'Noel Eram Yalısı' olarak da bilinen İstanbul Boğazı'ndaki en değerli yalılarından Çengelköy'deki Tarihi Kuleli Yalısı satışa çıkarıldı. 190 milyon lira değer biçilen yalıda 14 oda ve 4 salon bulunuyor. Yalı, 50 yıl sonra ailenin sığamaması gerekçesiyle satılıyor.
#Noel Eram Yalısı'Noel Eram Yalısı' olarak da bilinen İstanbul Boğazı'ndaki en değerli yalılarından Çengelköy'deki Tarihi Kuleli Yalısı satışa çıkarıldı. 190 milyon lira değer biçilen yalıda 14 oda ve 4 salon bulunuyor. Yalı, 50 yıl sonra ailenin sığamaması gerekçesiyle satılıyor.
#ÇengelköyGünümüzde artık hemen herkes sosyal medya kullanıyor. Yaygın olarak kullanılan sosyal medyalardan birisi de şüphesiz ki Instagram. İnsanlar gittikleri ve gezdikleri yerleri paylaşmayı çok seviyor. Şu sıralar koronavirüs nedeniyle evlerimizdeyiz ama bu süreç elbet bitecek. Ben de salgın sonrası İstanbul'da gezeceğiniz ve gezdiğinizde harika fotoğraflar çekeceğiniz bir seçki hazırladım. Ne de olsa bu günleri atlattıktan sonra açık havanın tadını hep birlikte bol bol çıkaracağız.
#İstanbulGünümüzde artık hemen herkes sosyal medya kullanıyor. Yaygın olarak kullanılan sosyal medyalardan birisi de şüphesiz ki Instagram. İnsanlar gittikleri ve gezdikleri yerleri paylaşmayı çok seviyor. Şu sıralar koronavirüs nedeniyle evlerimizdeyiz ama bu süreç elbet bitecek. Ben de salgın sonrası İstanbul'da gezeceğiniz ve gezdiğinizde harika fotoğraflar çekeceğiniz bir seçki hazırladım. Ne de olsa bu günleri atlattıktan sonra açık havanın tadını hep birlikte bol bol çıkaracağız.
#IstanbulKim bilir kaç kez gittim Kanlıca’ya? Yoğurdunu yemeğe, sahilinde oturmaya... Kim bilir kaç kez bir Boğaz turu ile semtteki 56 yalının önünde geçtim. Hiç birinin hikâyesini öğrenmeden... Artık hepsini biliyorum. Çünkü Kanlıca ile ilgili 13 yılda hazırlanmış muhteşem bir kaynak var. İstanbullular için ‘Burnumuzun dibi’ndeki bu tarihi semti adım adım anlatıyor... Kitabın yazarı Fuat Selim Ramazanoğlu’yla Kanlıca’da buluştuk. Bir yandan sokak sokak dolaştık. Bir yandan arşiv niteliğindeki eser ‘Kanlıca Boğaziçi’nde Bir Köy’ü konuştuk.
#Kanlıca‘En İyi 100 Türk Filmi’, ‘En İyi 100 Albüm’, ‘En İyi 100 Türk Romanı’ derken sıra geldi ‘En İyi 100 Mimari Eser’e... Hürriyet Pazar, ‘soruşturma klasikleri’nde yeni bir kapıyı daha aralıyor. 100 kişilik jürimize geniş bir hareket alanı tanıdık ve tanım aralığını, ilk yerleşmelerden biri olarak kabul edilen “Göbeklitepe’den Günümüze” parantezinde tuttuk. Daha önceki soruşturmalarımızda jüri üyelerinden ‘En iyi 10’larını istemiştik, bu kez tanım aralığının genişliğinden dolayı seçkimiz ‘En iyi 20’lik listelerden oluştu. Ve nihayetinde akademisyenlerden, mimarlardan, kültür sanat insanlarından oluşan bir seçici kurul, ‘Türkiye toprakları üzerindeki en iyi 100 mimari eser’i belirledi. İşte jüri üyelerinin madde madde en iyi 20 seçimleri...
#MimariBİTLİS VALİLİĞİNİN ORGANİZASYONU İLE İSTANBUL’A GİDEN BİTLİS’İN AHLAT İLÇESİNDE Kİ MAHALLE MUHTARLARI VE BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ, AHLAT KAYMAKAMI BÜLENT TEKBIYIKOĞLU VE AHLAT BELEDİYE BAŞKANI A.MÜMTAZ ÇOBAN’IN ÖNDERLİĞİNDE İSTANBUL’UN TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİNİ GEZDİ.
İstanbul tartışmasız dünyanın en başdöndürücü şehirlerinden biri, belki de birincisi. İstanbul’un olağanüstü özelliklerinden biri Allah vergisi doğal konumundan kaynaklanıyor. Dünyanın “içinden deniz geçen” tek şehri o. Boğaziçi, nehir halindeki deniz... Eşsiz güzellikteki Boğaziçi, onun Marmara yönündeki ağzının hemen kenarından kıvrılıp içeri dönen Haliç, Boğaz’ın iki yakası, Marmara’da az ötede doğal tespih taneleri gibi dizilmiş güzel ve özgün Adalar...
Yalıları, mehtap gezileri, Göksu piknikleri, şarkılarıyla geçmişte İstanbul kültürünün vazgeçilmez parçasıydı Boğaziçi. Geriye sadece öyküler, yalılar ve Boğaziçi’nin ilhamıyla yazılan eserler kaldı. Boğaziçinde martıların peşinde çıkacağınız bir gezide, hayal gücünüzü de kullanıp dünün dünyasını keşfedebilir, İstanbul’a bir kez daha aşık olabilirsiniz.
Osmanlı’da kullanılan ‘Sahilhane’nin karşılığı olan yalı, Yunanca’da sahil, deniz kıyısı anlamında bir kelime. ‘İçinden deniz geçen tek şehir’ unvanına sahip olan İstanbul ise yaklaşık 2700 yıllık bir tarihe sahip. Yerleşimin yüzyıllar boyu Sarayburnu-Edirnekapı arasındaki Tarihi Yarımada’da olduğu şehrin boğaz bölgesindeki yapılaşma, Bizans döneminde manastırlar ve balıkçı köyleriyle başlamış. Özellikle Lale Devri’nden sonra boğaz gerdanlığının üzerine inci gibi yalılar dizilmiş...