Kapalıçarşı'nın 22 kapısından biri olan 559 yıllık Fesçiler Kapısı'ndaki tabelanın matkapla delinmesine ilişkin Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş, "Buranın güvenlik kameralarının sayısını artırmak için sözleşme yaptığımız bir firmanın çalışanı, geceleyin hiçbir talimatımız, onayımız olmadığı halde kendisi belirlenen yerin dışında bir inisiyatif kullanarak yer belirliyor ve onu üzerine güvenlik kamerasını koyuyor. Bu hepimizin bilgisi dışında olan bir hadise" dedi.
#İstanbulKapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş, Fesçiler Kapısı'ndaki kitabeye güvenlik kamerası takılmasıyla ilgili, "Bu işi verdiğimiz taşeron firma işi zamanında yetiştirmek maksadıyla güvenlik kameralarını onay almadan belli noktalara takmıştır. Bu olayı meydana getiren kişilerle ilgili cezai müeyyidenin başladığını belirtiriz" dedi.
#KapalıçarşıYERLİ ve yabancı turistlerce büyük ilgi gören Galata Kulesi'nin kitabe ve duvarı isim tabelasına döndü. Eline kalem alan, 674 yıllık yapıya ismini yazıyor. Kalemle kitabeye ismini yazan bir kişiyi görüntüleyen yabancı turist, bu anları "Galata kulesi bir turist tarafından tahrip edildi. Turist olarak seyahat ederken ve tarihi yerleri ziyaret ederken iyi davranın, bu adam gibi pislik olmayın" diyerek paylaştı.
#Galata KulesiYERLİ ve yabancı turistlerce büyük ilgi gören Galata Kulesi'nin kitabe ve duvarı isim tabelasına döndü. Eline kalem alan, 674 yıllık yapıya ismini yazıyor. Kalemle kitabeye ismini yazan bir kişiyi görüntüleyen yabancı turist, bu anları "Galata kulesi bir turist tarafından tahrip edildi. Turist olarak seyahat ederken ve tarihi yerleri ziyaret ederken iyi davranın, bu adam gibi pislik olmayın" diyerek paylaştı.
#İSTANBULSepetçiler Kasrı İstanbul'un oldukça güzel mekanları arasında yer alır. Binlerce turist bu güzelliği görmek için Sepetçiler Kasrını ziyarete gelmektedir. Sepetçiler Kasrı nerede, tarihi, giriş ücreti, düğün organizasyonları gibi bilgileri derledik.
#Sepetçiler KasrıÜlkemizde binlerce yıllık bir tarihe her an tanık olmak mümkün. Bunu yapmanın en kolay yolu ise medeniyetlerin kalıcı izleri olan kaleleri keşfe çıkmak. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken kaleler hangileri?’ diye sorduk. 13 şehirden birbirinden etkileyici 15 kaleyi anlattılar
#RotaKültür ve Turizm Bakanlığı, Edirne Valisi Ali Celal Paşa tarafından 1818’de yaptırılan Edirne Valilik Binası Paşa Kapısı’nın kayıp kitabesinin peşine düştü. Bakan Ersoy, kitabenin hangi tarihte, kimler tarafından veya nasıl yerinden edildiği konusunda arşiv araştırması başlatıldığını söyledi.
#Ali Celal PaşaToroslar’ın sonunda, tarih boyunca yapılan seferlerin yolunda, her yanı dağlarla çevrili bir kahramanlar şehri Kahramanmaraş. Dilerseniz kayak yapabileceğiniz, dilerseniz İngiltere’nin endemik bitkilerinden fazla çeşitliliği olan yaylalarında yeniden doğacağınız, dilerseniz de meşhur kaplıcalarında şifa bulacağınız bir şehir. Tarihi ve doğal hazineleri gezmekle bitmeyecek kentin güzelliklerinden bir rehber hazırladık.
