Yaşanan pandemi süreciyle birlikte daha da hızlı dijitalleşen dünya, hayatımızı çok kolaylaştırırken yeni, alışılmamış riskleri ve sorunları da beraberinde getiriyor. Bilgisayar ve internetin hayatımızın büyük bir bölümünde yer alması yaşamımıza yeni kavramları da soktu. Bunlardan en bilinenlerinden biri siber suç. Neredeyse her gün bir yerlerde gördüğümüz siber suç nedir? Siber suçla nasıl mücadele edilir?
#GüvenlikResmi Gazete'nin 19 Şubat 2019 tarihli yayını ile Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığı görevine atanan Halis Yunus Ersöz, kamuoyunun araştırdığı isim olmaya başladı. Daha önce İstanbul Üniversitesi bünyesinde görev alan akademisyen olarak görev yapan Halis Yunus Ersöz, bu tarihten itibaren Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı olarak görevini ifa edecek. Peki, Halis Yunus Ersöz kimdir? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#Gençlik Ve Spor Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz Kimdir?Dijitalleşen dünya insanların hayatını hızla değiştirirken etik tartışmalarını da beraberinde getiriyor. Kişisel veri toplayan alanların genişlemesi ve bireylerin mahremiyet alanlarının daralması, sürücüsüz otomobillerin kaza anında ne yapacağı gibi önemli kararların yapay zekaya bırakılması bu tartışmalardan sadece bazıları.
#DijitalleşmeEtik ve İtibar Derneği’nin (TEİD) yaptığı Yolsuzluk Algı Araştırması Raporu verilerine göre firmalarda etik ve uyum yöneticilerine talep giderek artıyor. Hürriyet İK’ya konuşan TEİD Yönetim Kurulu Üyesi Av. Altuğ Özgün, Türkiye’de yeni gelişen bu alanın özellikle hukukçular veya finansçılar için alternatif bir kariyer yolu olabileceğini belirtiyor.
#TeidTürkiye’de mobilya sektörünün en köklü markalarından Nurus, dünyanın geleceği şekillendirecek 200 markası arasına girdi. Alman Tasarım Konseyi’ne kabul edilen ilk Türk markası olan Nurus’un Yönetim Kurulu Başkanı Güran Gökyay, “Geleceğin mobilyalarını üretiyoruz. Artık her mobilya akıllı olmak zorunda” diye konuşuyor.
#TürkiyeAVRUPA Parlamentosu Başkanı Martin Shulz’un “Türkiye’deki durumun böyle devam etmesi halinde Avrupa ekonomik yaptırımlar dahil bazı önlemleri düşünmek zorunda kalır” sözlerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun tepkisi hayli sert.
#Gila BenmayorTürkiye Etik ve İtibar Derneği’nin (TEİD) Türkiye’nin ilk 500’de yer alan şirketlerin yöneticileriyle gerçekleştirilen “Özel Sektörde Etik Yönetim ve Sektörlerde Yolsuzluk Algısı” araştırması yolsuzluğun en çok görüldüğü sektörlerin gümrük ve lojistik olduğunu ortaya koydu. Özel sektörde en çok karşılaşılan etik dışı davranış ise “işi hızlandırmak veya yaptırmak için para ya da hediye vermek”.
#Teidİstanbul Bilgi Üniversitesi ile Etik ve İtibar Derneği tarafından kurulan İş Etiği Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı. İş Etiği Uygulama ve Araştırma Merkezi, etik ve uyum yönetimi alanında yapılacak araştırmalarda veri sağlamanın yanı sıra bu alanda çalışacak yöneticileri eğitmeyi ve onlar için bir referans merkezi olmayı hedefliyor.
Koşu bandından çaydanlığa, LCD TV’den dizüstü bilgisayara kadar birçok ürünün satışa sunulduğu “sanal piyasa”da, 5 bin bireysel girişimcinin faaliyet gösterdiği, yaklaşık 17 bin kişinin geçimini sağladığı, yıllık hacmi 9 milyar liraya ulaşan piyasada bireysel girişimcilerin yıllık kazançlarının 10 bin TL ile 1 milyon TL arasında değiştiği belirlendi.