Mersin’in coğrafi işaret tescili almaya aday ürünü kan portakalı, C vitamini ve antioksidan deposu; bu sayede bağışıklığı destekliyor. Yazarımız Dr. Ayça Kaya sağlığa faydalarını anlattı, ürüne dikkat çeken ‘Yerelin İzinde’ projesinin işbirlikçisi şef Murat Deniz Temel ise kan portakallı acı sos tarifini paylaştı.
#MersinMersin Türkiye'nin en çok gezilen şehirleri arasında yer almaktadır. Durum böyle olunca Mersin'e gelmeden önce bu şehri gezenlerin sayısı da bir hayli fazladır. Mersin yemekleri de hem lezzetli hem de damak tadına hitap etmektedir. Son günlerde Mersin yemekleri ile ilgili araştırmalar artmıştır. Peki Mersin yemekleri nelerdir? Mersin'de ne yenir? Mersin mutfağına özgü olan yemekler nelerdir? İşte Mersin yemekleri ile ilgili tüm bilgiler.
#Mersin Yemekleri10 bin yıllık geçmişi olan ve altı yıl önceki gizemli kazısı ile dünyanın ilgi odağı olan Tarsus, Kleopatra Gençlik İksiri (Ölümsüzlük İksiri) ile de tanıtılacak. Adına bu yıl Tarsus’ta festival düzenlenen Kleopatra’nın içtiği bu iksir için patent başvurusu yapıldı.
#TarsusYolculuk mevsimi başladı. Bu yıl bir ya da iki haftalık uzun tatil yerine üç-dört günlük kısa bir tatil düşünüyorsanız bu listemiz tam size göre… Uzmanlarımıza ‘Bahanesi yeme-içme olan, hazır gitmişken kültürel gezilerin ve denizin de tadının çıkartılacağı en göz alıcı yerler nereler?’ diye sorduk. Birbirinden güzel 10 adresi önerdiler...
#RotaEtin kebap halini çok severim. Hele ocak başında oturuyorsam, hele kokular üstüme sinmeye başlamışsa, hele usta hoşsohbetse, değmeyin keyfime... Ustanın uzattığı dürümleri asla geri çevirmem. İçinde sumaklı soğan, ezme salata, közlenmiş biber olan dürümü hangi babayiğit geri çevirebilir ki! Ama konumuz benim kebap sevgim değil, bazı kebap çeşitlerimizin göz ardı edilmesine ettiğim isyan...
#Mehmet YaşinEtin kebap halini çok severim. Hele ocak başında oturuyorsam, hele kokular üstüme sinmeye başlamışsa, hele usta hoşsohbetse, değmeyin keyfime... Ustanın uzattığı dürümleri asla geri çevirmem. İçinde sumaklı soğan, ezme salata, közlenmiş biber olan dürümü hangi babayiğit geri çevirebilir ki! Ama konumuz benim kebap sevgim değil, bazı kebap çeşitlerimizin göz ardı edilmesine ettiğim isyan...
#İskender KebabıYeni sezonun yaklaşmasıyla birlikte Ankara sosyal hayatında yerini alacak olan mekanlar da netleşmeye başladı. Bir kısmı yazın açılan mekanların, bir kısmı ise önümüzdeki günlerde açılacak. İzzet Çapa’nın markası Limonata, İstanbul’un ünlü mekanlarından Masa ve İzmir’in marka mekanlarından Öküz, önümüzdeki günlerde Ankaralılarla buluşacak.
Yazın kavurucu sıcağını üzerinden atan Akdeniz’in dingin, Karadeniz’in esintili, Ege’nin gölgeli duraklarında mutlaka mola verdirecek çok lezzetli adresleri derledim. Yollarda bulacak, tadına doyamayacaksınız. Köftecilerden esnaf lokantalarına bu geniş yelpazede her zevke uygun bir seçenek var.
#KaradenizAdana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, dört merkez ilçe belediyesi ve oda başkanlarının katkılarıyla 17-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ni 800 binin üzerinde misafir ziyaret ederek yeni bir rekor kırıldı. Bu yıl “Kökleriyle Adana” temasıyla kapılarını açan 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, binlerce kişiye dört gün boyunca muhteşem bir lezzet şöleni yaşattı.
#AdanaKara kışın yüzünü iyice gösterdiği şu günler, yazın aşırı sıcaktan gezmekte zorlanılan Ege ve Akdeniz’i keşfe çıkmak için en doğru zaman… Üstelik bu yıl kış güneşi arayan Avrupalı turistlerin yeni popüler adresi Türkiye oldu. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Türkiye’de kışın ılıman olan yerler nereler?’ diye sorduk. 4 şehirden birbirinden güzel 10 adresi önerdiler.
#RotaHep etleriyle anılıyor ama Adana’nın yöresel baharat çeşitleri, biber salçası ve sarımsakla farklılaştırdığı fellah köftesi de çok özel bir tat... Sarılma ve kesilme tekniğiyle yıldızlaşan karakuş tatlısıysa her zaman favorim. Adana deniz mahsulleri bakımından da çok zengin. Tüm dünyada talep gören ve oldukça yüksek fiyata satılan mumlu havyar, bölge gastronomisine değer katacak ürünlere en güzel örneklerden biri...
#Adana MutfağıÇalışma hayatımızdan eğitime, sosyal hayatın akışına kadar pandemi ile 1 yıldır hayatımızda o kadar çok şey değişti ki... En son ne zaman sinemada film izlemiş ya da coşkulu bir konserde kendimizi unuturcasına dans etmiştik çoğumuz hatırlamıyoruz! Eski, silinmeye yüz tutmuş bir anı gibi... Durumdan, bana göre Türkiye’nin en eğlencelisi, Adana Portakal Çiçeği Karnavalı da nasibini aldı. O da ‘online’a taşındı.
#YAZARSatır kullanmak zor. Ritm ile hafif vurarak kavisinde beşik gibi, ahenkle sallarken eti kıyacaksın. Aynı anda ‘Adana’nın yolları taştan, sen çıkardın kebap beni baştan’ türküsünü mırıldanacaksın. Bol kırmızı biberi cömertçe çalışacak ve elinle bi güzel yoğuracaksın. Yassı şişe eti güzelce sıkacaksın. Kömürü sık sık yelleyeceksin. Kebabı lavaşın arasına yorgan gibisarıp çekeceksin. Adana’da işte tam da bunları, kebabın hasını yaptım...
#Adana KebabıYemeklerini ve kültürünü devam ettirme arzusu bir mutfak için en değerli adımdır. Sadece lezzet değil yemeğin etrafında dönen yaşam ve içindeki anılar da geleceğe taşınıp değer yaratır. Misafirlerine etnik ve yerel lezzetler sunan restoranlar da bu açıdan en önemli oyunculardır.
#İncili Gastronomi Rehberi