Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2009 21:42
Yunan müziği eşliğinde balıkHÜRRİYET / izmirVEJETARYEN Sakız Restoran’ın işletmecisi Hikmet Alpay ve 37 yıllık meslek deneyimi olan müdürü Nihat Tunçel yönetimindeki Sakız Restaurant, öğle saatlerinde Girit, Ege, Akdeniz mutfağı, akşamları ise Yunan müziği eşliğinde
balık çeşitleriyle güzel saatler yaşatıyor. Restoran sahibi Hikmet Alpay, mönüde hergün taze balık olduğunu belirterek, "Çipura, levrek, barbun ve tüm deniz mahsülü ürünler var. Sakız’da öğle tüm otların en güzel yemekleri, akşam da balığın en lezzetlileri mevcut" dedi. Alpay, çarşamba ve cumartesi günleri canlı müzik olduğunu söyledi.
Köşebaşı 4’üncü yılındaizmir, (DHA)SELWAY Alışveriş Merkezi karşısında bulunan et restoranı Köşebaşı, dört yılı geride bıraktı. Adana ve Tarsus mutfağının en güzel örneklerinin yer aldığı mönüsüyle 500 kişiye aynı anda hizmet verebildiklerini belirten İşletme Müdürü Cevdet Akgüç, "Yenilenen dekorasyonumuz, dev ekranda Lig TV maçları, bahçemizin yanısıra yaz sezonu öncesi Tarsus kebabı, özel dana etinden yapılan taşlık ve ciğerde şişi mönümüze dahil ettik. Dördüncü yılımızda müşterilerimize en iyi hizmeti ve lezzetleri sunmaya devam edeceğiz" dedi.
Papillon şimdi Bostanlı’daHÜRRİYET / izmirALSANCAK’ta aynı noktada 20 yılı aşkın süredir hizmet veren Papillon, butik pastane kavramıyla sektördeki yerini başarıyla koruyor. Ürün kataloğundaki çeşitlerini 132’ye çıkaran Papillon, izmir lezzet tutkunlarının vazgeçilmez adresi. Meşhur cheesecake’lerinin yanısıra sakızlı markiz, sharlote, yaş pasta, tatlı- tuzlu özel kurabiye ve çöreklerini Belçika’dan özel olarak getirtilen ürünlerle hazırlıyor ve satışa sunuyor. İşletmeci Yasemin Sözen, "Önümüzdeki aylarda Bostanlı’da ikinci şubemizi açacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Gelen talepler doğrultusunda bayilik sistemiyle büyümeyi sürdüreceğiz’’ dedi. BAHAR ÇORBASI (DETOKS İÇİN)MALZEMELER:1.5-2 litre su2 adet ayıklanmış enginar1/2 demet semizotu1 avuç iç bakla3 diş sarımsak1 sap taze soğan1/2 t.kaşığı kimyon1 t.kaşığı toz zerdeçal1 t.kaşığı toz zencefil1 t.kaşığı Kristal z.yağı1/2 t.kaşığı tuzBir tutam dereotuHAZIRLANIŞI:Tüm malzeme güzelce yıkanır. Çelik tencerede besinler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Tuz ve baharatları eklenir. Çorba robottan geçirilir. Çok sıcak içilmesine gerek yok ama mutlaka hafifçe ısıtılarak içilir.
NOT: Bahar çorbasını sevgili arkadaşım Diyetisyen Ebru Yağcı ile beraber hazırladık. Sabah, öğlen, akşam ve kuşlukta bu çorbadan acıktıkça içebilirsiniz. Aralarda hazır bitki çayları yerine rezene çayı içebilirsiniz. Yanlızca bir gün detoks yapmanız tavsiye ediliyor. Eğer 3-4 gün yapmak isterseniz doktor gözetiminde uygulama yapmanız gerekmektedir.