Meclis ne zaman açılacak, sorusu kamuoyunun gündeminde yer almaya devam ediyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni yasama dönemi için geri sayım başladı. Eylül ayının gelmesiyle birlikte tüm gözler TBMM'ye çevrildi. 30 Temmuz 2024'te yapılan son oturumun ardından tatil eden Meclis yeni yasama dönemine ne zaman başlayacak merak konusu oldu. Yeni dönemde önemli yasa tasarıları, ekonomik düzenlemeler ve toplumsal konuların Meclis gündemine gelmesi bekleniyor. Meclis Genel Kurulu'nda yapılacak görüşmelerde, Türkiye'nin iç ve dış politikası ile ilgili kritik kararların alınması öngörülüyor. Peki, TBMM yeni yasama dönemine ne zaman başlayacak? İşte Türkiye Büyük Millet Meclisi açılış tarihi 2024!
#TBMM Yeni Yasama Dönemi 2024Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) verdiği uzun aranın ardından yeniden mesaiye başlıyor. Meclis açıldı mı, ne zaman açılacak? sorusu da gündemi takip eden vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 31 Mart yerel seçimleri ve bayram nedeniyle çalışmalarına yaklaşık 1.5 ay ara veren TBMM’de gündem yoğun. Meclis’te görüşülmesi beklenen konular arasında enerji, turizm gibi alanlar yer alıyor. Peki, Nisan ayı TBMM açıldı mı? İşte Meclis gündemi 16 Nisan 2024!
#TBMMTBMM 2.5 aylık aranın ardından tam zamanlı mesaisine başlıyor. Açılışla beraber Meclis gündeminde yer alacak konular da merak ediliyor. Özellikle maaş zamlarının belirlenmesi için yapılacak görüşmeler sebebiyle vatandaşlar Meclis’in açılış tarihini ve ele alınacak konuları merak ediyor. Emekli maaş zammı, memur maaşları, vergisiz cep telefonu, torba yasa, evlilik kredisi ve görüşülecek diğer konular TBMM Genel Kurulu’nda gündeme gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Erdoğan son yaptığı açıklamada Aile ve Gençlik Bankası kanun teklifinin Meclis’e sunulacağını ifade etmişti. Peki Meclis ne zaman açılacak? TBMM gündeminde neler var? İşte, 28. dönem 2. yasama yılı başlangıç tarihi…
#Meclis Gündemi NelerTürkiye Büyük Millet Meclisi, seçimlerin ardından yoğun bir çalışma gündemiyle karşı karşıya kalmıştı. Emekli, memur ve asgari ücret zamları sebebiyle mesai yapmak zorunda kalan Meclis 14 Temmuz’da çalışmalarına ara verdi. Meclis’in tatile girmesi sonrası yarım kalan çalışmalar sebebiyle tekrar açılış tarihi vatandaşların gündeminde yer alıyor. Son olarak Temmuz ayının son haftasında Meclis CHP’nin çağrısı sebebiyle olağanüstü toplanmıştı. Peki TBMM ne zaman açılacak? İşte, TBMM’nin gündem maddelerine ilişkin bilgiler…
#Meclis Ne Zaman AçılacakMeclis’in tekrar çalışmalarına başlayacağı tarih vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi geçtiğimiz günlerde olağanüstü toplanmıştı. Mayıs ayında düzenlenen seçimlerin ardından 600 milletvekili belirlenerek 28. dönem Meclis çalışmaları başladı. Emekli ve memur zammı çalışmaları TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmüş ve kabul edilmişti. Ardından kira artış oranı sınırlaması ve diğer birçok konuda seçim sonrası Meclis’te önemli kararlar alındı. Taşerona kadro vb. çalışmaların tamamlanması için gözler TBMM’ye çevrildi. Peki Meclis ne zaman açılacak? İşte, TBMM’nin tekrar çalışmalara başlayacağı tarih…
#Meclis Ne Zaman AçılıyorMeclis ne zaman açılıyor sorusu, 2022/2023 yeni yasama döneminde gündeme gelmesi beklenen hususlar dolayısıyla araştırılmaya başlandı. TBMM'nin gündemine sunulacak olan yasaların değerlendirileceği yeni yasama dönemi, son birleşimde belirlenen tarihte açılacak. Peki, Meclis ne zaman açılıyor? TBMM ne zaman açılacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#TbmmMeclis ne zaman açılıyor sorusu, 2021/2022 yeni yasama döneminde gündeme gelmesi beklenen hususlar dolayısıyla araştırılmaya başlandı. TBMM'nin gündemine sunulacak olan yasaların değerlendirileceği yeni yasama dönemi, son birleşimde belirlenen tarihte açılacak. Peki, Meclis ne zaman açılıyor? TBMM ne zaman açılacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#TbmmTürkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ne zaman açılıyor sorusu pek çok kişinin araştırdığı konu olmaya başladı. Özellikle 3600 ek gösterge detaylarının yeni yasama döneminde ele alınacağının açıklanmasının ardından gündeme gelen TBMM'nin açılış tarihi, herhangi bir değişiklik olmaması halinde Temmuz ayında belirlenen tarihlerde gerçekleşecek. Peki, meclis ne zaman açılıyor? TBMM ne zaman açılacak? İşte, o detaylar
#Meclis Ne Zaman AçılıyorTBMM açılış tarihi için beklenen gün geldi. 2024 Meclis yeni dönem açılış tarihi 2024 belli oldu. TBMM Genel Kurulu, 30 Temmuz'da tatile girdi. Genel Kurul'da son olarak sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifi görüşüldü ve kabul edildi. Ardından da çalışmalara 2 aylık ara verildi. Verilen aranın ardından 28. Dönem 3. Yasama Yılı'nın mesai hızla başlayacak. Öğretmenlik Meslek Kanunu, 9. Yargı Paketi, Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında kanuni düzenlemeler gerektiren reformlar gündeme gelmesi gereken konular arasında yer alıyor. Peki Meclis ne zaman açılıyor, Ekim'in kaçında? Yeni dönem TBMM gündem konuları neler? İşte ayrıntılar...
