İyi yemek yapmak sadece yazılı tarifleri eksiksiz uygulamak demek değildir; yemeği yaparken harcadığınız zaman, efor ve elde edeceğiniz verim de buna değmelidir. Tüm bu bileşenlerin bir araya gelmesi ise, mutfağınızda dikkat etmeniz gereken bazı detaylara bağlıdır. Kullandığınız tencere ve tavalar, mutfaktaki başarınızın anahtarıdır. O halde, iyi bir tava veya tencere seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Karaca ile Refika Birgül’ün iş birliğiyle geliştirilen Swiss Crystal serisi, mutfakta pratik ve güvenilir bir deneyim sunmak için tasarlandı. Refika’nın mutfaktaki bilgi birikimi ve güvenilirliği, Swiss Crystal serisinin her detayında hayat buluyor. İşte yanmaz yapışmaz tava seçerken dikkat edilmesi gereken 6 önemli özellik.
#Sponsorlu İçerikMagazin sayfalarında her gün haberlerini gördüğünüz ünlülerin nasıl evlerde yaşadığını merak ediyor musunuz? Kimi zaman ünlüler; bazı mimari ya da dekorasyon yayınları için bu merakı biraz da olsa giderecek adımlar atıyor elbette. Evlerine davet ettikleri kameralar aracılığıyla nasıl bir ortamda yaşadıklarını gözler önüne seriyorlar.
#Victoria BeckhamLondra Yunus Emre Enstitüsü, bu yıl 6’ncı kez katıldığı Londra El Sanatları Haftası’nda (LCW), geleneksel sanat atölyelerinin yanı sıra Türkiye’nin gastronomi şehirlerinin başında gelen Hatay, Malatya ve Gaziantep mutfaklarından deprem yararına düzenlediği atölyeleriyle yer aldı.
#AVRUPADAN HABERDenizler ve okyanuslar, pek çok balığa ve deniz canlısına ev sahipliği yapar. Halk arasında genellikle çizgili mercan olarak bilinmektedir. Genellikle de ılıman denizlerde yaşar. Çok meraklı ve ürkek bir balıktır. Eti beyaz ve çok lezzetlidir. 150-200 metrelik bir derinliğe sahiptir. Mırmır Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Mercan ailesinin bir üyesi olan sinaritin vücudu kalın ve iri pullarla kaplıdır. Beyaz, sıkı, yağsız ve lop etlidir. Balıkçıların dikkatini en çok çeken balıklar arasında yer alır. Bu nedenle de pek çok kişi bu balığın özelliklerini ve nasıl avlanabileceğini merak ediyor. Sinarit balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Günümüzde birbirinden farklı balık çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle de tun balığı en sevilen balık çeşitlerinden bir tanesidir. Tuna Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Uzunkanat orkinos faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Dünyada eti çok lezzetli olan ve yenebilen birbirinden çeşitli balık türleri vardır. Bir balığın pişirme püf noktası için ilgili balığı iyi tanımanız gerekmektedir. Bu şekilde üst seviyede bir lezzet ve fayda sağlayabilirsiniz. Bu bakımdan yazıda sizlerin bilgilenmesi amacıyla detaylı olacak şekilde gümüş balığı nedir, halk arasında başka ismi var mıdır, eti yenir mi, nasıl pişirilir, faydaları nelerdir, zararları var mıdır, besin değeri nedir detayları ile derledik.
Denizden çıkan en lezzetli balıklardan birisi kokusuz olması ile dikkat çeken dil balığıdır. Tadı yumurtayı andıran, eti bembeyaz olan dil balığını evde fırında kolayca pişirebilirsiniz. Kılçıksız olması nedeni ile kolay bir şekilde temizlenebilen dil balığını fırında rahatlıkla pişirebilirsiniz. Dil Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Dünyanın her yerinde en çok sevilen yiyecekler arasında ilk sıralarda balık gelmektedir. Balıklar arasında birçok farklı türün olduğu görülmektedir. Özellikle somon balığı son derece faydalı olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Sizler için Somon Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Somon balığı faydaları ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.
Osmanlı Saray Mutfağı'nda ferahlatıcı etkisi olduğu için mutlaka eklen gül suyu hem yapraklara hem de süt içerisine eklenerek katılmaktadır. Ekseriyetle Ramazan ayında rağbet edilmesi sebebiyle, Ramazan ayının denk geldiği mevsime göre üzeri süslenir. Bilhassa nar ile süslenmesi geleneksel tercih olsa da diğer göz alıcı renklere sahip olan çilek, kızılcık gibi meyvelerle veya ceviz, antep fıstığı ile de süslenebilir yahut sade olarak da servis edilebilir. Bunun yanında sarma güllaç da yaprakların sütle ıslatılıp yumuşatılması sonrası yapılan başka bir türüdür. Uzmanlar içerdiği protein, B ve E vitaminleri nedeniyle güllacın bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini, bu vitaminlerin sakinleştirici ve stresi azaltıcı etkileri olduğunu, oruçtan ötürü düşen kan şekerinin normal seviyesine gelmesine yardımcı olduğunu ifade ediyorlar.
#GüllaçSinem Özler, yönetici olduğu restorandaki şefler işi bırakınca, önlüğü takıp mutfağa geçti. “Topuklu ayakkabılı sosyal hayatımı bırakıp yeni bir meslek kolunu hem öğrenmek hem yönetmek hem de başarılı olmak zorundaydım” diyen Özler bir anda günde 180 kişi için yemek yapmaya başladı. Ancak daha zor tarafı erkek aşçıların “Bir kaşık kaç tane pirinç alır biliyor musunuz?” gibi soruları, hatta tariflerin kendisinden saklanmasıydı. Sinem Özler yılmadı, ‘erkek şef’ egemenliğini kırarak restoranı Anadolu mutfağının en popüler mekânlarından biri haline getirmeyi başardı.
