Birçok rahatsızlığa iyi gelen tarçın mutfaktaki tüketim alanı en geniş baharatlar arasında yer tutuyor. Kolesterol, yüksek şeker ve migren ağrılarına iyi geldiği bilinen tarçın uzmanlar tarafından da öneriliyor. Peki, Tarçının faydaları nelerdir? Tarçın suyu tüketmek zayıflatır mı? İşte, tarçının kilo verme üzerinden etkileri ve tarçın faydaları ile ilgili bilgiler.
#Tarçın FaydalarıBir cilt problemi olan siyah nokta oluşumun nedeni, oksitlenmiş kir, sebum ve ölü hücrelerin cilt gözeneklerini tıkamasıdır. Siyah nokta oluşumu, herkeste görülebilir ve özellikle yüzde; hatta burun bölgesinde belirirler. Bu da kişileri, estetik açıdan son derece rahatsız edebilir.
#BakımBir cilt problemi olan siyah nokta oluşumun nedeni, oksitlenmiş kir, sebum ve ölü hücrelerin cilt gözeneklerini tıkamasıdır. Siyah nokta oluşumu, herkeste görülebilir ve özellikle yüzde; hatta burun bölgesinde belirirler. Bu da kişileri, estetik açıdan son derece rahatsız edebilir.
#Siyah NoktalarBir cilt problemi olan siyah nokta oluşumun nedeni, oksitlenmiş kir, sebum ve ölü hücrelerin cilt gözeneklerini tıkamasıdır. Siyah nokta oluşumu, herkeste görülebilir ve özellikle yüzde; hatta burun bölgesinde belirirler. Bu da kişileri, estetik açıdan son derece rahatsız edebilir.
#CiltSon dönemlerde birçok sanatçının 'pıhtı atması' nedeniyle hayatını kaybettiği ya da yoğun bakıma kaldırıldığı haberlerini çok sık duymaya başladık. Kendi çevremizden de duyduğumuz benzer haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Neredeyse bir salgın haline gelen bu ciddi sağlık sorununda yaşanan artışın nedeni ne? Neden çok genç yaşlara kadar indi? Pandeminin etkisi var mı? Nasıl korunacağız?
#Pıhtı AtmaKuşburnu çayı, son yıllarda popülerliği artan, doğal ve sağlıklı bir içecektir. Marmelattan çaya kadar farklı şekillerde tüketeceğiniz E ve C vitamini bakımından oldukça zengin olan kuşburnu yu yazın şerbetini yaparak da tüketebilirsiniz . Pek çok hastalığa karşı kilit rol oynayan her derde deva olan kuşburnu şerbetini bakın nelerle daha zengin hale getirdik!
#Kuşburnu ÇayıGün geçmiyor ki pıhtı atması nedeniyle hastaneye kaldırılan ya da yaşamını yitiren birilerinin ölüm haberini almayalım. Son yıllarda ünlüler dünyasından ya da kendi çevremizden duyduğumuz benzer haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Ölümle sonuçlanabilen bu ciddi hastalık artık bir ‘salgın’ haline geldi. Peki bu artışın nedeni ne? Neden çok genç yaşlara kadar indi? Pandeminin etkisi var mı? Nasıl korunacağız? İç Hastalıkları Uzmanı Aytaç Karadağ ile konuştuk.
#SağlıkKış aylarının vazgeçilmez içeceği olan ve içerisinde yüksek miktarda potasyum, kalsiyum ve C vitamini bulunan salebin, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten diyetisyen ve beslenme uzmanı Deniz Zünbülcan, içerisinde nişasta ya da kıvam arttırıcı katkı maddesi bulunan hazır saleplerden uzak durulması gerektiğini söyledi.
#SalepBoza Osmanlı’dan günümüze kış aylarının vazgeçilmez içeceğidir. Özellikle geceleri tüketilmesi bir nevi gelenek haline gelen boza, fermente bir içecek olduğundan oldukça da faydalıdır. Koronavirüs pandemisi nedeniyle bağışıklık dostu fermente içeceklere ilginin de artmasıyla daha da popüler bir hale gelen boza evde de yapılabilir. Sizin için evde boza yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktalarını araştırdık ve bir boza tarifi hazırladık. Afiyet olsun…
#Boza Nasıl YapılırKış mevsiminin vazgeçilmezi salep ya da diğer yazılışıyla sahlep, sıcak sütle karıştırıp kullanıldığı soğuk kış günlerinin de en çok tercih edilen içeceklerinden biridir. Üzerine tarçın serpiştirilerek ceviz veya fındıkla süslenerek içilen salebin lezzeti yanında birçok faydası da bulunuyor. Peki, salep neye iyi gelir? Gerçek salep nasıl anlaşılır? İşte kış içeceğimiz salebin faydaları...
#SalepSohbetlerin kulak misafiri, gün içinde kendimize verdiğimiz en güzel ödül ve arkadaş ortamlarında ısmarlanan en ekonomik ikram içeceği hiç şüphesiz çaydır. İşte bu haftaki yazımız çay tiryakisi olup özellikle “Ben çayı şekersiz tüketemem ama şekerli de tüketip kilo almak istemiyorum” diyenler için hazırlandı.
#ÇaySağlıklı beslenmenin önemini herkes biliyor ama bunu hayata geçirebilenlerin sayısı çok daha az. Üstelik beslenme ve diyet alanında kitapları olan Epidemiyolog Tim Spector'a göre, çok küçük değişikliklerle büyük farklar yaratmak mümkün. Peki bu küçük değişiklikler neler? Ne gibi yararlar sağlıyorlar? İşte Spector'ın tavsiyeleri ve uzman görüşleri...
#Sağlıkİlgi çekici değişik renkleri ile toprağa uyumlu olan taşlardan birisidir. Lal taşının sevgi ve şefkatin sembolü olduğu dile getirilir. Pek çok özelliği ve önemli yararları ile değişik amaçlar için kullanılan bir taştır. Lal taşı nedir, nerelerde ve nasıl bulunur? Lal taşı nasıl anlaşılır? Özellikleri ve faydaları konularına ilişkin işte detaylar.
#Lal TaşıHavaların soğuması ile, grip, nezle, soğuk algınlığı ve halsizlik baş göstermeye başladı. Kendimizi bu halsizlik ve virüslere karşı korumak için beslenmemize daha fazla özen göstermemiz gerekiyor. Vitamin ve mineraller açısından zengin, antibiyotik etkili bazı besinler ile hazırlayacağınız yemekler vücut direncinizi korurken, bağışıklık sisteminizin de iyileşmesine yardımcı olabilir. İşte kışın yemek menülerinize dahil edebileceğiniz sağlıklı ve lezzetli tarifler.
#Sponsorlu İçerikKalp-damar sağlığına iyi geliyor, kötü hücrelerle savaşıyor, antikanserojen etki gösteriyor. Metabolizmamızın düzenli çalışmasına da yardımcı olan fındığı, biraz meyve ve bitki çayıyla birlikte doyurucu bir ara öğüne çevirebiliriz. Lor peyniri, kuru üzüm ve fındıklı salatayı da akşam menülerinize eklemenizi öneririm.
#FındıkÜlkemizde yeni yeni görmeye başladığımız aronya, tam bir şifa kaynağı... Görüntüsü yabanmersinini andıran bu meyveyi yoğurtla veya yulafla yiyebilirsiniz. Suyu, tozu ve reçelleri de satılan bu ‘süper besin’in kalorisi düşük, çözünür lif içeriği yüksek. Bu sayede kan şekerini düzenliyor, tokluk hissi veriyor.
#Aronya