#Meclis Ne Zaman AçılacakKripto varlık kanun teklifi için gözler Meclis'e çevrildi. Kripto varlık yasası için uzun zamandır süren çalışmalarda sona gelindi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 31 Mart seçimleri ve Ramazan Bayramı sebebiyle verdiği arayı 1.5 ay sonra sonlandırıyor ve mesaiye başlıyor. Kripto varlıklara ilişkin düzenlemenin de bu hafta Meclis'e sunulması bekleniyor. Peki, Kripto varlık yasası ne zaman çıkacak, maddeleri neler olacak? İşte kripto varlık kanun teklifi ile ilgili tüm detaylar!
#Kripto Varlık Yasası3600 ek gösterge düzenlemesi birinci derece memurlar tarafından merak edilip araştırılıyor. Bilindiği üzere ilk çıkan 3600 ek gösterge düzenlemesi polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerini kapsamıştı. Yeni düzenlemenin ise birinci derece memurları kapsaması bekleniyor. 3600 ek gösterge düzenlemesinin Torba Yasa teklifinde yer alması bekleniyor. Peki, 2. Torba Yasa teklifi ne zaman Meclis'e gelecek? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? İşte merak edilen detaylar...
#3600 Ek GöstergeEski milletvekili Sabri Ergül’ün köşemizde iki gün süreyle yayınlanan Kılıçdaroğlu’na dönük ‘Sayın Kılıçdaroğlu ne istiyorsunuz CHP’den ve bu güzelim ülkeden’ ve ‘Sabri Ergül, Kemal Kılıçdaroğlu’na soruyor: Kendi gerçeğinizi gördünüz mü?’ başlıklı yazıları kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.
#Sabri ErgülTürkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85. yılında tüm yurtta anıldı. Anıtkabir ziyaretçi akınına uğradı. Atatürk’ün naaşı, 10 Kasım 1938’de hayatını kaybettikten sonra 21 Kasım 1938’de geçici olarak Ankara Etnografya Müzesi’ne konulmuş, 10 Kasım 1953’te Anıtkabir’e nakledilmişti. Bu ana tanıklık eden bugün hayattaki tek kişi Anayasa Mahkemesi Onursal Başkanı Yekta Güngör Özden ile konuştuk… Özden, 70 yıl önceki o günü gözyaşları içinde anlattı: “Bugün bile aynı acıyı hissediyorum. Sokaklarda çıt çıkmıyordu. Kuşların kanatları, askerlerin yürüyüşü ve pencerelerdeki, kapılardaki insanların hıçkırık seslerinden başka hiçbir şey duyulmuyordu.”
#Mustafa Kemal AtatürkPek çok şapkası var; işinsanı, turizmci, koleksiyoner, sanatsever… Bu ay başında 18. edisyonu gerçekleşen Türkiye’nin en kapsamlı çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul’un kurucusu Ali Güreli ya da yaygın bilinen lakabıyla Sanatsever Ali Paşa ile eski albümlerini karıştırdık; 1950’li yılların Ankara’sından 1980’li yıllarda Paris’te Mübin Orhon, Komet, Mehmet Nazım gibi isimlerle komşuluğuna, oradan bugünün çağdaş sanat tartışmalarına bir yolculuk yaptık.
#Ali GüreliCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi'nin açılış töreninde konuştu. Filistin-İsrail çatışmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, "Orta Doğu tarihini bilenler şu gerçeği çok net bir şekilde görebiliyor. Bugün bölgemizdeki sorunların tamamının kökeninde Filistin meselesi bulunuyor. Bu mesele hakkaniyete uygun bir şekilde çözülmedikçe bölgemiz barışa hasret yaşamaya devam edecektir. 1967 sınırları temelinde bağımsız ve coğrafi bütünlüğü haiz başkenti Kudüs olan bir Filistin Devletinin hayata geçirilmesi artık ertelenemez bir ihtiyaçtır" ifadelerini kullandı.
#Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan lideri İlham Aliyev'in daveti üzerine dün Nahçıvan'a gitmiş ve iki lider burada kritik bir görüşme gerçekleştirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurda dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Zengezur Koridoru'nun Türkiye'nin Azerbaycan ile doğrudan bağlantısını sağlayacağını söyleyen Erdoğan, "Kara ve demiryolu hatları ile Nahçıvan ve Azerbaycan’ın diğer bölgeleri ile doğrudan bağlantı kurmamız ilişkilerimizi daha güçlü hale getirecek. Bu nedenle bir an önce bu koridorun açılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Türkiye ve Azerbaycan için çok önemli bu koridorun hayata geçmesi stratejik bir konudur ve muhakkak tamamlanmalıdır." dedi. Hocalı Katliamı ile ilgili konuşan Erdoğan "Hocalı katliamının şu anda Ermenistan bedelini ödüyor ve ödeyecek. Çünkü 1 milyon Azeri Hocalı’dan ve diğer şehirlerden adeta hicret etti." ifadelerini kullandı. Erdoğan, ABD'li Senatör Bob Menendez hakkında yolsuzluk iddianamesi hazırlanması için "Menendez’in devreden çıkması bize avantaj sağlıyor ancak F-16 meselesi sadece Menendez’e bağlı bir konu değil." dedi.
#Recep Tayyip ErdoğanTBMM açılış tarihi, eylül ayının gelmesiyle gündemde yer aldı. Ekonomiyi ilgilendiren çalışmaların ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM), çalışma dönemini tamamlayarak tatile girdi. Taşeron işçi, vergisiz telefon ve ev hanımlarına emeklilik gibi konular için bekleyiş sürerken, Meclis'in yeni yasama dönemine gözler çevrildi. Meclis yeni yasama döneminde de önemli konuları gündemine alacak. Peki, Meclis tatili ne zaman sona erecek? TBMM hangi tarihte açılacak? İşte konu hakkında bilgiler...
#TBMM Açılış TarihiTBMM açılış tarihi 2023 vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Meclis'te yoğun çalışma dönemi tamamlandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28'inci dönemin ilk yasama yılı sona erdi ve tatil başladı. Peki, Meclis ne zaman açılacak? İşte tarih bilgisi...
#MeclisTBMM açılış tarihi, ağustos ayının son günleriyle gündeme geldi. Özellikle ekonomiyi ilgilendiren çalışmaların ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM), çalışma dönemini tamamlayarak tatile girdi. Meclis yeni yasama döneminde de önemli konuları gündemine alacak. Taşeron işçi, vergisiz telefon ve ev hanımlarına emeklilik gibi konuların ele alınması bekleniyor. Peki, Meclis tatili ne zaman sona erecek? TBMM hangi tarihte açılacak? İşte konu hakkında bilgiler...
#TBMMMeclis ne zaman açılacak sorusu günün öne çıkan başlıklarından biri. Türkiye Büyük Millet Meclisi Mayıs ayındaki seçimlerin ardından önemli gündem başlıklarıyla mesaiye başladı. 28. dönemin ilk yasama yılında çalışmalarını geride bırakan TBMM geçtiğimiz ay tatile girdi. Peki, Meclis ne zaman açılacak? TBMM çalışmalarına hangi tarihte başlayacak? İşte konu hakkında bilgiler...
#TbmmMeclis'in açılış tarihi merak ediliyor. 14 Mayıs’ta düzenlenen 28. dönem milletvekili seçimlerinin ardından siyasi partilerin Meclis’teki koltuk sayısı belli oldu. 55 milyondan fazla seçmen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için sandığa gitti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 50+1 çoğunluğunu sağlanamadığı için seçimler 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tura kaldı. Yeni dönemde AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti ve diğer siyasi partiler adına Meclis’te yer alacak isimler resmi sonuçlara göre açıklandı. Milletvekilleri, TBMM'de, genel seçimin ardından mazbatasını alarak kayıt yaptıracak. Peki Meclis ne zaman açılacak, Pazartesi günü TBMM açılıyor mu? İşte, konuyla ilgili son gelişmeler…
#Meclis Ne Zaman AçılacakBaşta James Bond olmak üzere Hollywood yapımlarında kullanılan kıyafetlere eli değmiş, İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in ağırladığı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün personeli için fraklar hazırlamış. Mağazasının girişindeyse en özel müşterileri Mustafa Kemal Atatürk’ün aileye hediye ettiği şapka sergileniyor. Dördüncü kuşak terzi, smokin sihirbazı Levon Kordonciyan’la buluştuk, şık olmak isteyen beyler için tüyolar aldık...
#SmokinAK Parti Bingöl Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, CNN Türk ekranlarında soruları yanıtladı. Yılmaz "Türkiye kalkınmakta olan ve gelişmiş olma ülke iddiasını ortaya koymuş durumda. Alt gelirden üst orta ligine yükseldi Türkiye. Katma değeri yüksek sektörlerde atılım yaparak ihracatı köklü şekilde değiştirerek, kişi başına geliri 13 bin doların üzerine çıkarınca gelişmiş, yüksek gelirli ülkeler ligine atlamış oluyorsunuz" dedi.
#Cevdet Yılmaz