#Sinem Özlerİngilizce dersinin konularından biri de give a short description of a process (bir tarifi işlem basamaklarına göre anlatma) konusudur. Give a short description of a process (bir tarifi işlem basamaklarına göre anlatma) nedir? İşte 8. Sınıf İngilizce give a short description of a process (bir tarifi işlem basamaklarına göre anlatma) konu anlatımı.
#8. Sınıf İngilizce Give A Short Description Of A ProcessMutfakta işimizi kolaylaştıran bulaşık makineleri en önemli cihazlardan biri… Ancak bulaşıklarınızın daha temiz çıkması ve makinenin daha uzun süreli kullanımı için bazı detaylara dikkat etmekte fayda var. İşte bulaşık makinenizin yıkama performansını etkileyen 5 ipucu…
#Bulaşık MakinesiYemek pişirirken kullanılan granit tavalar yapışmaz ve ısıya dayanıklı özellikleri sebebiyle son dönemde çok popüler oldu. Yağsız pişirme özelliği sağlayan bu tavalar artık neredeyse her evde kullanılıyor. Peki, granit tavaların temizliği nasıl yapılır?
#GranitRamazanda aile üyeleriyle birlikte iftar sofrasının başında toplanmak büyük bir keyif. Bu yıl kalabalık iftar yemekleri yiyemesek de gönüllerin bir olduğunu bilmek bile güzel. Hele bir de o sofralar leziz yemeklerle donatıldıysa iftarın tadı bir başka oluyor. Ramazanın ikinci gününde orucunuzu açmanız için sağlıklı ve lezzetli tarifler hazırladık. İşte 25 Nisan iftar menüsü…
#Bugün Ne PişirsemKüresel bir salgın haline gelen ve ülkemizi de tehdit eden koronavirüse karşı alınması gereken tedbirlerin başında bağışıklık sisteminin güçlü tutulması geliyor. Bilim insanları ve uzmanlar bu dönemde özellikle tüketilmesi gereken yiyeceklerin demir, çinko minerallerini içeren, C ve D vitamini ağırlıklı olmasını öneriyorlar.
#Sahrap SoysalGüvenle balık yediğim, tekrar tekrar gittiğim yerlerin sayısı sanıyorum 10’u aşmaz. Deniz ürünlerinin ve balığın tazeliği benim için özellikle önemli. Alerjik bir bünyem var, vücudum hemen tepki veriyor, herkesten çok daha kolay zehirleniyorum. Yakınlarım buna ‘iş kazası’ diyor! İstanbul, Gelibolu, Urla, Çeşme ve Antalya’da güvendiğim yerler tabii ki var. Ama Ankara balıkçılarının yeri ayrı. Trilye, Kalbur, Fevzi Hoca üçlüsüne bu yıl yeni keşfim Taka da eklendi. Neyse ki İstanbul’da Fevzi Hoca’nın şubesi var. Şimdi Trilye özlemi de bitecek gibi görünüyor.
#Müge AkgünAşçı Şemsa Denizsel, geçen yıl Nişantaşı’ndaki meşhur lokantası Kantin’i kapatıp Ayvalık’a yerleşti ama yemek yapmadan durması mümkün mü? Hem Kantin’de servis ettiği dillere destan yemeklerin tarifini hem de canı çekip o an uydurduğu tatlı, tuzlu tüm lezzetlerin hikâyesini ‘Kulaktan Dolma Tarifler’ adlı kitabında derledi.
#Şemsa DenizselKısa video platformu TikTok #mutfaksırları etiketiyle gerçekleştirdiği kampanyada kullanıcılarını mutfakta yaratıcılıklarını sergilemeye davet etti. Kampanya, TikTok kullanıcılarına favori yemeklerini nasıl yaptıklarını geniş bir kitleyle paylaşmanın yanı sıra mutfakla ilgili öneri ve hayatı kolaylaştıran çözümlerini de gösterme fırsatı sunuyor.
#TiktokHer ne kadar kahvaltılarda tüketilse de zamansız bir lezzet olan mıhlamanın (muhlama) şöhreti Karadeniz Bölgesi’nden sonra tüm Türkiye’ye yayıldı. Bölge illerinde kuymak olarak da bilinen mıhlamanın ana malzemelerinden biri Trabzon peyniridir ancak yerine çeçil peyniri de kullanabilirsiniz. Peki, mıhlama nasıl yapılır? İşte, adım adım mıhlama tarifi
#MıhlamaBeslenmenize "Yaz geldi, diyet bitti!" şeklinde yaklaşmak da büyük hata. Çünkü tatil rehavetiyle dikkat etmeden yeyip içtikleriniz, tatil sonrası size fark etmeden alınmış kilolar olarak geri dönebilir! Diyetisyen Emre Uzun'un hazırladığı 'Kaptan Diyeti' ile yazı formda geçirebilirsiniz!
#DiyetYeme-içme kültürü üzerine yazılar yazıyorsanız gündem zengin. Yeni açılan ya da kapanan mekanlardan hem sektörü, hem de biz nihai tüketicileri ilgilendiren haberlere yazacak çok şey var. Benim gibi birçok konuya yer vermeyi seçiyorsanız en zoru, hepsi birbirinden değerli olan haberlerin hangisini manşete çıkaracağınız ve seçeceğiniz başlıktır.
#Müge Akgün