IHA
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2015 12:28
MERSİN’İN İLK KİTAP FUARI 28-KASIM-6 ARALIK 2015 TARİHLERİ ARASINDA AÇILIYOR. CNR FUARCILIK TARAFINDAN DÜZENLENECEK ‘KİTAP FUARI’NIN TANITIMINI, CNR HOLDİNG CEO'SU SALTUĞ KABİL (SOLDA), CNR HOLDİNG PAZARLAMA GRUP BAŞKANI REHA TARTICI (ORTADA) VE CNR HOLDİNG POZİTİF FUARCILIK GENEL MÜDÜRÜ ERCÜMENT YILDIZERLER YAPTI.
Mersin’in ilk Kitap Fuarı 28-Kasım-6 Aralık 2015 tarihleri arasında açılıyor. CNR Fuarcılık tarafından düzenlenecek ‘Kitap Fuarı’nda, 200’e yakın marka ve yaklaşık 150 yayınevinin Mersinlilerle buluşacağını belirten CNR Holding Pazarlama Grup Başkanı Reha Tartıcı, “Mersin’de, Türkiye’nin gurur duyacağı bir kitap fuarı gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.
CNR Fuarcılık, Mersin’de ilk Kitap Fuarı’nı açmaya hazırlanıyor. CNR EXPO Yenişehir Fuar Merkezi’nde 28 Kasım 2015 tarihinde açılacak ve 9 gün sürecek fuarın tanıtımı, CNR Holding’in üst yönetimi tarafından bugün Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde yapıldı. Tanıtım toplantısına, CNR Holding CEO’su Saltuğ Kabil, CNR Holding Pazarlama Grup Başkanı Reha Tartıcı, CNR Holding Pozitif Fuarcılık Genel Müdürü Ercüment Yıldızerler ile CNR Holding Bölge Müdürü Mustafa Başar katıldı.
“KİTAP FUARI’NI MERSİN’E GETİRMEKTEN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ”
Basın toplantısında konuşan CNR Holding Pazarlama Grup Başkanı Tartıcı, işletmesini üstlendikleri ikinci fuar merkezinin Mersin’de yer aldığını vurguladı. CNR Holding’in bu yıl 30. yılını kutlayan, Türkiye’nin fuarcılıktaki lider kuruluşu olduğunu iddia eden Tartıcı, bugüne kadar birçok ilke imza attığını ve Türk fuarcılığında kilometre taşı olduğunu söyledi. Mersin’i ikinci merkez olarak tercih etmelerinin nedenini, Mersin’in Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olarak açıklayan Tartıcı, Kitap Fuarı anlamında da kentin öneminin bir kat daha arttığına işaret etti. Mersin’in, Türkiye’de okuma-yazma oranının en yüksek illerden biri olduğunu belirten Tartıcı, “Mersin, üç tane üniversitesiyle Türkiye’nin adından söz ettiren şehirlerinden biri. Üniversiteye giriş oranlarında Mersin, gösterdiği başarıyla Türkiye genelinde tüm Türkiye’nin dikkatini çeken bir şehir. Ayrıca okur-yazar oranında en yüksek illerden biri olduğu için, yıllardır Adana’daki Kitap Fuarı’na en büyük ziyaretçi grubunun Mersin’den geldiğini hepimiz biliyoruz, o nedenle biz de Türkiye’nin ilerlemesinde, gelişiminde kilometre taşı olacak Kitap Fuarı’nı Mersin’e getirmiş olmaktan büyük mutluluk ve memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.
