dışında eğitim alma hayali, öğrencilere küresel bakış açısı kazandırmak, yeni kültürler deneyimlemek ve kişisel ve akademik anlamda gelişim sağlamak gibi büyük fırsatlar sunar. Ancak bu süreç, karmaşık kararlar ve potansiyel zorluklarla doludur. Güvenilir bir eğitim danışmanıyla çalışmak, bu yolculuğu basitleştirmeye yardımcı olabilir, ancak bir danışmanda ne aramanız gerektiğini, yurt dışı eğitimdeki olası tuzakları ve öğrencilerin varış sonrasında ihtiyaç duyabileceği desteği anlamak çok önemlidir. İşte veliler ve öğrenciler için bu alanlarda yol göstermeye yönelik bir rehber.
#Yurt Dışı EğitimİSEDAK, "İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi"nin kısaltmasıdır. İngilizce'de "COMCEC" (Standing Committee for Economic and Commercial Cooperation of the Organization of Islamic Cooperation) olarak bilinir. 1981 yılında Mekke/Taif'te düzenlenen 3. İslam Zirve Konferansı'nda kurulmasına karar verilmiş ve 1984 yılında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın başkanlığında faaliyetlerine başlamıştır.
#İsedakMardin, Batman ve Halfeti Belediyeleri'ne kayyum atandı. Mardin Valiliği, il genelinde açık ve kapalı yer toplantıları, yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi gibi etkinliklerin 10 gün süreyle yasaklandığını duyurdu. Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Batman Belediyesi'nde Batman Valisi Ekrem Canalp, Halfeti Belediyesi'nde Halfeti Kaymakamı Hakan Başoğlu görevlendirildi.
#İçişleri BakanlığıYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar; “Türk ve Özbekistan üniversiteleri arasında kayda değer iş birliği çerçevesinde çalışmalar devam ediyor. İş birliğimizi taçlandıracak en önemli adım; tarihsel ve kültürel bağlarla birbirine sıkı sıkıya bağlı olan Türkiye ve Özbekistan’ın bilgi ve birikimlerini bir araya getirerek her iki ülkenin de geleceğine büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz Türk-Özbek Üniversitesinin kurulması olacaktır” dedi.
#Prof. Dr. Erol ÖzvarAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Birleşmiş Milletler'de katıldığı toplantıda, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi ile Filistin'in tüm şehit kadın ve çocuklarını yad ederek, "İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği katliamı ve Gazze halkının karşı karşıya kaldığı ve tüm dünyanın gözleri önünde cereyan eden insani krizi görmezden gelemeyiz." dedi.
#Mahinur Özdemir Göktaşİyi bir iş fikrine sahip olmak girişimciliğin ilk kuralı olsa da tek başına bir anlam ifade etmiyor. Pazar araştırmasından geri bildirimlere, finansal desteklerden risk yönetimine kadar birçok süreci doğru yönetmek kritik önem taşıyor. Peki yola yeni çıkan bir girişimci hangi adımları atmalı ve nelere dikkat etmeli? Finansal Yönetim Danışmanı Bikem İnce İnanç, 10 adımda başarılı girişimin yol haritasını anlattı...
#Başarılı GirişimEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin önemli maden rezervlerine sahip olduğunu belirterek, "Bu rezervleri en hızlı şekilde ekonomiye katmak ve sanayimizi geliştirmek adına Arap Birliği devletleriyle önemli bir iş birliği alanımız olduğunu düşünüyorum" dedi. Bayraktar "Gabar Dağı’ndaki petrol üretimini 200 bin varile çıkaracak bir çalışmanın içerisindeyiz" dedi.
#Alparslan BayraktarCUMHURBAŞKANI Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Zamanın ruhuna uygun, yeni bir perspektifle tasarlanan 'İşgücü Uyum Programı', çalışmaya adım atmayı kolaylaştırıcı, cesaretlendirici ve yol gösterici olacaktır. Vatandaşlarımızın becerilerini geliştirerek farklı sektörlerde iş bulma şansını artıracaktır" dedi.
#Cevdet YılmazCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İşgücü Uyum Programı Tanıtım Toplantısı'na iştirak etti. Yılmaz "Bir yandan dezenflasyon sürecimizi sürdürürken, diğer yandan istihdamı korumayı ve artırmayı hedefliyoruz" dedi.
#Cumhurbaşkanı YardımcısıYükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları 13 Ağustos’ta açıklandı. Eğitim Uzmanı Salim Ünsal’a göre adaylar bu yıl tercilerinde, iş imkanını yüksek gördükleri yaşlı bakımı, sivil havacılık ve denizcilik gibi bölümlere yöneldi.
#Yükseköğretim Kurumları SınavıTürkiye’de mesleki eğitimle ilgili tartışmalar çoğunlukla doğru zeminde ilerlemiyor. Gün geçtikçe değeri daha da iyi anlaşılan mesleki eğitimin önemi konusunda bir mutabakat var, buraya kadar bir sorun yok. Ancak, konu bu mutabakatın nasıl hayata geçirileceği, yani mesleki eğitimin nasıl güçlendirileceğine geldiğinde tartışma bağlamından tümüyle uzaklaşıyor. Geldiğimiz noktada mesleki eğitime dair tartışmaların ’herkesin üniversiteye gitmesi yerine çoğu öğrencinin mesleki eğitime yönlendirilmesi’ fikriyle ‘mesleki eğitimin çocuk işçiliğini yaygınlaştırdığı’ iddialarına kadar aşırı uçlar arasında savrulduğunu görüyoruz.
#Konuk YazarEğitim, bir değer kazandırma süreci olarak tanımlanabilir. Değer, insanın hem kendisi hem de çevresiyle ilişkilerinde düşünce, duygu ve davranışlarını biçimlendiren bir olgu. Bireylere şahsiyet, yani kişilik, karakter, kimlik kazandırdığı gibi toplumsal yapının da önemli belirleyicisi. Davranış bilimciler ve sosyal psikologlar değerlerin bir yandan bireysel tutum ve davranışları, bilişsel süreçleri etkilediğini, diğer yandan toplumun kültürel kalıplarıyla etkileşimde bulunduğunu ve onları yansıttığını belirttiler. Onun için değer, bir kişi ya da bir topluluğun ideal kabul ettiği var olma ya da hareket etme tarzıdır.
#Konuk Yazar