#HürriyetTurizm kenti Antalya, binlerce yıl önceye dayanan güzelliğini, doğa, sanat ve tarih tutkunlarının beğenisine sunuyor. Kentin dört köşesinde, geçmişten günümüze ayakta kalmayı başarmış antik kentler, onlarca yürüyüş güzergâhı, keşfedilmeyi bekleyen yerler, kaleler, camiler, kiliseler ve pek çok tarihi yapı göz kırpıyor. İşte, zamanın derinliklerinde yolculuk yapmak isteyenler için görülmeye değer alternatifler…
#ANTALYAArtukoğulları Döneminde inşa edilen ve tarihe şahitlik ederek günümüze gelen Malabadi Köprüsü, kıymetli tarihi miraslarımızdan biridir. Devasa ölçüleri ve estetik yapısı ile hayranlık uyandıran eserin hikayesi, nasıl inşa edildiği merak ediliyor. Malabadi Köprüsünün bulunduğu yer, mimarisi ve yapılış hikayesi hakkındaki bilgileri derledik.
Kars son yıllarda tren sayesinde turizmde yaptığı atılımlarla bir marka şehir halini almayı başardı ve Türkiye’nin en önemli kış destinasyonlarından biri haline gelmişti. Seferleri durdurulan sadece Doğu Ekspresi değil, birçok bölgesel hat ve tren yaşadığımız süreçte çalışmıyor. Yalnızca Karslılar değil tüm turizm çevreleri koronavirüs tedbirleri kapsamında seferleri durdurulan Doğu Ekspresi’nin tekrar şehirlerine geleceği günü bekliyor. Umarız önümüzdeki kış tekrar aynı hava yakalanır ve Kars turizmde hakettiği ilgiyi görür.
#BURSABursa'da mezar taşında 1585 yılında öldüğü yazan, dönemin alimlerinden Hoca Mehmet Sinan Efendi ile ailesinin mezarı atıl kaldı. Mezar taşlarının 'Ebcet' ilmiyle yazıldığını belirten tarihçi yazar Emrah Ateş, "Manzara çok kötü. İçler acısı bir durum. Ebcet değeriyle rakam düşülmüş olması hem mezar taşının sanat boyutunun önemini gösterir hem de ilmi ve edebi anlamda hazinedir. Kesinlikle koruma altına alınması lazım" dedi.
#BursaBursa'da mezar taşında 1585 yılında öldüğü yazan, dönemin alimlerinden Hoca Mehmet Sinan Efendi ile ailesinin mezarı atıl kaldı. Mezar taşlarının 'Ebcet' ilmiyle yazıldığını belirten tarihçi yazar Emrah Ateş, "Manzara çok kötü. İçler acısı bir durum. Ebcet değeriyle rakam düşülmüş olması hem mezar taşının sanat boyutunun önemini gösterir hem de ilmi ve edebi anlamda hazinedir. Kesinlikle koruma altına alınması lazım" dedi.
#Hoca Mehmet Sinan Efendiİstanbul Fatih’te bulunan 270 yıllık 1. Mahmut Çeşmesi’ni yeniden yaptıran AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, çeşmenin üzerindeki kitabeye babasının adını yazdırdı. Eleştiriler üzerine Çamlı, “Babam da sağlığında yaptırmak için çok uğraştı. Bize nasip oldu. Hem onun ruhuna gitmiş oldu, hem bir çeşmeyi ihya etmiş olduk. Ne var yani bunda?” dedi.
#Ahmet Hamdi ÇamlıNasreddin Hoca, dünyaca tanınan, sevilen filozof ve mizah ustasıdır. Öyle ki UNESCO 1996 yılını Nasreddin Hoca Yılı olarak kabul etmiştir. Hoca’nın mezarı hakkında birçok rivayet bulunsa da Akşehir’de bir türbesi bulunuyor. Türbe hakkında detaylı bilgiyi sizler için derledik.
#Nasreddin HocaSinop'un Boyabat ilçesinde bulunan Türkiye'nin beşinci görkemli kalesi Boyabat Kalesi, bütün ihtişamıyla dimdik ayakta duruyor. Gerek tatilcilerin, gerek Sinoplu vatandaşların uğrak yerlerinin başında gelen Boyabat Kalesi, güzelliğiyle görenleri hayran bırakıyor.
#SinopTekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde Osmanlı dönemine ait yaklaşık 500 senelik tarihi köprü Koruma Kurulu kararına rağmen yıllardır toprak altından çıkarılmayı bekliyor. 1975 yılında Karayolları’nca yol genişletme çalışmaları sırasında köprünün üstü kapatılmıştı.
#Osmanlı