Tava ciğerine pandemi çözümü: Tava ciğer dürüm
Edirneli işletmeci Erdal Akgün, kentin meşhur lezzeti tava ciğeri Anadolu’nun vazgeçilmez hamur işi lavaşla birleştirerek ’tava ciğer dürüm’ adıyla yeni bir lezzet ortaya çıkardı.
Edirneli işletmeci Erdal Akgün, kentin meşhur lezzeti tava ciğeri Anadolu’nun vazgeçilmez hamur işi lavaşla birleştirerek ’tava ciğer dürüm’ adıyla yeni bir lezzet ortaya çıkardı.
Dünya ile birlikte Türkiye’yi de etkisi altına alan koronavirüs, günlük hayatta hem vatandaşları hem de iş yerleri sahiplerini yeni çözüm yolları bulmaya zorluyor.
Normal şartlarda tabakta yanında Karaağaç acı biberi, soğan ve domates ile servis edilen ciğeri, Anadolu’nun lavaş ekmeğiyle birleştiren Akgün, ortaya ’tava ciğer dürüm’ ismiyle yeni bir lezzet çıkarttı.
Pandemi sonrası hem ekonomik sıkıntıların hem de vatandaşların yaşadığı endişelerin kendilerini bu çözüme ittiğini söyleyen Akgün, "Personelimizle oturup düşündük, ’Ne gibi yenilik yapabiliriz?’ dedik. Bu dürüm olayı aklımıza geldi. Böyle bir deneme yaptık dedi ve devam etti:
Müşterilerin yeni lezzeti çok beğendiğini ifade eden Akgün, "Anadolu’nun dürümüyle Edirne’nin ciğerini birleştirdik ve ortaya böyle müthiş bir lezzet çıktı. İnşallah Edirne insanı da bu lezzete alışacak. Çok sık sipariş alıyoruz ve müşterimiz memnun kalmaya başladı. Bu da bizi mutlu ediyor" dedi.
Akgün, "Sipariş edip yiyen müşterilerimiz telefon açıp çok teşekkür ettiler. Bir tane yiyen daha 3-5 kişiye öneriyor. Bu anlamda da dürüm ciğere olan talep artıyor. Tava ciğeri bir de dürümde ciğer diye ülkemizin her tarafından gelen vatandaşlarımıza ve yurt dışından gelen turistlere bu lezzeti beğendireceğiz diye düşünüyorum" diye konuştu.
Bulgaristan’ın Varna şehrinden Edirne’ye ziyaret için gelip tava ciğer dürümün tadına bakan Newena Dimitrova, "Çok beğendik. Ekmekle ciğerden sonra, dürüm şeklinde çok güzel uyum sağlamış. Bu nedenle tercih ettik. Ailecek gelmiştik bugün, bu lezzet bize sürpriz oldu" dedi.