KADİR İlbak, 13 yaşında, ortaokul 7’nci sınıf öğrencisi. Sultangazi’deki okulundan çıkar çıkmaz, kaldırımda tartıcılık yapıyor. Onu soğuk havada kaldırımda ders çalışırken görenlerin yüreği burkuluyor, onun okuma azmi herkesi kendisine hayran bırakıyor. Okul harçlığını çıkarmak, ev bütçesine katkıda bulunmak isteyen 7 yıldır tartıcılık yapan Kadir’in bu anlarını bir vatandaş "Kim bilir ne hayalleri var?" başlığıyla sosyal medya hesabına koyunca, paylaşım yoğun ilgi gördü.
#OkulKadir İlbak, 13 yaşında, ortaokul 7'nci sınıf öğrencisi. Sultangazi'deki okulundan çıkar çıkmaz, kaldırımda tartıcılık yapıyor. Onu soğuk havada kaldırımda ders çalışırken görenlerin yüreği burkuluyor, onun okuma azmi herkesi kendisine hayran bırakıyor. Okul harçlığını çıkarmak, ev bütçesine katkıda bulunmak isteyen 7 yıldır tartıcılık yapan Kadir'in bu anlarını bir vatandaş "Kim bilir ne hayalleri var?" başlığıyla sosyal medya hesabına koyunca, paylaşım yoğun ilgi gördü. Sultangazi'nin en işlek caddelerinden olan Eski Edirne Asfaltı üzerinde tartıcılık yapan Kadir İlbak'a DHA muhabiri ulaştı. Soğuk havaya rağmen vatandaşların şaşkın bakışları arasında önüne koyduğu tartının yanında ders çalışan Kadir İlbak, günde 10 ila 20 TL arasında para kazandığını söyledi. İlbak," Okur harçlığımı ve aile bütçesine katkıda bulunmak için okul sonrası tartıcılık yapıyorum. Sınavlar yaklaşmışken pratik yapıyorum. En sevdiğim ders matematik. Bana göre hava soğuk değil, üşümüyorum. Direniyoruz. Soğuğa alıştım artık" dedi. Annesinin ev hanımı olduğunu belirten ortaokul 7'nci sınıf öğrencisi Kadir, babasının da bir tekstil atölyesinde makineci olarak çalıştığını söyledi. Yaklaşık 7 yıldır aynı noktada tartıcılık yapan Kadir İlbak'a esnaflar da sahip çıkıyor. Esnaflardan Burak Köleoğlu "Elimizden geldiği kadar Kadir kardeşimize destek olmaya çalışıyoruz. O da bizden biri artık. İhtiyacı var, birileri elinden tutsun istiyoruz. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz" dedi.
#SultangaziMERSİN’İN İLK KİTAP FUARI 28-KASIM-6 ARALIK 2015 TARİHLERİ ARASINDA AÇILIYOR. CNR FUARCILIK TARAFINDAN DÜZENLENECEK ‘KİTAP FUARI’NIN TANITIMINI, CNR HOLDİNG CEO'SU SALTUĞ KABİL (SOLDA), CNR HOLDİNG PAZARLAMA GRUP BAŞKANI REHA TARTICI (ORTADA) VE CNR HOLDİNG POZİTİF FUARCILIK GENEL MÜDÜRÜ ERCÜMENT YILDIZERLER YAPTI.
Yurtdışındaki gayrimenkul fuarlarına yoğun ilgi gösteren markalı konut üreticisi dün İstanbul’da kapılarını açan CNR Emlak 2015 Fuarı’na katılmadı. CNR’ın katılımcı şirketlere yolladığı yerleşim planında yer alan Emlak Konut GYO, TOKİ, Ağaoğlu, Sur Yapı, Soyak, Demir İnşaat gibi firmalar fuarda yoktu. Fuarda büyük boş alanlar dikkat çekti.
KAZANIN yaşandığı Karaman Ermenek’te üç maden sahası bulunuyor. Bunlar Boyalık, Güzve ve Cenne sahaları. Boyalık sahasında Saim Akpınar’a ait Ak Pınar; Güzve Sahası’nda da Yüksel Tartıcı’ya ait Tarkom sahasında kömür çıkarılırken Cenne Maden Sahası’nda bulunan 9 işletme Uyar ve Özbey aileleri tarafından yıllardır adeta parsellenmiş gibi çalıştırılıyor. Ailenin nakliye, taşımacılık ve akaryakıt şirketleri de var.
Çalışanlar hem ek gelir kazanmak hem çevrelerini genişletmek hem de farklı bir şeyler yapmak için ek işlere yönelebiliyorlar. Bunu da genelde meslekteki tecrübelerini paylaşarak yapıyorlar. Özellikle özel sektörde çalışanlar bilgilerini meslektaşlarıyla, öğrencilerle paylaşarak ek gelir elde edebiliyorlar. İkinci iş genelde asıl mesleğin farklı bir şekilde icra edilmesiyle oluyor. Mesela satış pazarlama alanında uzman biri meslektaşlarına işinin inceliklerini anlatabiliyor veya öğrencilere sektör hakkında bilgi verebiliyor. İnsanlarla iletişimi iyiyse, sahnede kendini ifade edebiliyorsa ve anlattıklarını dinletebiliyorsa konuşmacı olarak da para kazanabiliyor. Çalışanlara ek iş fırsatı sunan ve ek iş yapanlarla konuştuk.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de mezun olduğu, kurmay subaylar ve generallerin eğitildiği Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) “dışa açılan bilimsel kapısı”, dünyanın sayılı askeri akademilerinden, 165 yıllık tarihe sahip Harp Akademileri Komutanlığı, kapılarını AA'ya açtı.