İki boyut ile üç boyutun arasında kalan alanı temsil eden “2.5B” başlıklı karma sergi, Murat Germen küratörlüğünde 21 Eylül’de YUNT’ta ziyarete açıldı. Resim, heykel ve rölyef gibi türlerin arasındaki sınırların silikleştiği, ikinci boyutun malzeme ile bir araya gelerek üçüncü boyuta evrildiği sergiye katılan sanatçıların çalışmaları farklı tekniklerden oluşuyor. İçinde bulunduğumuz evren, canlılar, yaşam alanlarımız yani tüm hayatımız üç boyut üzerine kurulu. Tarih öncesi dönemlerden itibaren mağara duvarlarının, kayaların, tuvalin üzerine yaşamın temsilini aktaran insanların ve sanatçıların ortak dertlerinden biri de içinde bulundukları bu üç boyutlu yaşamı, iki boyut üzerinde gerçekliğe uygun bir şekilde temsil etmekti.
#Sergi'Kendine Has Sunar: Semtine Has' etkinliğinin yeni rotası Kadıköy olacak. Küratörlüğünü HOOD Base’in yaptığı 'Semtine Has', Kadıköy’ü yeniden keşfetmek, kültür, sanat, müzik dolu keyifli bir rotayla hayata karışmak isteyenleri, 13 - 21 Ekim tarihleri arasında Semtine Has etkinliğine davet ediyor. 9 günlük yoğun bir program sunacak etkinlikte Kalben, Ozbi, Ege Çubukçu, Barış Demirel, Kamufle gibi isimler sahneye çıkacak.
#Semtine HasEzgilerin, şiirlerin ve dansların bir bebeğin kaderiyle harmanlandığı ‘İzler’ müzikali, 27 Kasım Pazar günü saat 18.00’de Ankara Akün Sahnesi’nde, 13 Aralık Salı günü 20.00’de Çankaya Sahne’de, 13 Şubat Pazartesi günü saat 20.00’de Ankaralı sanatseverlerle buluşacak.
#İzler MüzikaliTeoman, yeni parçası Bir Kış Sabahı’nın da yer aldığı Rock and Roll adlı toplama albümünü yayınladı. Teoman’ın Kalbin Yok mu? yorumunu da bu albümde dinleyebilirsiniz. Sanatçının diskografisi içinde en sevdiklerim arasında yer alan Duş, Güzel Bir Gün, Tek Başına Dans, Gökdelenler albümde yer alan şarkılardan.
#Teoman'Montrö bildirisi' soruşturması kapsamında haklarında 'devletin güvenliğine veya anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma' suçundan dava açılan 103 emekli amiralin tutuksuz yargılandığı davada, 6 sanık daha savunma yaptı.
#Montrö BildirisiFotoğrafta binaların ortasındaki yapı aslında bir kale olmamasına karşın etrafı sarmalamış hali ve görüntüsü nedeniyle kale olarak nitelendiriliyor. Adı Wasserschloss olan yapı 1905-1907 yılları arasında inşa edilmiş. Bir zamanlar bulunduğu liman bölgesinin çalışanlarının yaşadığı kale şimdilerdeyse içinde restoran ve kafe gibi bölümler olan ve turistler tarafından kentin en çok fotoğraflanan noktası. Bu bölge kaleyle birlikte 2015’ten bu yana UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde.
#HürriyetÇizgi filmden fırlamış gibi görünen köyün adı Şirakava-go. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki köyün tarihi 17’nci yüzyıla dayanıyor. Mimarisi ve özel çatı dizaynıyla dikkat çeken evlerin tarzına ‘gassho stili’ deniyor. Yüzlerce yıllık bir deneyimin ürünü olan evler, bölge yoğun kar almasına ve depremlerle sarsılmasına karşın esnekliği nedeniyle zarar görmüyor.
#HürriyetZorunlu aralar dışında pandemi döneminde izleyiciyle buluşmaya devam eden sanat galerileri, büyük oranda yeni sezon hazırlıklarını tamamladı. Neş’e Erdok’tan Selçuk Demirel’e, Azade Köker’den Şakir Gökçebağ’a, Ahmet Öğüt’ten Burcu Erden’e sezonun açılış sergilerini derledik...
#2021 2022 Sergi SezonuAkaretler No: 35’te kapılarını açan Vision Art Platform’un ilk fiziki sergisi ‘No Room For A Door/ Kapıya Yer Yok’, mekânın amacına uygun olarak ‘kapı’ metaforunu ele alıyor. Mekânda tüm kapılar kalıcı olarak kaldırılmış, geçişlerin ve sınırların olmadığı bir mimari anlayış yaratılmış. Vision Art Platform kurucusu Hayrunnisa Taşyar, “Platform; mekân-sanat arasında yeni bir tür öneriyor. Buna yeni bir sanat ve kültür alanı diyebiliriz. Mekânın ruhunu yansıtan bir sergi hazırlamayı arzu ettik. İzleyicinin zihninde, onlar eşiklerden geçip giderken unuttukları, hatta kaybettikleri anıların canlanmasını istedik” diyor.
#Hayrunnisa TaşyarVision Art Platform, Akaretler’deki mekânında izleyicilerle buluşturacağı ilk sergisi ‘No Room For A Door’da ‘açıklık’ kavramına odaklanıyor. 1 Temmuz’da açılan sergide Candaş Şişman, Işık Özçelik, Majid Baharan, Mert Acar, Nermin Ülker, Sevim Sancaktar, Tanzer Arığ’ın işleri yer alıyor.
#Vision Art PlatformMüzik sektörü, pandeminin başından beri yani 8 aydır kontak kapatmış durumda. Yaz aylarında bir süre açık hava etkinliklerine izin verildi ama vaka sayılarının artışıyla bu izinler de kaldırıldı. Tiyatro çalışanları birleşerek açık hava iznini hemen haftasına geri alırken bilin bakalım işini yapamayan hangi sektör kaldı?
#Gülçin ErgüBlackpink’in “Light Up in the Sky” isimli belgeseli geçtiğimiz cuma yayınlandı. Belgesel, K-Pop tutkunları için çok önemli olmasının yanı sıra “Neden K-Pop bu kadar geniş bir kitleye hitap ediyor?”u görmenizi sağlıyor. Güney Kore’nin pop konusunda bir fabrikaya dönüşmesine de şahit oluyorsunuz...
#MüzikTürkiye'de at yarışçılığı için 9 hipodrom kullanılıyor. Hipodromlarda bulunan at pansiyonlarının yanı sıra çeşitli il ve ilçelerdeki haralarda bakımları yapılan milyon TL'ye kadar çıkan değerdeki safkanlar için yaklaşık 350 bin kişi çalışıyor. En bilinen ve en çok kullanılan hipodromlardan biri olan Veliefendi Hipodromu'nda pistlerin yanı sıra eküri haraları, at pansiyonları, apranti okulu, at hastanesi, rehabilitasyon merkezi ve vatandaşlar için piknik alanı da bulunuyor. Türkiye'deki 9 hipodromda toplam 350 bin kişi çalışıyor bu da yaklaşık 1.5 milyon kişiye aş veriyor. Seyisler, aprantiler, jokeyler, güvenlik elemanları, temizlikçiler, veterinerler, kondisyonerler (kronometre tutanlar), kameraman, fotoğrafçı, elektronikçi derken; nalbanta kadar uzanan yelpazede herkes işlerini büyük bir titizlikle gerçekleştiriyor.
#Safkanlar