Güngören’de öyle bir mahalle var ki birbirini kesen dört-beş sokakta yan yana 50 kadar kebapçı sıralanmış. Mahallenin üstü, haftanın yedi günü ızgara dumanı; kimseye sormadan ızgara kokularını takip ederek de bulabilirsiniz. Burası sanki günlük hayatın, sohbetlerin, ekonominin, turizmin hep kebabın etrafında döndüğü, bambaşka bir ülke gibi.
#KebabistanÖğlen yemeğinde, sağlıklı besinlere fazla para ödemeden ulaşabileceğiniz birkaç restoran önerim olacak. Eminim ki bir kısmını siz de biliyorsunuz ama listesini daha da kabartmak isteyenler için bir öneri paketi hazırladım. Bu listeye girmeyi hak edip de ismini yazmayı unuttuğum yerler de olacaktır ama onları da denedikçe yazacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın.
Çocukluğunda yemek yedirebilmek için ailesinin peşinde koştuğu Metin Akpınar yıllarla birlikte hormonal dengesinin geliştiğini ve hızla kilo aldığını söyledi. Ünlü sanatçı her şeyi fazla fazla yediğinin altını çiziyor ve parayla yemek arasındaki ilişkiye dikkat çekiyor: Gurme değilim ama damak zevkim gelişmiştir. Yemek yeme işi paraya da bağlıdır. Parayı kazandıktan sonra iyi yerde yemek yersiniz
Filetosu, antrikotu derken, bir dana, adını ilk kez duyduğumuz, ama şu ya da bu şekilde tadını aldığımız onlarca parçadan oluşuyor. Kurban bayramı münasebetiyle bu parçalar dananın neresinde, adı ne, gramajı kaç, hangi yemekte kullanılıyor gibi soruların cevabını aradık.