Tarsus kebabı lezzetini 1918'den beri aynı kaliteyle sürdürüyorlar
Mersin'in Tarsus ilçesinde baba ile oğlu, aile yadigarı 102 yıllık dükkanda coğrafi işaret tescilli Tarsus kebabını müşterilerin damak zevkine sunuyor.
Mersin'in Tarsus ilçesinde baba ile oğlu, aile yadigarı 102 yıllık dükkanda coğrafi işaret tescilli Tarsus kebabını müşterilerin damak zevkine sunuyor.
İş yerinin babasının ardından ağabeyine şimdi de kendisine kaldığını ifade eden Doğaroğlu, "Şu anda dükkanın başında oğlum var, 3 yıldır burada çalışıyor. Allah kısmet ederse torunuma da bu mesleği öğreteceğim. Geleneğimizin bu şekilde devam etmesini istiyorum" diye konuştu.
Öğretmenliği bırakıp babasıyla çalışmaya başladı
Yusuf Doğaroğlu'nun oğlu Saygın Doğaroğlu da 2 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra ailesinin yanında öğrendiği kebapçılık mesleğine geri döndüğünü anlattı.
Kaliteden ödün vermeden geleneksel lezzetin yapımını sürdürdüklerini aktaran Doğaroğlu, "Hem geleneği hem de mesleği devam ettirmek için sevdiğim işe geri döndüm. Bir işi yapıyorsanız layığıyla yapmanız gerekir. Layığıyla yapmadığınız müddetçe o iş ne size, ne de karşınızdakine herhangi bir fayda sağlamayacaktır. O yüzden mesleğimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum" dedi.