“TÜRKİYE’NİN GURUR DUYACAĞI BİR KİTAP FUARI GERÇEKLEŞTİRMEYİ PLANLIYORUZ”
Mersin Kitap Fuarı’nın açılışını 28 Kasım 2015 tarihinde yapacakları bilgisini veren Tartıcı, fuarı Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Basın Yayın Birliği’nin desteğiyle gerçekleştireceklerini dile getirdi. Fuarda, 200’e yakın marka ve yaklaşık 150 yayınevinin Mersinlilerle buluşacağını ifade eden Tartıcı, “Pek çok imza gününde pek çok yazarı Mersin’de ağırlayacağız. Mersin’in tanıtımına, Türkiye genelinde Mersin’in bilinirliğine katkı sağlamak istiyoruz. Çünkü bu tür fuarlar, Mersin’in tanınması için de çok önemli noktalardan biri. Burada el birliğiyle bu fuarın başarılı olması için elimizden geleni yapacağız. Biz CNR Holding olarak fuarcılıktaki ve organizasyondaki deneyimimizi Mersin’e taşıyıp, burada Türkiye’nin gurur duyacağı bir kitap fuarı gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Şu ana kadarki hazırlıklarımızı hep bu yönde yaptık. İnşallah 28 Kasım’da kapılarını açtığı anda bu farkı tüm Mersinlilere de göstereceğimizi umuyoruz” şeklinde konuştu.
Mersin Yenişehir Fuar Merkezi’nin, İstanbul’da başarılı olmuş kaliteli fuarların Anadolu’daki penceresi olması ve bu fuarların Mersin’e gelmesine katkı sağlamanın kendileri için önemli olduğuna vurgu yapan Tartıcı, şöyle devam etti: “Mersin’de kitap fuarını ilk kez organize etmemizin bu anlamda çok büyük bir önemi var. Biz ulusal ve uluslararası nitelikte fuarları Mersin’e taşıyabilmek, yerel ve bölgesel fuarlardan Türk fuarcılığının bugüne kadar elde ettiği değerlerin bir kademe daha üstüne çıkmayı hedefliyoruz. O yüzden, bundan sonraki dönemlerde tüm şehrin de desteğiyle birlikte önümüzdeki dönemde Mersin, Mersin’e yakışan fuarlara, ulusal ve uluslararası anlamda ev sahipliği yapacak. Bunun tüm dünyadaki fuarcılığın geliştiği ülkelerde ve şehirlerdeki modelle yapılması için çaba sarf ediyoruz.”
“MERSİNLİ YAZARLARLA MERSİNLİLERİ İMZA GÜNLERİNDE BULUŞTURACAĞIZ”
Mersin Kitap Fuarı’nı organize eden Pozitif Fuarcılık Genel Müdürü Yıldızerler ise Basın Yayın Birliği ile birlikte 3 yıldır İstanbul’daki kitap fuarını organize ettiklerini söyledi. Kitabın çok fazla kitleye ulaştığını, Türkiye’de yayıncılığın da çok önemli bir sektör olmaya başladığını vurgulayan Yıldızerler, İstanbul’daki fuarın başarısını Anadolu’ya da taşımak istediklerini kaydetti. Mersin Fuar Merkezi’ni işletmeye başladıkları andan itibaren burada farklı projeler gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Yıldızerler, Kitap Fuarı’nı ilk defa düzenleyeceklerini dile getirerek, “Mersin’deki resmi kurumlardan da gerekli destekleri aldık. Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve belediyeye bağlı kuruluşlar da bu fuara çok destek veriyorlar. Kitap Fuarı’nda, Türkiye’ye mal olmuş özellikle Mersinli yazarlar, Mersin’e ilgisi olan yazarları buraya getirip, onların her gün fuarda en 10 tane imza günü yaparak, fuarı ziyaret edecek öğrencilerimize ve Mersinli ziyaretçilerimize onlarla bir arada olmalarını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
Mersin’de bugüne kadar yaptıkları fuarlarda sektörel katılımda, ulusal katılımın dışında yerel katılımların ağırlıklı olduğunu, Mersin ve çevre illerden sektörlerin geldiğini söyleyen Yıldızerler, Kitap Fuarı’nda ise İstanbul’daki fuarlara katılan büyük yayın kuruluşlarını Mersin’e getireceklerini sözlerine ekledi.